Songfestival: Douwe Bob nu op 22 bij bookmakers

Update 10 mei klik: Bookmakers: Nederland nu 11e, halve finale 6e

#TeamDouwe • Alle inzendingen zijn bekend • Rusland vroege favoriet

De deadline is gepasseerd. De liedjes voor het Eurovisie Songfestival 2016 zijn bekend. Wat is nu de stand van zaken voor Nederland en onze Douwe Bob?

We staan op dit moment 22e voor de eindoverwinning bij de bookmakers. Niet heel hoog, niet heel laag, precies in het midden. Er doen dit jaar 43 landen mee. We zijn wel gezakt sinds ons liedje Slow Down is gepresenteerd. Vlak daarvoor stond Nederland op basis van verwachtingen in de top 5 bij de wedkantoren.

Rusland staat nu bovenaan met vrij traditionele Eurovisie-Europop. Sommigen vinden dat lied te achterhaald voor 2016, maar het blijft een sterke inzending. De rest van de top 10 bij de bookmakers bestaat op dit moment uit Zweden, Kroatië, Australië, Letland, Frankrijk, Azerbeidzjan, Servië, Oekraïne, Cyprus en Malta.

Te vroeg voor conclusies

Deze vroege scores bij de bookmakers betekenen nog niet zo veel. Het wedden op welke landen zich zullen plaatsen voor de finale is ook nog niet begonnen en de ranglijst zal sowieso continue veranderen. Met name tijdens de repetities in de week voorafgaand aan het festival in mei, als de live stage-acts duidelijk worden.

In voorgaande jaren stonden landen die uiteindelijk hoog eindigden soms wel en soms niet al in dit stadium hoog bij de bookmakers. Vorig jaar waren Zweden, Rusland en Italië al maanden favoriet, maar het jaar ervoor werden baardvrouw Conchita Wurst en The Common Linnets pas na de halve finales favorieten.

Definitieve versies liedjes

De afgelopen twee dagen vond de zogenaamde Head of Delegations Meeting plaats in Stockholm. Delegatiehoofden van de deelnemende landen hebben de definitieve versies van hun liedje en ander materiaal ingeleverd. Bulgarije en Malta hebben uitstel om uiterlijk 20 maart hun preview video te presenteren.

Alle preview video’s kan je zien op het officiële Eurovision YouTube-kanaal. De kijkcijfers daar zeggen nog niet veel omdat sommige liedjes op andere kanalen in première gingen. Zo staat de clip van Rusland al over de 3,7 miljoen views.

Ik vind Frankrijk met Amir en zijn tweetalige liedje J’ai cherché erg veelbelovend. Lekker liedje, vocaal sterk. Met een goeie podium-act zie ik er wel een winnaar in. Maar goed, het kan allemaal nog veranderen als de repetities zijn begonnen.

Sterke punten Douwe Bob

Het grootste pluspunt voor Nederland is dat we met Douwe Bob en Slow Down iets heel anders hebben dan de rest. Juryleden en televoters die van pure ‘echte’ muziek houden, en dikke electro-effecten in de productie niet mooi vinden, zullen Douwe hoog waarderen. Zijn stem is ook heel karakteristiek en oorspronkelijk.

En we weten natuurlijk nog niet hoe zijn podium-act er precies uit gaat zien. Douwe neemt dezelfde regisseur mee als The Common Linnets en Trijntje. Als alles wat ze in gedachten hebben lukt, zo zei Cornald Maas onlangs, dan wordt het iets dat nog niet eerder op het Songfestivalpodium te zien is geweest.

POLL: Haalt Douwe Bob de finale van het Songfestival?

Video: Rusland is momenteel favoriet bij bookmakers

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Songfestival: Douwe Bob nu op 22 bij bookmakers

  1. LERCY

    Ik vind de 22e plek nog vrij hoog. De bookmakers zitten zelden fout. Meestal is, op grote verrassingen na, de lijst zo rond deze datum al wel vrij zeker 3′ kloppend met de einduitslag. We gaan de finale in ieder geval niet halen, want dit nummr en Douwe Bob gaan niet voor een verrassing zorgen. Ook zitten er in de halve finale van Douwe Bob veel goede nummers en zeker veel nummers die het in de regel goed doen op het songfestival. Ik ga voor Australië, Zweden of Rusland. En hoop dat we Douwe Bob snel gaan vergeten.

      /   Reply  / 
    1. Erwin

      Had het niet beter kunnen zeggen….
      Drie keer niks het nummer van onze DB. En de clip oogt ook zo goedkoop. Heeft de maker uberhaupt na al die anderer clips gekeken. Het is 2016 hoor!!!

        /   Reply  / 
  2. patrick

    jullie hebben geen verstand van muziek, rusland is wel een goed liedje maar zo comercieel als wat, ilse en waylon zouden ook niet de finale halen meet een slaapliedje maar werden uiteindelijk tweede dus wie weet hoe een koe een haas vangt

      /   Reply  / 
  3. patrick

    En trouwens, nee de bookmaers zitten niet altijd goed, ilse en waylon stonden 32 ste bij de bookmakers in het begin, fijne pasen heren

      /   Reply  / 
  4. patrick

    En nee, de bookmakers zitten niet altijd goed want ilse en waylon stonden 32 ste bij de bookmakers in 2014 dus dan is een tweede plek een goed resultaat, fijne pasen allemaal

      /   Reply  / 
  5. peter

    Nee de bookmakers hebben niet altijd gelijk, ilse de lange en waylon stonden 32 ste bij de bookmakers en dan is een tweede plek een mooie prestatie, fijne pasen allemaaaaal

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>