Hit of shit: Miss Montreal – Swing the Night away (video)

Laat ik het maar gewoon zeggen: ik heb een zwak voor Miss Montreal. Eigenlijk al vanaf het moment dat ze de eerste keer in De Wereld Draait Door zat, haar grote doorbraak bij het grote publiek. Zo onbeholpen klunzig, zo vol zelfspot en zo vol muzikaliteit. Miss Montreal bleek daar niet alleen een begenadigd muzikant, maar ook nog eens een uiterst charismatisch persoon. Dan kan het bijna niet anders dan dat je een heel grote artiest gaat worden.

Toegegeven: het titelloze debuutalbum kon niet helemaal meekomen met mijn hooggespannen verwachtingen na Just a Flirt. Een plaat die misschien iets te snel in elkaar is gedraaid na het onverwachte succes van Just a Flirt. En ook nu heeft Miss Montreal niet heel ruim de tijd genomen om een album op te nemen, want So.., Anything Else komt deze maand al uit.

Dat neemt niet weg dat Swing the Night away weer een heel leuk nummer is geworden. Zo’n liedje dat echt de soundtrack kan zijn van een roadtrip. Of, in het geval van Sanne Hans, een blik in het hectische doch enerverende toerleven. Eindelijk eens niet een live-video die wil laten zien hoe goed de band speelt of hoe dolenthousiast het publiek is, maar eentje die laat zien hoeveel lol er vooral wordt beleefd. Daardoor boeit het clipje van begin tot eind.

Swing the Night away evenaart Just a Flirt voor mij nog niet, maar ik ben wel heel nieuwsgierig geworden naar die tweede plaat.

Miss Montreal - Swing the Night away

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hit of shit: Miss Montreal – Swing the Night away (video)

  1. Johan van de Velde

    Geen onaardig nummer, zeker geen shit…..

    Is het een hit?

    Twijfelachtig,

      /   Reply  / 
  2. Robin

    Sanne heeft volop de tijd genomen voor het maken van haar nieuwe album. Het lijkt bijna alsof het vreemd is dat artiesten 13 maanden na de release van een vorig album met nieuw materiaal komen. Dat was 10 jaar geleden doodnormaal. Door de teruglopende plaatverkopen is het tegenwoordig voor labels soms niet meer interessant om snel met nieuwe platen van artiesten te komen. Maar ik vind het niet fair om een beeld te schetsen alsof Miss Montreal dingen zou afraffelen. Iedere goede artiest zou ieder jaar een nieuwe plaat moeten maken!

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Album Top 100: Caro Emerald blijft 1, Mooi Wark op 4 | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>