Hit of shit: Nick & Simon – Een Nieuwe Dag (video)

Morgen verschijnt officieel Een Nieuwe Dag, de nieuwe single van Nick & Simon. De heren hebben in het verleden wel bewezen aan de lopende band hits te kunnen scoren, mogelijk staat Een Nieuwe Dag dan ook volgende week bij de drie best-verkochte singles van Nederland. De videoclip is in elk geval af en daar heeft niemand minder dan Jennifer Hoffman haar medewerking aan verleend.

Wel zo makkelijk voor Simon en Nick… die hoefden nu eens niet naar het buitenland voor een videoclipje; eigenlijk waren er voor de twee alleen opnames op een hotelkamer. Al waren ze ook vrijwillig aanwezig bij de shots met Jennifer.

Het thema van Een Nieuwe Dag is er eentje die we vaker horen van Nick & Simon: misschien ervaar je nu tegenslag, put hoop uit een betere toekomst. Volgens eigen zeggen zijn de twee op het nieuwe album Fier een andere weg ingeslagen, eentje die meer richting popmuziek gaat. Zelf hoor ik dat nog niet zo op Een Nieuwe Dag; qua strijkers moet ik erg denken aan Kijk Omhoog, het nummer an sich is weer een geestverwant van Vallende Sterren, de eerste single (en nummer 1-hit) van het vorige album Luister.

Wie deze blog vaker heeft bezocht, weet dat we de muziek van Nick & Simon erg kunnen waarderen. Een Nieuwe Dag steekt weer prima in elkaar qua productie en compositie, maar komt op mij toch een beetje over als een herhaling van zetten. Ik hoop dat de overige nummers op Fier meer vernieuwing brengen.

Nick & Simon - Een Nieuwe Dag

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Hit of shit: Nick & Simon – Een Nieuwe Dag (video)

  1. mariska

    toevallig net de single in de brievenbus gekregen. idd heb je wel gelijk over vergelijking met vorige single’s. het refrein is wel wat steviger en meer instrumenten,dus dat is wel op zich weer een verbetering. mooie tekst,en ben zeker benieuwd hoe de rest gaat klinken. misschien is dit ook wel meteen het meest herkenbare liedje,het is wachten tot 1 oktober.

      /   Reply  / 
  2. Lon

    Super lied, super clip. Dit moet echt weer een nummer 1 hit worden!!!!!

      /   Reply  / 
  3. Pingback: NLpop interview: Nick & Simon zoeken uitdagingen in The Voice of Holland (video) | Nlpop

  4. Pingback: Album Top 100: Nick & Simon 1, De Dijk & Solomon Burke 2 | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>