Dit is het decor van het Eurovisie Songfestival 2014

Video • Visueel spektakel verwacht na presentatie reusachtig decor

Volgende week beginnen de repetities voor het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen, maar het grote podium in de B&W Halls is nu al gepresenteerd.

Het liedjesfestijn wordt visueel spectaculair. Vorig jaar in Zweden was gekozen voor een bescheidener decor en een lager budget, maar de Deense organisatie pakt dit jaar flink uit. Het budget wordt nu geschat op 25 tot 30 miljoen euro.

Het decor bestaat uit een stalen constructie van 40 ton en is 20 meter hoog. Onder de vloer van aluminium en glas bevindt zich LED verlichting. In zowel de vloer als de rest van het decor kunnen beelden en video geprojecteerd worden.

Voor onze eigen Common Linnets zal het weinig uitmaken. Ilse DeLange en Waylon hebben met een regisseur hun staging al bepaald. Het liedje is sowieso ingetogen, en dat willen ze met beeld benadrukken. In januari zei Ilse: ‘Al het licht uit in die toko, gewoon helemaal zwart, en dan gewoon één spotje erop.’

Eurovisie Songfestival 2014: de eerste halve finale (met Nederland) vindt plaats op 6 mei, de tweede halve finale op 8 mei, en de finale op 10 mei.

Video van het decor in actie:

Scoreboard geprojecteerd:


Foto’s: EBU/DR. Meer foto’s op eurovision.tv

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dit is het decor van het Eurovisie Songfestival 2014

  1. bastian

    Mooi hoor en verstandig om het klein te houden in de visuals. Portugal voor ons gaat uitpakken en Montenegro na ons vraagt ook om een mooi decor. Als the common linnets voor mooie close ups zorgen en vooral ook naar elkaar kijken en af en toe de camera in vallen ze des te meer op.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>