Verlies Coole Piet valt mee; Nederlands product stijgt lekker door in hitlijst

Anneke Ruys / Planet)In de nieuwe Single Top 100 heeft Coole Piet zoals verwacht de nummer 1-positie moeten inleveren. Nu de sint het land uit is, verschrompelt de belangstelling voor De Streken Van Tante Toets. Desalniettemin valt de schade mee; Coole Piet zakt slechts van de 1ste naar de 3de plaats. De echte klap zal volgende week vermoedelijk komen. Evengoed een fraaie week voor het Nederlandse product in de hitlijst, waarin Anouk de Top 10 binnendendert.

One Word stijgt met superstip naar de 8ste plek. Dat is deels te danken aan haar Ahoy’-concerten, maar in grotere mate aan de slimme marketing van de single. Die bestaat namelijk uit drie delen die met tussenpozen op de markt komen. De echte fans kopen alle drie de singles, waardoor de verkoop kunstmatig hoog wordt gehouden. Lange Frans & Baas B krijgen steeds meer mensen mee naar Diemen-Zuid, dat liedt stijgt naar de 14de plek. Racoon staat met superstip op 16 met Laugh About It.

Daarentegen is er verlies bij de bovenste twintig voor Jan Smit (van 3 naar 4), Kus (van 8 naar 10), Di-rect (van 7 naar 12) Het Land Van Lange Frans & Baas B (van 10 naar 18) en songfestival-zangeres Tess (van 16 naar 19). Frans Bauer moest in de tweede week de top 20 alweer verlaten, zijn kabouter Plop-lied verliest negen plaatsen en is te vinden op de 23ste plek.

Nieuwe binnenkomers in de lijst zijn Yes-R met Mijn Pad (31), Zullen We Dansen van De Dijk (32), de kerstsingle Ho Ho Ho van Katja met De Jeugd van Tegenwoordig (33), Merry Christmas Everybody van Bouke (56) en Echte Liefde van Sigs (62).

De drie finalisten van de Nix Factor zijn zoals verwacht na twee weken uit de hitlijst verdwenen.

Zie ook:
- Kus scoort kneiter van een kersthit
- Martin Morero niet vooruit te branden in hitlijst
- Katja met De Jeugd gewilder dan Bridget met paling
- Racoon de lachende derde?
- Slimme marketing vierde single Anouk
- Coole Piet schrijft geschiedenis
- Veel Hollandse Nieuwe in hitlijst

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>