Anouk breekt de vloek: Nederland in finale Songfestival!

Dankzij Anouk einde aan decennium van teleurstellingen op Eurovisie Songfestival

Anouk heeft het klaargespeeld… met haar ogen half dicht de finale in! Na negen jaar staat Nederland eindelijk weer in de grote finale van het Eurovisie Songfestival. Geen rockbitch, geen attitude. Anouk gaf een ingetogen, welhaast vertederende performance weg.

En ze kreeg daarmee voldoende punten van jury’s en televoters. Hoeveel punten ze precies heeft gekregen, en op welke plek zij dus is geëindigd in deze halve finale, wordt na de finale bekendgemaakt. Dit om de stemming voor de finale niet te beïnvloeden.

Dit zijn alle finalisten uit de halve finale van vanavond: Estland, Denemarken, Rusland, Oekraïne, Nederland, Litouwen, Wit-Rusland, Moldavië, Ierland en België.

Donderdag de tweede halve finale waarin Letland, San Marino, Macedonië, Azerbeidzjan, Finland, Malta, Bulgarije, IJsland, Griekenland, Israël, Armenië, Hongarije, Noorwegen, Albanië, Georgië, Zwitserland en Roemenië strijden voor de overige finaleplaatsen.

Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk en gastland Zweden zijn al geplaatst voor de finale. Hulde en bedankt Anouk! Nu op naar de finale van zaterdag! Voor een volledig overzicht van alle uitzendingen rondom het Eurovisie Songfestival klik je hier.

Bekijk Anouks optreden terug:

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Anouk breekt de vloek: Nederland in finale Songfestival!

  1. Peterke!

    Ik ben echt zo blij nu he! Ik kijk het Songfestival sinds 2006 en ik heb ons land nog nooit in de finale gezien. Daar komt dan nu eindelijk verandering in. Ze heeft het ook heel goed gezongen. Anouk moest er weliswaar even inkomen, maar richting het eerste refrein had ze hem weer. Echt geweldig!

      /   Reply  / 
  2. Nico

    Beslist niet vlekkeloos gezongen. Gelukkig is het nummer sterk genoeg. Helemaal blij.

      /   Reply  / 
  3. Yoshi

    Jeeeuuhhh!!!

      /   Reply  / 
  4. Marcus Lucas Auteur

    Anouk zei op de persconferentie van de gekwalificeerde landen dat ze best nerveus was tijdens haar optreden, maar dat toen ze het refrein inzette, iedereen in de arena begon te zwaaien met vlaggen, dat haar een geweldig gevoel gaf. Ze heeft zojuist geloot in de eerste helft van de finale. De exacte posities in de finale worden na de tweede halve finale bepaald.

      /   Reply  / 
    1. Bastian

      Bedankt Marcus. Zeker geen goed optreden, maar het nummer en haar stem alleen al verdienen een fnaleplek. Het kan dus alleen maar beter worden :) Wel jammer dat ze in de eerste helft heeft geloot. Loreen heeft gezegd dat Anouk haar favoriet is. Wie weet mogen we zo laat mogelijk van meneer Bjorkmann lol ;-) Denemarken gaat winnen!

        /   Reply  / 
  5. Frankly

    Anouk was zichtbaar nerveus maar zo begrijpelijk dat siert haar een intens kwetsbaar lied vertolken op zo’n megapodium voor miljoenenpubliek .. kan alleen maar beter worden (denk maar eens aan Stronger every minute van Lisa voor Cyprus in de early Zero’s .. bloednerveus in de halve finale zong zelfs niet zuiver en in de finale revanche en ze werd 5e …Cornald Maas gaf weer eens geestig scherpe analyse in P & W de echte kenner ;-

      /   Reply  / 
  6. Johan van de Velde

    Leuk nieuws. Finaleplaats.
    Heb het optreden niet gezien, maar ben wel verbaasd dat de concensus lijkt dat ze niet opperbest heeft gezongen. Vreemd. Ik vond wat ik van één van de repetities heb gezien best ok.

      /   Reply  / 
    1. Henk

      Ik had ook het idee dat ze het wat onzeker zong. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ze as zaterdag veel beter is. Daar staat wel echt iemand op dat podium.

        /   Reply  / 
  7. Johan van de Velde

    Heb het optreden nu even bekeken.
    Blijf het toch een beetje een saai nummer vinden.
    Maar apart is het wel.

      /   Reply  / 
  8. Henk

    Overigens wel terecht door. Maar ik verbaas me er toch wel over dat zo’n land als Litouwen door is. Wat klonk dat beroerd zeg! Maarja weer minder concurrentie voor as zaterdag.

      /   Reply  / 
  9. BéTé

    Ik vond het echt wat zuinigjes … haar optreden. Deze song komt ‘t best tot z’n recht als het je naar de keel grijpt. Dat gebeurde gisteravond zeker niet maar met de studioversie wel. Nog wat details welke mij irriteerden; ze maakt gen oogcontact met camera (de kijkers dus die ze nodig heeft) … hoe mooi die plakwimpers ook zijn. Daarnaast zie je haar mond maar mondjesmaat vanwege de microfoon en door de belichting lijkt het net of ze een baard heeft :)

      /   Reply  / 
  10. The Lightpoint

    Je moet het maar durven, en doen!
    Tuurlijk, kan altijd beter, zekerder, met nog meer power, bezieling etc.
    Of met een lief kinderkoortje erbij;-)
    Zou wel wat kitscherig worden dan, maar het nummer is sterk genoeg
    omdat te kunnen hebben vind ik, bij wijze van dan.
    En natuurlijk zou ze ook wel een lerenpakje met high heels kunnen gebruiken of
    als een vogel vanuit het plafond al zingend het podium neerdalen.
    Maar……gaat om de muziek deze keer, en dat is ook mooi;-)

      /   Reply  / 
  11. Pingback: Vanavond 2e halve finale Eurovisie Songfestival 2013 | NLpop

  12. Vance H. Craig

    In Malmö in Zweden zijn de Nederlandse zangeres Anouk en de Belgische Roberto Bellarosa door naar de finale van het eurovisie Songfestival zaterdag 18 mei 2013.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Dank voor dit journalistieke hoogstandje, Vance…

        /   Reply  / 
  13. Pingback: Nu al speculaties over inzending Songfestival 2014 | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>