Rubriek: Film

Soundtrack en clubtour voor Sandra van Nieuwland

Liedjes van Sandra te horen in speelfilm en Amerikaanse tv-serie Een jaar na de release van haar derde album Breaking New Ground gaat Sandra van Nieuwland stevig door. Haar bonustrack See You staat ook op de soundtrack van de film Fataal. En Sandra gaat de komende maanden weer touren!

Lees verder...

Hit of Shit: Maan – Give You All I Got (video)

Aandacht vasthouden na deelname aan talentenshow blijft erg lastig Na haar overwinning in The Voice of Holland lanceerde Maan de Steenwinkel drie singles. En nu is de vierde uit! Tijd voor een recap. Wat zijn de kansen dat Maan een ‘blijvertje’ in de Nederlandse muziekscene zal worden?

Lees verder...

Kijken: Top Notch-docu over Nederlandse hiphop

Platenlabel Top Notch lanceert vijfdelige documentaire • 48 minuten Spraakwater is een documentaire in vijf delen over de Nederlandse hiphop van toen en nu. Documentairemaker Patrick Jansen spreekt met onder meer Big2 van The Opposites, Rico & Sticks van Opgezwolle, Cho en Ares.

Lees verder...

Check nieuw Nederlands supertalent Maya Lavelle

Theatrale, dromerige mix pop en electro in stijl Del Rey, Woodkid Singer-songwriter en producer Maya Lavelle is gekozen om Nederland te vertegenwoordigen als filmcomponist in de Berlinale Talent Campus van het Filmfestival Berlijn. Waar komt dit 23-jarige supertalent ineens vandaan?

Lees verder...

34 documentaires over muziek op IDFA 2015 (video)

Veel Woodstock-generatie muziek • Meer dan 300 films op 11 locaties Van 18 tot en met 29 november vindt het International Documentary Film Festival in Amsterdam weer plaats. Een van de grootste festivals van ons land. In totaal zijn er dit jaar ruim driehonderd documentaires te zien op elf filmlocaties.

Lees verder...

Hit of Shit: Ronnie Flex & Mr. Polska – Niemand

Hoogste nieuwe in Single Top 100 schudt Nederpop-scene wakker ‘Niemand’ van Ronnie Flex & Mr. Polska is deze week op de 19de plaats de hoogste nieuwkomer in de Single Top 100. Het is ook de titelsong van de nieuwe Nederlandse film Popoz naar de gelijknamige tv-serie van Comedy Central.

Lees verder...

Hazes-film Bloed, Zweet & Tranen in première

Emotioneel heldenepos over Nederlands grootste levensliedlegende Na boeken, documentaires, een musical, een talentenjacht, en jaarlijkse tribute-concerten, ging maandag de langverwachte speelfilm over Andre Hazes in première. Bloed, Zweet & Tranen draait vanaf donderdag in de bioscopen.

Lees verder...

Terugkijken: unieke docu over album Racoon

Blue Days, Song Days legt zoektocht naar volmaakte hitsong vast De eerste acht jaar waren voor de Zeeuwse band Racoon geen makkelijke periode. De mannen raakten begin deze eeuw zelfs hun platendeal kwijt. Maar in 2005 brak Racoon definitief door met Love You More. Daarna volgden nog vele andere hits, nummer 1-albums en een onophoudelijke

Lees verder...

Hit of Shit: Wende – Tower Song (video)

Speelfilmdebuut Wende bejubeld, officieuze titelsong gelanceerd Kleinkunst-icoon Wende Snijders maakt momenteel haar speelfilmdebuut in de nieuwe Nederlandse film Zurich van regisseur Sacha Polak. De hoofdrol werd speciaal voor Wende geschreven en de recensies zijn goed tot ronduit lyrisch.

Lees verder...

Nieuwe single Gers Pardoel is titelsong film

‘Nooit Meer Alleen’ bij de nieuwe animatiefilm Shaun het Schaap Er komt een nieuwe single van Gers Pardoel aan. Het nummer ‘Nooit Meer Alleen’ doet in het concept vrijwel meteen denken aan zijn grootste hit-successen. Met de optimistische vibe die we zo goed van Gers kennen en een link met animatie.

Lees verder...