Album Top 100: Adele tikt Anouk van eerste plaats

De zegetocht van Anouks nieuwe album To Get Her Together is vooralsnog van korte duur. Al na één week wordt de zangeres ingehaald door Adele, die met 21 de leiding herpakt. Op elke 100 exemplaren die Adele van haar album verkocht, deed Anouk er 82. Derde is Glennis, die ongeveer de helft verkoopt van wat Anouk doet.

In de top 10 komt verder de megamix van De Toppers binnen, de verzamelaar stijgt van 16 naar 7. Caro Emerald is na één week afwezigheid weer terug in de top 10.

De top 10:

1 (3) 21 – Adele
2 (1) To Get Her Together – Anouk
3 (2) One Night Only – Glennis Grace
4 (4) Armen Open – Guus Meeuwis
5 (5) Born This Way – Lady Gaga
6 (6) Liverpool Rain – Racoon
7 (16) Mega Party Mix – De Toppers
8 (7) Days – Tim Knol
9 (11) Strings ‘n Stripes – The Baseballs
10 (14) Deleted Scenes from the Cutting Room Floor – Caro Emerald

Ben Saunders heeft na vijf weken de top 10 verlaten, zijn You Thought You Knew Me By Now zakt van 8 naar 12. Los Angeles the Voices moet van 9 naar 14 en Van Dik Hout zakt in de tweede week van notering van 10 naar 17.

Het album van Go Back to the Zoo krijgt vleugels nu er een festivaleditie is uitgebracht met wat nieuwe nummers en een live-dvd. In de 40ste week van notering stijgt Benny Blisto van 64 naar 19. Ook Ilse deLange stijgt flink na heel wat tv-optredens de afgelopen week, haar Next to Me stijgt van 72 naar 41.

Vlak voor de X Factor-finale van 2011 komt de winnaar van vorig jaar dan ook met zijn debuut. Changing Man moest in februari al verschijnen, het is uiteindelijk eind mei geworden. Jaap Reesema komt de Album Top 100 binnen op 47.

De hele Album Top 100 vind je hier

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Album Top 100: Adele tikt Anouk van eerste plaats

  1. Arjan Hensens

    Zoals ik al had gezegd Lady Gaga doet het bar slecht! Komt op 5 binnen en blijft daar ook nog es gewoon staan…

      /   Reply  / 
    1. PigBag

      Gelukkig maar. Ik ben blij dat de albums van Adele, Anouk, Glennis Grace en Guus Meeuwis beter scoren dan die Gaga-bagger. Blijkbaar is ‘t toch niet zo slecht gesteld met de muziek-smaak van Nederland.

        /   Reply  / 
      1. Kev

        Kom op PigBag, dat is echt smaken verschillen. Ik vind GaGa 10x beter dan Guus Meeuwis.

          /   Reply  / 
  2. Arjan Hensens

    Na een aantal luisterbeurten van Anouk’s nieuw album moet ik toch echt zeggen dat dit waarschijnlijk het beste album is wat ze tot nu toe heeft afgeleverd. Elk album van haar kende natuurlijk enkele hits maar dit album is echt ijzersterk. Eigenlijk kent dit album alleen maar goede nummers. Het si echt subliem, de koortjes de toetsen de arrangementen en haar zang echt subliem!! Het moest ff groeien in mijn gehoor maar het is echt een meesterwerkje!

      /   Reply  / 
  3. PigBag

    Die talentenjacht-winnaars doen ‘t trouwens ook niet goed. Jaap binnen op 47. Volgens mij is dat de slechtste 1e week voor ‘n Idols/X-factor-winnaar ooit. Op iTunes staat ie op dit moment op 117 dus dat belooft weinig goeds voor volgende week.

    Ben doet ‘t ook maar matig. Wel op 1 binnen gekomen maar begint al snel te zakken. Volgens mij had John de Mol wel wat meer verwacht. Ik vraag me af wat Ben in Amerika of Engeland te zoeken heeft als ie ‘t in Nederland al niet geweldig doet.

      /   Reply  / 
  4. Jesse

    Reden dat Anouk er weer vanaf is is waarschijnlijk omdat ze onwijs veel verkocht in haar eerste week . . .

      /   Reply  / 
    1. Jos

      Dat valt tegen iig minder dan 25.000 x verkocht, want anders was haar album bij de 40 best verkopende albums geweest, zoals Caro Emerald op dit moment. Haha, dus ja nog minder dan 20.000 verkocht in de eerste week waarschijnljk! Dus dat valt best vies tegen :P

        /   Reply  / 
      1. Jos

        Adele verkoopt al weken heel goed in Nederland en is vele malen beter dan Anouk :D

          /   Reply  / 
  5. Jos

    Anouk verkoopt wel degelijk goed, maar ze had het makkelijk nog een paar weken kunnen volhouden.

      /   Reply  / 
  6. Arjan Hensens

    Alsof een 2e plaats verschrikkelijk slecht is… waar hebben we het over..

    Enne met haar nieuwe single op komt die een stuk commercieler is(wat Adele haar singles meer waren) zal ze de 1e plek weer heroveren.

      /   Reply  / 
  7. BoycotIdols

    Leuk ook die notering op 75. Dat soort bands zie je niet veel in de NL albumlijst…

      /   Reply  / 
  8. ClemUns

    Nieuwe Anouk: I’m A Cliche!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>