Pinkpop 2015 uitverkocht, wat nu?

Zoek je toch nog kaarten? Check tips om oplichting te voorkomen

Zaterdagochtend begon de voorverkoop van tickets voor Pinkpop 2015 en anderhalf uur later waren bijna alle beschikbare kaarten verkocht. Dat meldde Pinkpop-baas Jan Smeets aan het ANP. ‘Ik denk dat ik de conclusie mag trekken dat dat bewijst dat we weer een heel sterk programma hebben dit jaar’, aldus Jan.

Binnen een uur waren de 35.000 weekendkaarten (drie dagen plus camping) weg. Ook zijn er 30.000 dagkaarten verkocht. De zaterdag is uitverkocht. Er zijn nog wel enkele tickets beschikbaar voor de vrijdag en de zondag.

Op het Pinkpop-programma staan dit jaar onder meer Foo Fighters, Pharrell Williams, Robbie Williams, Anouk, Kensington, Sam Smith, Muse, Avicii en Dotan.

‘Meer pop dan ooit op Pinkpop’ (video)

Wat te doen als je nog kaarten zoekt?

Het advies is om tickets via de officiële, erkende kanalen te kopen. Oplichters proberen hun slag te slaan met valse kaarten. Dat gebeurt ook via Marktplaats.

Maar als een festival of concert is uitverkocht dan zit er meestal niets anders op dan tweedehands kaarten proberen te vinden. De NOS maakte vorig jaar een lijstje tips om oplichting te voorkomen. Handig om die nog eens te herhalen.

Vraag om verifieerbare informatie van de verkoper, en leg persoonlijke contact. Je kan bijvoorbeeld bellen (naar een landlijn), het bankrekeningnummer (met de volledige naam) van de verkoper gebruiken voor de betaling, enzovoort.

• Probeer persoonlijk contact te leggen met de verkoper;
• Check alle informatie van de verkopende partij;
• Betaal via erkende betaalservices;
• Haastige spoed is zelden goed.

Tips om oplichting te voorkomen (video)

Mocht je toch beetgenomen worden, meld dat dan altijd bij de politie want dat helpt bij de bestrijding. Hier is een meldpunt internetoplichting voor opgericht.

Video: terugkijken hele presentatie line-up Pinkpop 2015 (1,5 uur)

Foto: 3FM/Ben Houdijk

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>