‘Anouk naar Songfestival als Trijntje de finale haalt’

Na media-klaagzang over jurk moet nu Trijntje’s broekpak het ontgelden

Vanavond de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen. Trijntje Oosterhuis vertegenwoordigt ons land daarin met haar lied Walk Along.

De song is mede-geschreven door Anouk, die in 2013 de jarenlange Nederlandse vloek op het Songfestival doorbrak, en met Birds de top 10 van de finale bereikte. Anouk volgde de repetities afgelopen week vanuit Nederland, zo blijkt uit een interview op songfestival.nl van commentator Cornald Maas met Trijntje.

Anouk is op dit moment niet in Wenen, maar de twee vriendinnen hebben wel contact. Als we de finale halen, dan zal Anouk waarschijnlijk het vliegtuig pakken om als songwriter aanwezig te zijn, en Trijntje in de arena te supporten.

Eindeloze saga over outfits

In het interview, dat een kwartier duurt, komen alle issues van afgelopen week ter sprake. Ook al het gedoe rondom de jurk die Trijntje aan zou trekken. Ze heeft gisteren uiteindelijk gekozen voor een zwart broekpak met zwarte sneakers.

Net als Trijntje zelf, zullen er weinigen zijn geweest die hadden verwacht dat we deze week overspoeld zouden worden met eindeloos gezeik over Trijntje jurk. Trending topic, voorpagina’s van kranten, hype in binnen- en buitenland. Het heeft allemaal erg afgeleid van het liedje, de vocalen en de podium-act.

Trijntje vindt het wel grappig. Ze lijkt een beetje met de pers te spelen, en liet meerdere keren in het midden voor welke outfit ze zou kiezen. In de jury-repetitie gisteravond werd Trijntje er in de green room zelfs door Conchita Wurst op aangesproken: ‘Waarom heb je uiteindelijk voor deze outfit gekozen?’

Het hele interview is te zien op songfestival.nl


Foto boven: EBU / Andres Putting

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Anouk naar Songfestival als Trijntje de finale haalt’

  1. BéTé

    Anouk had de bui al zien aankomen…. klaarblijkelijk :D

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>