Hit of shit: Ilse deLange – Next to Me (video)

Hit of shit met de nieuwe single van Ilse deLange. Je hoeft de vraag eigenlijk niet meer te stellen, omdat Ilse de laatste jaren eigenlijk meteen de top 10 binnenstormt of zelfs de eerste plaats behaalt. Ilse deLange is één van de grootste zangeressen van het land en gebruikt die status nu om te pionieren met het uitbrengen van albums: mini-cd’s die vaker uitkomen dan reguliere cd’s en ook voordeliger zijn. Dat valt te prijzen en toe te juichen. Nu zou Ilse nog wat meer moeten pionieren op het gebied van muziek maken.

Begrijp me niet verkeerd: het steekt allemaal goed in elkaar bij Ilse, ook op Next to Me. Mooie productie, extreem radiovriendelijk, goed gezongen… Het lijkt alleen een herhaling van zetten. Next to Me had heel goed op het vorige album van Ilse kunnen staan. Of het album daarvoor. Of het album daarvoor. Ilse maakt telkens goeie popliedjes, maar er zit zo weinig ontwikkeling meer in sinds – pak ‘m beet – The Great Escape.

En als we het dan toch over die vorige singles hebben. Eigenlijk vond ik een nummer als So Incredible of The Great Escape veel beter. Kortom: beslist geen onvoldoende voor Ilse, maar gebruik die durf ook eens bij het musiceren.

Ilse deLange - Next to Me

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Hit of shit: Ilse deLange – Next to Me (video)

  1. Martini

    Helemaal mee eens.

    Daarbij vind ik de videoclip – ook al zit er een verhaal in – erg druk (wel erg korte shots; zit ook geen verandering in!) en niet passen bij het nummer.

    Ondanks dat het wel een erg leuk, vrolijk, zomers nummer is.

      /   Reply  / 
  2. C22

    Niet helemaal mee eens.
    Dit had inderdaad op haar vorige album kunnen staan, maar echt niet de albums daarvoor. Ze heeft nu een heel andere stijl dan die deprimerende albums van vroeger. Een country-Amerikaanse stijl die ik zelf veel lekkerder vind klinken.

    Maar toegegeven, tis een makkelijke, toegankelijke en commerciele weg die ze is ingeslagen. Ook niet helemaal mijn ding…

      /   Reply  / 
  3. Den

    Leuk nummer en clip.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Single Top 100: Yolanda Be Cool blijft 1, Ilse deLange op 4 | Nlpop

  5. Pingback: Album Top 100: Ilse nieuw op 1, Jacqueline nieuw op 3 | Nlpop

  6. Pingback: Hit of shit: Ilse deLange – Beautiful Distraction (video) | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>