Rubriek: Classics

Hit of Shit: Elske DeWall – Heb Het Leven Lief

#TP17 • List-lijflied in Maria-uitvoering gelanceerd als single Donderdagavond genoten 3 miljoen mensen van The Passion 2017. Elske DeWall zong in de rol van Maria het Liesbeth List-nummer Heb Het Leven Lief. Deze Passion-uitvoering is vandaag in studioversie als single gelanceerd.

Lees verder...

De Breij, Borsato en Bauer in Uitvaart Top 10

Mag Ik Dan Bij Jou populairst na Ave Maria en Time To Say Goodbye Uitvaartondernemer Monuta turfde ruim 3500 liedjes die in 2016 werden gedraaid bij uitvaartdiensten in Nederland. Na Ave Maria en Time To Say Goodbye blijkt Mag Ik Dan Bij Jou van Claudia de Breij een echte uitvaarttopper.

Lees verder...

Terugkijken: Nieuwjaarsconcert met Ilse DeLange

En O’G3NE, Leona Philippo, André van Duin • Ode aan oude meesters Zondag werd het BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcert 2017 uitgezonden. Met Ilse DeLange, The Common Linnets, O’G3NE, Leona Philippo en André van Duin.

Lees verder...

Kijken: Top Notch-docu over Nederlandse hiphop

Platenlabel Top Notch lanceert vijfdelige documentaire • 48 minuten Spraakwater is een documentaire in vijf delen over de Nederlandse hiphop van toen en nu. Documentairemaker Patrick Jansen spreekt met onder meer Big2 van The Opposites, Rico & Sticks van Opgezwolle, Cho en Ares.

Lees verder...

De Top 2000 van 2015 live op radio, tv en internet

17e lijst der lijsten • Livestreams • Top 2000 A Gogo dagelijks op tv NPO Radio 2 is vanochtend begonnen aan de Top 2000 van 2015. De uitzending duurt tot oudjaarsavond. Dan zal Imagine van John Lennon als nieuwe nummer 1 de muzikale marathon afsluiten. Je kan de Top 2000 op diverse manieren volgen.

Lees verder...

Kerstmis: Kerstfeest op de Dam terugkijken

#Kerstmuziek gratis te downloaden • René, Leonie, Ruth en Tim zingen Bij de EO is het Kerstfeest op de Dam op kerstavond een muzikale traditie. Dit jaar zingen René van Kooten, Leonie Meijer, Ruth Jacott en Tim Douwsma.

Lees verder...

Album met nieuw werk van Doe Maar uitgesloten

‘Dat was toen. Alles wat je doet om dat terug te halen wordt pathetisch’ Popicoon Henny Vrienten sluit uit dat er nog een nieuw album van Doe Maar komt. Dat blijkt uit een interview met FaceCulture dat donderdag online kwam.

Lees verder...

Top 2000 van 2015: Imagine van John Lennon op 1

Record: 4,5 miljoen stemmen • Top 3 onthuld • Hele lijst op 16 december Zoals aan het begin van de stemweek werd getipt is Imagine van John Lennon inderdaad de nieuwe nummer 1 in de Top 2000 geworden. Dat werd vrijdagavond op NPO Radio 2 onthuld. De afschuwelijke aanslagen in Parijs hebben dit jaar invloed

Lees verder...

Je kan nu stemmen voor de Top 2000 van 2015

Imagine van John Lennon wordt getipt als mogelijke nieuwe nummer 1 Vrijdag zijn de stembussen voor de Top 2000 van NPO Radio 2 weer geopend. Je mag maximaal vijftien liedjes uit de keuzelijst en tien vrije keuzes insturen.

Lees verder...

34 documentaires over muziek op IDFA 2015 (video)

Veel Woodstock-generatie muziek • Meer dan 300 films op 11 locaties Van 18 tot en met 29 november vindt het International Documentary Film Festival in Amsterdam weer plaats. Een van de grootste festivals van ons land. In totaal zijn er dit jaar ruim driehonderd documentaires te zien op elf filmlocaties.

Lees verder...

Unieke reünie Total Touch voor finale Kunstbende

Video • Total Touch in originele bezetting bij elkaar voor eenmalige show De legendarische jaren ’90-popband Total Touch zal eind deze maand eenmalig bij elkaar komen om de vijfentwintigste finale van Kunstbende te openen. Total Touch was in 1991 de eerste winnaar van Kunstbende in de muziekcategorie.

Lees verder...

Hit of Shit: Wesley Klein – Omdat Ik Zo Van Je Hou

Pour que tu m’aimes encore krijgt na 20 jaar feesttentbehandeling Met Danny Froger en Danny Nicolai maakt Wesley Klein het schnabbelcircuit onveilig als minitoppers-act Gents. Daarnaast werkt Wesley, die begin 2010 SBS-talentenshow Popstars won, ook gewoon door aan zijn solocarrière.

Lees verder...