The Voice drukt wederom stempel op Single Top 100

In de Single Top 100 vinden we deze week wederom een aantal deelnemers uit The Voice of Holland. Sandra van Nieuwland scoort tot nu toe de grootste hit met More. Ze bereikte de eerste plek, en zakt deze week naar 4. Floortje Smit komt nieuw binnen op 3 met Alone.

Charlotte Fisser komt binnen op 42 met Black Horse & The Cherry Tree. Charly Luske, uit het vorige seizoen van TVOH, is nieuw op plek 40 met Meant To Be. Persoonlijk vind ik er niet veel aan, ook al is de song geschreven door de zanger van Train, maar als er behoefte aan is wil ik er de komende week best een Hit of Shit-poll aan wijden.

Jan Smit is na een week alweer van de toppositie af. Met Altijd Daar zakt hij naar de zesde positie. Asaf Avidan is terug op 1. Xander de Buisonjé sluipt ondertussen de top 5 binnen met De Wereld Redden. Dat nummer is in 10 weken tijd rustig omhoog geklommen.

Verder dacht ik dat we vorige week verlost waren van Waait Waait Weg (van Wesley Klein) maar het schlagergedrocht komt deze week doodleuk de lijst opnieuw binnen op plek 66.

Hoe is het mogelijk. Bekijk de hele Single Top 100 hier.

Moke met Burning The Ground, deze week nieuw op 47 (hier op iTunes)


Video op Youtube

facebook share facebook share

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “The Voice drukt wederom stempel op Single Top 100

  1. BoycotIdols

    Floortje Smit op 3. Ach ja. Leve John de Mol zullen we maar zeggen.
    Het plaatje zal net zoals de Voice binnenkomers van vorige week keihard kelderen aankomende week. Trouwens, Marcus. Je meldt in je verslag over de Single Top 100 toch altijd grote verschuivingen van die week. De ozo geweldige single (-ahum-) van ene Ivar die vorige week op 4 enterde zakt deze week naar 48. Toch een aardige verschuiving lijkt me. Maar omdat deze The Voice gerelateerd zijn, meldt je dat maar niet?

      /   Reply  / 
    1. Bianca

      Waarom reageer je steeds op het geen wat met talentshows te maken heeft, terwijl je naam het genre zelf boycot? Ik snap dat niet zo. Kijk je het dan stiekem toch graag? Want je weet er wel heel veel van af, wat iedereen zingt, wie het is.

      Komt er volgende keer nog een leeftijd bij? dat ontbreekt namelijk nog

        /   Reply  / 
      1. anoniempje

        Dat vraag ik me dus ook al een heeeeeeeeeleeeeeeee lange tijd af…. Je moet er niet te vaak op in gaan, want meneer neemt de discussies al te graag serieus, heeft altijd het laatste en hoogste woord.

        Vind het zelf bijna een beetje eng worden…

          /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

    Als dat nummer van de zanger van Train echt goed zou zijn, zou het natuurlijk al eerder door henzelf danwel door een grotere artiest dan Charly Luske zijn opgenomen.
    Hit of Shit is misschien een beetje mosterd na de maaltijd, maar kan toch nog ‘n leuke discussie opleveren, denk ik.
    Overigens, “Schlagergedrocht”, is dat nou niet ‘n beetje een te heftige term, Marcus?

      /   Reply  / 
  3. Marcus Lucas Auteur

    Vanwege de steeds grotere invloed van met name iTunes kunnen we aan de andere charts vanzelf iets minder waarde hechten. Soms zijn die hitlijsten al achterhaald door de actuele noteringen in iTunes. Zo staat Sandra van Nieuwland daar nu nog op 3, en is Floortje in iTunes inmiddels alweer gezakt naar 8. Daarom noem ik Sandra nu weer. Zij spring er echt uit tot nu toe. Ivar heb ik al besproken in een afzonderlijk stukje. Om geen overdaad aan The Voice-berichten te krijgen heb ik Floortje’s single niet apart besproken. Ik heb vooruit gedacht. Er komen straks live-shows dus dan komen ze allemaal weer aan bod. Ik probeer bij The Voice steeds een andere invalshoek te vinden. Mbt Charly Luske: binnenkomen op 40 in de Single Top 100 zou ik nog geen ‘hit’ noemen. Misschien als ie volgende week naar de Top 10 schiet? Lijkt me sterk want volgens mij is hij inmiddels alweer helemaal verdwenen uit de iTunes Top 100. Waait Waait Weg had ik eerder al eens een schlagergedrocht genoemd. Wil je dat ik het verander in schlagergeval?

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Marcus, ik dacht dat je op de persoon Wesley doelde, maar begrijp nu dat je het liedje bedoelt. Dat is natuurlijk prima.
      MBT Luske, Hit Of Shit breng je toch in de regel voordat bekend is wat een single gaat doen? Kan dus nog net….

        /   Reply  / 
      1. Marcus Lucas Auteur

        Ah, haha, ja ik bedoel het liedje inderdaad. Ik zet Wesley Klein wel tussen haakjes, dan is het duidelijk dat ik het liedje bedoel. Ik vind het echt een verschrikkelijk nummer.

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Ach ja, Wesley Klein is dan ook op zijn retour. Het zal waarschijnlijk ook hier bij blijven. Ach in de bouw zijn genoeg mensen nodig.
          Maar inderdaad Marcus, hoe komt hij inderdaad terug in de Single Top 100? Berk heeft uit wanhoop de singles maar opgekocht?

            /   Reply  / 
  4. Ronald

    Leonard Cohen, Golden Earring, Bruce Springsteen, Madonna, Mark Knopfler, Bob Dylan. Het is duidelijk het jaar van de ‘oudjes’. Die zijn succesvoller dan menig jonkie.
    Heeft ook te maken met het gebruik van hun nummers in shows als The Voice denk ik.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Zo zie je maar, zijn die shows toch ergens goed voor…
      Over oudjes in de albumlijst gesproken; vergeet de Toppers niet….

        /   Reply  / 
      1. Eric

        Duidelijk dat Nederland vergrijst. Zie de muzieksmaak. Jonkies krijgen de kans niet

          /   Reply  / 
  5. Inge

    Sharon Doorson doet het wel lekker in de itunes lijst. Heerlijk nummer, hij had van mij eigenlijk in juli al moeten komen.

    Ik vind die nieuwe van Charly Luske wel lekker klinken hoor!

      /   Reply  / 
  6. Eric

    Sharon Doorson en Floortje Smit alweer verdwenen uit top 10 Itunes. Sandra moet de goede naam van The Voice hoog houden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>