Jury Eurovisie Songfestival 2016 bekendgemaakt

Namens Nederland jureren o.a. Jennie Lena, Marga Bult, Ruud de Wild

De EBU heeft vrijdag alle namen bekendgemaakt van de nationale vakjury’s die tijdens het komende Eurovisie Songfestival de helft van de punten zullen bepalen.

De Nederlandse jury staat onder voorzitterschap van Jennie Lena (backing vocalist van Trijntje Oosterhuis bij het Songfestival in 2015 en finalist in The Voice). Verder in de jury Marga Bult (onze Eurovisie-inzending in 1987), Ruud de Wild (radio-dj), Holger Schwedt (producer) en Setske Mostaert (zangcoach).

Vorig jaar zaten Do van Hulst, Gijs Staverman, Florent Luyckx, Maurice Wijnen en Carolina Dijkhuizen in de jury. Holger Schwedt was toen backup jurylid.

De jury bepaalt tijdens de generale repetities op maandag 9 en vrijdag 13 mei hun stemmen voor de halve finale en finale. Deze tellen voor de helft mee in de einduitslag. De andere helft wordt bepaald door de kijkers middels televoting.

Dubbele stemmen

Tijdens de Grand Final van het festival worden de jurystemmen voor het eerst apart bekendgemaakt. De welbekende traditie met het beroemde scoreboard en de spokespeople zal deze keer dus alleen de jurystemmen omvatten.

Daarna worden de televotes onthuld. Die worden van alle landen bij elkaar opgeteld en in één klap per inzending van laag naar hoog uitgereikt. Er worden dus dubbel zoveel punten gegeven als voorheen. Door deze verandering in het format moet het scoreboard tot het allerlaatste moment spannend blijven.

Meer uitleg en pdf met juryleden van alle landen op eurovision.tv

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>