Lijstjesgekte: 3VOOR12 Song van het Jaar

Het is december en dat betekent dat we overspoeld worden door lijstjes. Vanavond komt 3VOOR12/VPRO al met de Song van het Jaar, een ranglijst met alle alternatieve hits van dit jaar. Volgens mij kende 2006 geen Seven Nation Army of een Take Me Out, dus het kan wel eens heel spannend worden. Als ik dan toch een voorspelling moet doen van de overwinnaar: Raconteurs met Steady as she Goes. Maar ik gok dat Muse (Starlight) en Snow Patrol (Chasing Cars) ook een grote kans maken. En de Nederlandse acts?

Die waren dit jaar ruim vertegenwoordigd door onder andere Excelsior. Het label bracht nieuwe platen uit van Spinvis, Alamo Race Track, Johan en Gem die allemaal lovend werden onthaald. Spinvis en Johan zouden wel eens een plekje bij de bovenste tien kunnen bemachtigen.

Ook de hiphop-wereld zat niet stil. Met name Opgezwolle is kansrijk, aangezien zij al de 12VAN3VOOR12 wonnen, een verkiezing voor het beste album van het 'schooljaar' 2005/06.

Vanaf 19.00 uur de uitzending van de lijst vanuit Desmet Studio's. Live webcast via 3VOOR12TV en ook te volgen via 3fm.

Zie ook:
- Opgezwolle maakt beste plaat van het jaar
- De Jeugd wint niet VPRO's song van het jaar, wel hoog genoteerd

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>