Ellen ten Damme en Alain Clark knallen de Album Top 100 in

Ellen ten Damme en Alain Clark komen deze week nieuw binnen op de plaatsen 4 en 5 in de Album Top 100. Voor Ellen ten Damme is dit haar hoogste albumnotering ooit.

Golden Earring zakt een plek naar 2, en Glennis Grace vinden we deze week op plaat 6. Met Racoon op 10 kunnen we concluderen dat de helft van de top 10 in de albumchart deze week door Nederlandse artiesten wordt ingenomen.

Het nieuwe album van de Amerikaanse singer-songwriter John Mayer komt binnen op 1. Het live-album van de Belgische formatie Triggerfinger en de nieuwe plaat van voormalig Guns N’ Roses gitarist Slash komen nieuw binnen op respectievelijk 3 en 7.

De singlerelease van Cross Your Heart heeft de vrije val waarin het album van VanVelzen zich bevindt helaas nog niet weten te stoppen. The Rush Of Life zakt deze week van 27 naar 52. Als het zo doorgaat verdwijnt het album binnen enkele weken uit de chart. Het lijkt me sterk dat zo’n rampscenario zich ook daadwerkelijk gaat voltrekken.

Ook voor Else DeWall een teleurstellende tweede week. Haar album Brave zakt van 15 naar 73. Dat is jammer want het is een hele goede plaat. Lees onze review hier.

Kevin Smit’s Duizend rode rozen komt nieuw binnen op 41. Alles met je delen van Frans Duijts zit weer in de lift. We vinden zijn album deze week op plaats 24. De Belgisch-Nederlandse hardrockband Drive Like Maria doet ook goede zaken, en stijgt naar 26.

Opvallend: de albums van 3JS en Rochelle zijn deze week verdwenen uit de Top 100.

NL-stijgers deze week:
04 Ellen ten Damme – Het regende zon (nieuw)
05 Alain Clark – Generation Love Revival (nieuw)
24 Frans Duijts – Alles met je delen (37)
26 Drive Like Maria – Drive Like Maria (53)
41 Kevin Smit – Duizend rode rozen (nieuw)
47 Mon Amour – Sing Me A Song (86)
48 Ryan Ricks – Ryan Ricks (51)
51 K3 – Eyo! (60)
60 Paul de Leeuw – Paul (77)
78 Jaman – In m’n dromen (91)
80 Django Wagner – Mijn gevoel (89)
87 Chef’Special – One For The Mrs. (94)
91 Eric Vaarzon Morel – El greco de tolédo (nieuw)

Onder de dalers vinden we deze week onder anderen The Kyteman Orchestra, Acda & De Munnik, Gers Pardoel, Trijntje Oosterhuis, Fresku, Kensington, Blaudzun, Daniël Lohues, Miss Montreal, VanVelzen, Ruth Jacott, Marco Borsato, De Dijk en Go Back To The Zoo.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Ellen ten Damme en Alain Clark knallen de Album Top 100 in

  1. BoycotIdols

    Volgende week zal Pinkpop zeker invloed hebben op de albumlijst.
    Stijgingen van bands die daar optreden, zoals Drive Like Maria, Chef Special en Bruce Springsteen…

      /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

    “Opvallend”, Rochelle uit de lijst verdwenen? Misschien.
    Volgens verwachting? Zeker.

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Opvallend omdat Rochelle de afgelopen 2 weken weer steeg, en nu ineens van plek 62 uit de lijst is verdwenen. Mbt 3JS verwacht ik ook wel dat hun album weer zal terugkeren in de lijst. Aangezien ze veel fans hebben en veel optreden. Hun vorige 3 albums stonden 87, 51 en 76 weken in de lijst. Dan lijkt het me sterk dat deze al na 16 weken voorgoed uit de lijst zal verdwijnen.

        /   Reply  / 
  3. L.de vries

    Ik zie een lijst met zangers en zangeressen.

    Wat Is Het Allemaal Schit, Ga Eerst met z’n allen eens Zangles nemen

    Die Top 40 of 50 en hoe het allemaal maar heten mag Steld geen Ruk meer voor, De Plaat is nog niet uit of het is Al Goud. Of hij vliegt van niets naar 1 Allemaal Nep heb nu de Bee – Gees voor mij Staan al jaren aan de top [ Tijdloos ] Kuneen de Zangers en de Zangeressen nog een voorbeeld aan nemen, en zo kan ik nog wel even doorgaan

    Allemaal Nep

      /   Reply  / 
    1. Paul

      precies ,als we leuke jongens sturen naar het songfestival met de prachtige fantastische stemmen als de Beegees,nou nou dan komen we vast wel weer in de finale,en dan win je ook gegarandeerd

        /   Reply  / 
    2. BoycotIdols

      Ja joh, de nr 1 positie in de Top 100 voor veel plaatjes moet je met een flinke korrel zout nemen…

        /   Reply  / 
  4. Eric

    Ach dat album van Rochelle. De kwaliteit zal Nederland nog wel ontdekken…verwacht het wel weer terug in de albumlijst. Anders weet ik zeker dat NL geen goede zangeressen van eigen bodem waardeert…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>