Hit of shit: 3js en Ellen ten Damme – Wat Is Dromen (video)

Wat is dromen? Verwerk je in je slaap alle indrukken van de voorbije dag of een drukke periode? Hebben dromen een voorspellende gave? Neemt je fantasie in je onderbewustzijn een loopje met je? Worden de dromen elke dag vers aangeleverd door de GVR? Of is er een heel andere wetenschappelijke verklaring voor dromen? De 3js vragen zich het al een tijdje af en maakten er een liedje over. Klein, intiem, ogenschijnlijk lichtvoetig maar toch stof tot nadenken. Voor het nummer worden ze bijgestaan door kleinkunst-talent Ellen ten Damme.

De 3js kenmerken zich onder andere door het stemgeluid van Jan Dulles, maar om dan opeens Ellen ten Damme naast hem te horen, dat werkt best verfrissend. Beiden ondernemen geen poging om de ander af te troeven, maar er ontstaat op Wat Is Dromen juist een zoet samenspel.

Zoals inmiddels wijdverbreid bekend zullen de 3js ons volgend jaar vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Daarvoor werkt het trio aan een gloednieuwe compositie. Een nummer als Wat Is Dromen is wonderschoon, maar uiteindelijk toch iets te ingetogen voor het circus dat het Songfestival is.

Toch stemt dit nummer me hoopvol voor dat wat komen gaat. Wat Is Dromen geldt wat mij betreft als één van de betere nummers van de 3js. Erg mooi liedje. Misschien vergt het enkele luisterbeurten voordat het nummer echt bij je landt, maar dan kun je er ook veel plezier aan beleven.

3js en Ellen ten Damme - Wat Is Dromen

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Hit of shit: 3js en Ellen ten Damme – Wat Is Dromen (video)

  1. Lina

    Is het niet 3JS Feat. Ellen Ten Damme?

      /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

    Wat een fijn lied! Het komt wel wat moeizaam op gang, met name door het intro en de wat gecompliceerd overkomende coupletten, maar het heeft een mooie sfeer en ditto refreinen.
    Kan een groeier zijn.

      /   Reply  / 
  3. Suus

    sorry hoor…. niet alles uit volendam is automatisch iets !!!

      /   Reply  / 
  4. Henk

    Ik snap het niet.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Single Top 100: 3js op 1, mannengroep Gordon op 16 | Nlpop

  6. hans.

    mooi rustig liedje.
    kyle zingt ook zo iets,de artiesten nemen steeds meer iets van elkaar over.
    je ziet het best wel vaker,in deze tijd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>