Paul McCartney en Doe Maar op Pinkpop 2016

Trending: #PP16 Nostalgie viert hoogtij op 47e editie van popfestival

Er gingen veel geruchten rond over de headliners van Pinkpop 2016 en vandaag eindelijk de bevestiging. Niemand minder dan Paul McCartney sluit het festival af.

Dat wordt lekker nostalgisch want Paul speelt altijd veel liedjes van The Beatles tijdens zijn liveshows. Voor pop-noobs die hun klassiekers niet kennen: Paul McCartney vormde in de jaren zestig van de vorige eeuw met John Lennon, George Harrison en Ringo Starr de immens populaire popgroep The Beatles.

Lennon werd in 1980 vermoord en Harrison overleed in 2001 dus een reünie is onmogelijk maar ook de komst van McCartney naar Pinkpop is een unicum. Nog nooit eerder speelde hij op het festival en gezien zijn leeftijd (73 jaar) zou dit ook maar zo de enige keer kunnen zijn dat Paul McCartney op Pinkpop staat.

Met appels bekogeld

Alsof een ex-Beatle nog niet genoeg popnostalgie is komt ook de legendarische Nederpopgroep Doe Maar dit jaar weer bij elkaar op Pinkpop. Henny Vrienten bevestigde dat zondag in een videootje op Instagram. Het festival valt precies tussen de vier reünieconcerten van Doe Maar in Antwerpen en Amsterdam.

Ook hier zit een bijzonder verhaal achter. Doe Maar speelde in 1982 en 1983 al op Pinkpop en dat leverde een spraakmakend en historisch moment op. Tijdens hun tweede keer werd de band door het publiek met appels bekogeld en sprak Henny Vrienten de illustere woorden: ‘Als je het echt niets vindt, rot dan op!’

Geen rebelse puber meer

Het Pinkpoppubliek kon in vroegere decennia nogal grillig en alternatief zijn. Nederlandse acts die veel succes in de mainstream hadden kregen niet altijd een warm welkom. In haar beginjaren is ook Anouk bekogeld. Met een ei.

Dat is nu anders. Pinkpop is geen rebelse puber meer maar een volwassen festival dat zich kan meten met de grootste muziekevenementen ter wereld.

Kaartverkoop start zaterdag

Pinkpop 2016 vindt plaats op 10, 11 en 12 juni in het Limburgse Landgraaf. Andere bevestigde publiekstrekkers dit jaar zijn de Neue Deutsche Härte-band Rammstein en de Amerikaanse alternative rockband Red Hot Chili Peppers.

Overmorgen, woensdag 17 februari, wordt het complete programma van het festival officieel onthuld. Dat gebeurt tijdens de traditionele perspresentatie in de Amsterdamse poptempel Paradiso. De kaartverkoop start aanstaande zaterdag 20 februari om 10.00 uur via ticketmaster.nl

Jan Smeets duidt: wildgroei festivals in Nederland
Jan Smeets wil Dire Straits of The Police op Pinkpop

Video: Pinkpop 2015 Aftermovie

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Paul McCartney en Doe Maar op Pinkpop 2016

  1. Johan van de Vekde

    Off topic.

    Zag vanavond een tv-reclame van een Frans automerk en hoorde She’s On Fire van Bo Saris (Boris).

    Klonk erg goed. Zou dit alsnog z’n doorbraak in UK betekenen?

    Marcus, misschien een artikeltje?

      /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

    is het niet een beetje raar, dat nagenoeg iedereen in deze ‘aftermovie’ wit is?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>