Terugkijken: Auditie Berget Lewis in X Factor UK

#XFactor Overtuigend sterk • Is Bergets tijd eindelijk gekomen?

Het was een tijdje geleden al uitgelekt, en nu is er dan het eerste officiële beeldmateriaal van de deelname van Berget Lewis aan de Britse X Factor.

In het introfilmpje komt Berget supersympathiek over. Ze legt daarin uit dat Nederland voor het soulgenre eigenlijk te klein is. Daar heeft ze een goed punt. Het komt weinig voor dat een soulsingle bij ons een grote hit wordt. Dance, hiphop en Nederlandstalige muziek doen het wat dat betreft beter.

De auditie was een doorslaand succes. Met haar dijk van een stem blies Berget de juryleden omver. De commentaren waren vrijwel allemaal positief. Enige kritiekpuntjes die Simon Cowell inbracht is dat zij geen 20 meer is, en wel iets moet gaan doen dat niemand anders in de muziekwereld nog brengt.

Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Aan Bergets vocale kwaliteiten en sprankelende karakter zal het niet liggen, maar zoiets hangt toch ook af van de juist producers, componisten en in het geval van een talentenshow de liedkeuzes. Leuk dit te zien! Spannend ook! Hoe ver zal Berget komen?

Video: Auditie Purple Rain

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Terugkijken: Auditie Berget Lewis in X Factor UK

 1. Dennis

  spannend. ik ben benieuwd, ik kan Simon zijn mening wel delen

    /   Reply  / 
 2. Henk

  Nou iemand van rond de 20 kan zo echt niet zingen. Daar gaat toch wel jarenlange training aan vooraf. Het is een fantastische auditie. Vlekkeloos. Alles zo precies geraakt. Berget zingt geweldig. Maar toch vind ik de manier van zingen van haar niet puur. Te veel ingestudeerd. Zo met haar handen telkens. Met het praatje wat ze deed zag ik de passie en puurheid wel. Ben heel benieuwd.

    /   Reply  / 
 3. BéTé

  Stem helemaal ok …. maar is er iemand die de soul VOELDE en een ietsiepietsie X Factor waarnam ?? Nou ikke nie :D

  En dan die gympen!! Pffff, zeker advies van (schoonzus) Trijn ;)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>