Rubriek: Klassiek en jazz

NRC Cultuur Top 100 is snobistisch favorietenlijstje

Hoe relevant is deze NRC-ranglijst? Voor NLpop in elk geval weinig Onder de titel ‘Hollands beste kunstenaars in het buitenland’ publiceert NRC Handelsblad deze week de zogenaamde NRC Cultuur Top 100; een ranglijst van de meest succesvolle Nederlandse culturele exporteurs over het jaar 2014. Zo wordt het althans aangekondigd. Maar wat is deze ‘Cultuur Top

Lees verder...

SAIL 2015 komt met vijf concerten: Music Marina

Recordaantal schepen en unieke concerten: ‘Theater op het Water’ Het maritieme evenement Sail Amsterdam vindt maar eens in de vijf jaar plaats. Volgende maand is het weer zover, en deze negende editie kent een primeur. Er worden vijf grote concerten aan de noordkant van het IJ georganiseerd.

Lees verder...

North Sea Jazz 2015 live op radio, tv en internet

#NSJ15 40ste editie met line-up waar ook popliefhebber u tegen zegt De veertigste editie van North Sea Jazz is al een dag in volle gang. Het festival vindt sinds 2006 plaats in Ahoy Rotterdam en heeft dit jaar wederom een line-up waar niet alleen jazzfans maar ook popliefhebbers u tegen kunnen zeggen.

Lees verder...

Caro Emerald weigerde Amerikaanse platendeal

Doorbreken in de Verenigde Staten alleen onder goede voorwaarden Een doorbraak in de Amerika is best een ambitie die zij zou willen waarmaken maar Caro Emerald heeft toch een Amerikaanse platendeal afgewezen. In dat voorstel wilden ze namelijk alleen maar grof geld aan haar verdienen. Dat vertelde de zangeres woensdagavond in de talkshow van Eva

Lees verder...

Live finale Maestro: Carlo of Spike?

Spectaculaire finale van dirigeershow: tv-kijkers bepalen winnaar Vanavond komt dirigeerwedstrijd Maestro tot een ontknoping. Het was een hilarisch seizoen. Carlo Boszhard en Spike (van Di-Rect) staan in de finale.

Lees verder...

Gratis download: concerten Caro Emerald

Als blijk van waardering naar de fans een aandenken aan de tournee Alle concerten die Caro Emerald onlangs gaf in het Verenigd Koninkrijk, zijn vanaf vandaag gratis te downloaden. Caro geeft de muziek gratis weg als blijk van waardering naar haar fans. Het is een prachtig aandenken aan de tour.

Lees verder...

Terugkijken: nieuw hilarisch seizoen Maestro

Dirigeren met onder meer Boszhard, Duijts, Werner, Simons en Spike De Avro had vorig jaar met Maestro een geweldige nieuwe show in handen om klassieke muziek bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Het werd een instant hit. Als fusieomroep komt Avrotros dan ook met een tweede seizoen.

Lees verder...

Terugkijken: Prinsengrachtconcert 2014

Klassieke muziek toegankelijk gemaakt voor een breed publiek Het Prinsengrachtconcert bij de Avro is uitgegroeid tot een prachtige jaarlijkse traditie die klassieke muziek toegankelijk maakt voor een heel breed publiek.

Lees verder...

North Sea Jazz 2014 compleet uitverkocht

Voor het eerst in de 39-jarige historie vooraf al helemaal uitverkocht De Nederlandse festivalmarkt is behoorlijk verzadigd geraakt, maar dan hebben we het vooral over rock, alternative pop en dance. In de jazz is er een speler die op eenzame hoogste blijft staan: het North Sea Jazz festival is nu al uitverkocht!

Lees verder...