SFB met 77 Nachten binnen op 1 in Album Top 100

Platenlabel TopNotch doet deze zomer goede zaken in hitlijsten

Eerst stond Lil Kleine vijf weken op 1 in de Album Top 100 met Alleen, vorige week was het zijn gabber Ronnie Flex met Rémi, en deze week is het de beurt aan rapformatie SFB (Strictly Family Business) met 77 Nachten.

Enkele leden van SFB kwamen eerder dit jaar in opspraak toen zij in Suriname werden gearresteerd op verdenking van aanranding van een minderjarige. Na 77 dagen werden de twee (schuldig bevonden) groepsleden vrijgelaten. Hun ervaringen in de gevangenis legden de basis voor dit album: 77 Nachten.

En er is nog veel meer Nederlandse hiphop in de top van de album-chart. Nooit Te Laat van Kosso komt binnen op de vijfde plek, Slaaptekort van Boef staat op de zesde, LouiVos komt met zijn Vostape Congo Johnny Depp binnen op de zevende positie, en Josylvio staat met 2 Gezichten ook nog in de top 10.

Jay Z heeft het nakijken

Waar winnaars zijn, zijn ook (relatieve) verliezers. Het nieuwe album 4:44 van de Amerikaanse rapper Jay Z komt niet hoger dan de elfde plek. Zijn muzikale excuus voor ontrouw richting echtgenote Beyoncé, vindt bij ons duidelijk minder weerklank dan een reeks aan jongere, Nederlandstalige hiphoppers.

Dit alles is uitstekend nieuws voor platenlabel TopNotch, waar Lil Kleine, Ronnie Flex en SFB hun muziek bij uitbrengen. Ze bezetten deze week de hele top 3, en er staat al anderhalve maand een TopNotch-release bovenaan.

Consolidatie bij singles

In de Single Top 100 deze week consolidatie. De grootste, internationale zomerhit van 2017, Despacito stijgt terug naar de eerste plaats. Een situatie die we ook al wekenlang zien in de Nederlandse Top 40 en de Mega Top 50.

Lovely Body van SFB met Ronnie Flex is de hoogste nieuwe bij de singles, op de vijfde plaats, terwijl de potentiële zomerhit Sunny Days van Armin van Buuren met Josh Cumbee bescheidener opent op de 75e positie.

Videoclip: Lovely Body van SFB ft Ronnie Flex

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>