Rubriek: Hitlijsten

Top 40-record voor Ed Sheeran met Shape Of You

Na Lima, Borsato, Adams, Heintje, The Beatles en Gudran Jankis De Engelse singer-songwriter Ed Sheeran vestigt deze week het nieuwe record van de langste nummer 1-notering in de Nederlandse Top 40. Zijn single Shape Of You voert inmiddels al veertien weken de hitlijst aan.

Lees verder...

Poll 2017: Wat is de beste Nederlandse hitlijst?

Elke chart heeft voor- en nadelen, maar welke is eigenlijk de beste? Bijna drie jaar geleden peilden we op NLpop de populariteit van de grootste Nederlandse hitlijsten. Sindsdien is er veel gebeurd. Tijd voor een nieuwe poll!

Lees verder...

Boef onaantastbaar in Single en Album Top 100

Terwijl Sheeran blijft heersen in Nederlandse Top 40 en Mega Top 50 Boef blijft deze week op 1 staan in zowel de Single Top 100 (met Habiba) als de Album Top 100 (met Slaaptekort). Ed Sheeran blijft in beide lijsten tweede.

Lees verder...

De Breij, Borsato en Bauer in Uitvaart Top 10

Mag Ik Dan Bij Jou populairst na Ave Maria en Time To Say Goodbye Uitvaartondernemer Monuta turfde ruim 3500 liedjes die in 2016 werden gedraaid bij uitvaartdiensten in Nederland. Na Ave Maria en Time To Say Goodbye blijkt Mag Ik Dan Bij Jou van Claudia de Breij een echte uitvaarttopper.

Lees verder...

Habiba van Boef stevig op 1 in Single Top 100

Boef, Sheeran en Drake blijven charts domineren dankzij streaming Habiba van Boef blijft deze week stevig bovenaan staan in de Single Top 100. Shape Of You van Ed Sheeran staat net als vorige week op de tweede plek. Ook in de Album Top 100 staan Boef en Sheeran op de eerste twee plaatsen.

Lees verder...

Martin Garrix hoogste nieuwe in Single Top 100

Wordt 2017 ook het jaar van een nieuwe monsterhit in de Nederpop? In de nieuwe Single Top 100 is Scared To Be Lonely van Martin Garrix en Dua Lipa de hoogste nieuwe op de vijfde plaats. Ed Sheeran blijft de lijst aanvoeren en Energie van Ronnie Flex met Frenna blijft de hoogste NL productie.

Lees verder...

Ed Sheeran komt binnen op 1 in Single Top 100

Kensington met Control terug op eerste plaats Album Top 100 De nieuwe singles van Ed Sheeran komen deze week binnen op de eerste en vierde plaats in de wekelijkse Single Top 100. Beide nummers waren deze week 3FM Megahit en scoorden al bijzonder goed in download- en streamingdiensten.

Lees verder...

Oud & Nieuw: Single Top 100 jaaroverzicht 2016

Geen onvermijdelijke monsterhit van Nederlandse bodem dit jaar Het populairste liedje van 2016 in het jaaroverzicht van de Single Top 100 is One Dance van Drake (foto) met Wizkid & Kyla. In tegenstelling tot vorig jaar zien we dit jaar geen Nederlandse productie in de top 10 van de singles-jaarlijst.

Lees verder...

Oud & Nieuw: Album Top 100 jaaroverzicht 2016

Grote doorbraak Broederliefde kenmerkt Nederlandse muziek 2016 Net als vorig jaar staat 25 van Adele ook nu op de eerste plaats in de jaarlijst van de Album Top 100. Het aantal Nederlandse platen in de top 10 is gedaald.

Lees verder...