Douwe Bob met Pannecoucke naar het Songfestival

Zelfde regisseur als The Common Linnets en Trijntje voor stage-act

Nog vier maanden tot het Eurovisie Songfestival 2016 en nog twee tot hij zijn liedje presenteert, maar Douwe Bob licht in een dubbelinterview met Getty Kaspers (Teach-In) in het Algemeen Dagblad nu al een tipje van de sluier op.

Douwe werkt opnieuw met regisseur Hans Pannecoucke. De Vlaming was twee jaar geleden verantwoordelijk voor de briljante stage-act van The Common Linnets op het Songfestival. Ook werkte Pannecoucke afgelopen keer mee aan de regie van Trijntje’s optreden maar dat werd helaas een minder groot succes.

‘Het gaat er fantastisch uitzien’

Douwe Bob: ‘O jongen, we gaan iets heel gaafs doen. Ik heb al met regisseur Hans Pannecoucke gebrainstormd. Een mooie vent, een dromer, bevlogen. Hij heeft zulke goede ideeën. Het gaat er fantastisch uitzien. De keuze om mee te doen was snel gemaakt. Ik kan mijn muziek laten horen op het grootste podium ter wereld. En ik word daarin vrijgelaten. Ik zag geen reden het niet te doen. Vorig jaar ben ik ook gepolst, maar toen kwam het niet goed uit.’

Vorige maand liet Douwe al weten dat hij tijdens zijn Songfestivaloptreden veel in de camera zal kijken. Hij vertelt nu: ‘Ik ben helemaal niet op iets raars uit. Ik ben gewoon een songwriter en ik wil mijn nummers laten horen. Ik ga me totaal niet anders voordoen dan dat ik ben. Ik ga gewoon heel charming zijn.’

Douwe ziet het als uitdaging om aan het liedjesfestival mee te doen. ‘Ik heb ergens een afkeer van het hele songfestival-circus. Ik heb zo veel zin om mijn eigen draai eraan te geven en het zo echt mogelijk te maken’, zegt hij in het AD.

Het hele interview lees je op AD.nl

Het liedje waarmee Douwe Bob ons land in Stockholm vertegenwoordigt wordt op woensdag 2 maart onthuld. Toen hij eind september als kandidaat gepresenteerd werd zei Douwe al dat het een uptempo liedje is, geen ballad. Ook heeft hij gezegd dat hij met zijn hele band op het podium zal verschijnen.

Er is in de tussentijd vast en zeker gesleuteld aan de opzet en het liedje. Op 2 maart krijgen we met de song een eerste proeve van al dat geploeter. Het Eurovisie Songfestival 2016 vindt plaats op 10, 12 en 14 mei. Douwe Bobs optreden van 3 minuten zal dan door zo’n 200 miljoen mensen worden bekeken.

Videoclip: The News

Foto: 3FM/HP van Velthoven

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Douwe Bob met Pannecoucke naar het Songfestival

  1. BéTé

    Het zal voor Hans Pannecoucke een verademing zijn om dit jaar weer te mogen werken met iemand die wél snapt wat nodig is, weet wat hij wil … en die vooral wél vertrouwen in zichzelf heeft.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Ik ken Douwe Bob niet echt, dus kan wat je zegt niet beamen, noch weerspreken, maar wat ik wel weet is, dat, hoewel het niet onbelangrijk is, de regie een slecht liedje niet kan laten winnen.

      Bob heeft zich qua songwriting nog niet overtuigend geprofileerd.

      Laten we hopen op een goed lied dit jaar.

        /   Reply  / 
      1. BéTé

        Ik refereerde slechts aan de deelneemster van vorig jaar; die snapte niet wat – naast goed zingen – nodig was, wist niet wat ze wilde en had allesbehalve vertrouwen in zichzelf.

        That’s all !! :)

          /   Reply  / 
        1. Johan van de Velde

          Dat je op Trijntje doelde was duidelijk, maar je zegt tevens iets over Douwe, waarvan ik niet weet of dat wel echt klopt.

          Bovendien moeten we misschien een keer ophouden met het Trijntje ‘natrappen’.

            /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>