Album Top 100: Nick & Simon 1, De Dijk & Solomon Burke 2

Wisseling aan de wacht in de Album Top 100. Phil Collins heeft na drie weken zijn eerste plaats moeten opgeven. Met overmacht is Nick & Simon op 1 binnengekomen met Fier. Op alle 100 exemplaren die er van het vierde album van Nick & Simon zijn verkocht, deden De Dijk & Solomon Burke er 26. Het album van het Nederlands-Amerikaanse gezelschap komt eveneens nieuw binnen. Caro Emerald blijft leuk meedoen met Deleted Scenes from the Cutting Room Floor. Tussen het geweld van alle nieuwe releases blijft Caro staan op 4.

De top 10:

1 (-) Fier – Nick & Simon
2 (-) Hold on Tight – De Dijk & Solomon Burke
3 (1) Going Back – Phil Collins
4 (4) Deleted Scenes from the Cutting Room Floor – Caro Emerald
5 (2) Next to Me – Ilse deLange
6 (3) Beau Soir – Janine Jansen
7 (16) 2010 – Finalisten Junior Songfestival
8 (7) Mirage – Armin van Buuren
9 (6) Groots met een Zachte G 2010 – Guus Meeuwis
10 (13) Ralf – Ralf

Vier nieuwe titels in de top 10, dat betekent ook dat er vier verdwenen zijn. Daaronder bevindt zich De Kast; vorige week binnen op 5 met Welkom Thuis en nu naar 16 gezakt. Roxeanne & André Jr Hazes gaan van 8 naar 17 met Van Jou, Voor Jou. Rowwen Hèze kwam binnen op 9 met het verzameld werk en zakt naar 19. Verder is Eric Clapton uit de top 10 verdwenen.

Kyteman staat al 85 weken genoteerd met The Hermit Sessions en is door het winnen van de Edison en een optreden in DWDD weer flink in trek. Het album spuit omhoog van 84 naar 36. Ook het musicalalbum van We Will Rock You gaat hard; van 94 naar 42. Luister van Nick & Simon stijgt van 71 naar 50 en staat al 86 weken genoteerd.

De overige nieuwe NL binnenkomers:

37. Zachtaardig Vergooid – Alex Roeka

De hele Album Top 100 vind je hier

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Album Top 100: Nick & Simon 1, De Dijk & Solomon Burke 2

  1. BoycotIdols

    Zal volgende week waarschijnlijk andersom zijn, na het overlijden van Salomon Burke zal het album met De Dijk wel naar 1 gaan…

      /   Reply  / 
  2. Frankly

    Dat zou een mooi eerbetoon zijn en dat album is ook zeer de moeite waard . de single kan ook weer voor een opleving zorgen in de charts.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>