Hit of shit: Janine Jansen – Apres une Reve (video)

Janine Jansen in de rubriek ‘hit of shit’, dat is echt nog nooit gebeurd. Niet uit onwil, maar het ontbrak eerder aan een videoclip. Je kunt je afvragen hoe zinvol een video is voor een klassiek muzikant, maar Universal Music gunde Janine ook eens haar eigen filmpje. Getuige het succes van haar albums – die bereiken stuk voor stuk de top 10 – is dat ook niet onredelijk. Maar gaat Janine Jansen nu ook haar eerste hitsingle behalen met Apres une Reve?

Dat denk ik toch niet. Een enkele keer wil het wel lukken met vioolmuziek of anderssoortige klassieke muziek. André Rieu scoorde een heel grote hit met The Second Waltz in de uitvoering van zijn orkest. Maar dat was een bekende melodie, dan gaat het toch makkelijker. Bovendien was het ook Rieus enige hitsingle. Wil klassieke muziek nu hoog in de charts belanden, dan is het vaak als sample in een modern nummer.

Dat neemt niet weg dat Janine met deze video een mooi stukje promotie in handen heeft voor haar nieuwe album Beau Soir, dat dit najaar verschijnt. Daarbij: in Nederland weten we wel wie Janine is, maar in het buitenland is dat wel anders. Dus wie weet gaat Apres une Reve vooral buiten de landsgrenzen voor opschudding zorgen?

Janine Jansen - Apres une Reve

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Hit of shit: Janine Jansen – Apres une Reve (video)

  1. Rob

    In het buitenland niet weten wie Janine is????
    Wellicht dat ze over de grens juist meer gewaardeerd wordt dan
    in ons eigen land. Ze treed wereldwijd op en is een van de succesvolste klassieke artiestes van Nederland.
    Kijk eens op Internet en je ziet waar ze zoal optreedt.
    Nee, dat zit wel goed met Janine.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Violisten Rieu en Jansen tijdelijk uitgeschakeld | Nlpop

  3. John

    Bijna gelijk met het vrijgeven van de clip “Apres une Reve” werd bekendgemaakt dat Janine wegens een burn out alle concerten tot aan eind oktober heeft moeten afzeggen. En dat sinds 24 mei. Janine heeft al gedurende een aantal jaren 100 concerten per jaar gegeven. Afgezien van vijf tot tien concerten in Nederland waren dit dus uitvoeringen in het buitenland. Wereldwijd, zoals Rob al aangaf. Hoezo onbekend in het buitenland?
    In het buitenland wordt Janine aangemerkt als één van de grootste violisten van deze tijd. Volgens “The Independent” was ze al een paar jaar geleden “The Queen of downloads”.

      /   Reply  / 
  4. BoycotIdols

    Haar eerste hit?
    Klopt niet. Ze heeft eerder een hit gehad tezamen met Trijntje Oosterhuis en Carel Kraayenhof. “Nu dat jij er bent” (2003)

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Album Top 100: Hoge entree Janine Jansen en De Kast | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>