#TVOH Leona Philippo op 1 in Single Top 100

Leona bevestigt favorietenrol met ultieme hitlijstscore: nummer 1 van Nederland

De singles-chart wordt deze week opnieuw gedomineerd door The Voice of Holland. Finalist Leona Philippo pakt de nummer 1-positie met haar uitvoering van Could You Be Loved. Ze heeft hiermee duidelijk de beste kaarten in handen om de finale van The Voice te winnen. Of gooit Johannes Rypma vanavond toch nog roet in het eten?

Opmerkelijk is dat Leona’s uitgeschakelde teamgenoot Sandra van Nieuwland de plekken 3, 4, 5 en 6 in de Single Top 100 bezet met New Age, More, Keep Your Head Up en Beggin’. Daarna volgt finalist Floortje Smit op plek 7 met Every Breath You Take.

De single waarmee Sandra de finale in zou gaan stond tijdens en na de halve finale korte tijd online. Ze scoorde er, net als met al haar andere singles, meteen uitzonderlijk goed mee. Toen bleek dat Sandra de finale niet had gehaald, werd de single offline gehaald. Onder fans gaat ie op internet sindsdien wel rond via ondergrondse kanalen.

Als Sandra’s single (A Night Like This) niet uit de officiële verkoop verwijderd was, had zij hoogstwaarschijnlijk deze week opnieuw op 1 gestaan. Dat is speculatief, maar iedereen die de hele zaak een beetje gevolgd heeft, en nadenkt, weet dat het zo zou zijn gegaan.

Johannes Rypma staat op 11 met When The Lady Smiles en Ivar Oosterloo op 21 met Baby. De hitlijstprestaties geven een indicatie voor de finale van The Voice of Holland. De downloads op iTunes tellen mee in de eindscore; per download een dubbele stem.

Meer: Mediagekte rond finale The Voice of Holland barst los

Is er dan helemaal niets anders dan The Voice of Holland nieuw in onze hitlijst deze week? In de finaleweek van de populairste talentenshow van Nederland is het inderdaad even zoeken. Op plek 46 vinden we Enorm met Op hoes op an veur kesmis.

Ook de kerstsingles van Henk Dissel, Wolter Kroes, Xander de Buisonjé, Dario & Familie en Hawta Official komen de chart deze week binnen, in de onderste helft van de lijst.

Bingo Players ft Far East Movement is nieuw op 55 met Get Up (Rattle). Ook opmerkelijk is de binnenkomst van Money On My Mind van Dirtcaps and the Million Plan op 58. Die single is al twee maanden uit, en heeft nu alsnog de hitlijst bereikt.

Videoclips en Hit of Shit-polls:
Hit of Shit: Xander de Buisonjé – Christmas
Hit of Shit: Bingo Players ft Far East Movement – Get Up (Rattle)
Hit of Shit: Dirtcaps & The Million Plan – Money On My Mind

facebook share facebook share

28 Reacties // Reageer

28 thoughts on “#TVOH Leona Philippo op 1 in Single Top 100

  1. Ronald

    Bij deze is wat mij betreft de geloofwaardigheid van de Top 100 volledig verdwenen. Leuk voor mensen die talentenshows kijken, maar echte hits zijn er niet meer in te vinden.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Yep, zoals ik al vaker heb geopperd hier, zou m.i. de Top100 op een systeem moeten overgaan dat metingen over langere perioden doet.
      Zodoende hoeft het niet te concurreren met ‘actuele’ downlaod charts en geeft het meer een beeld van ‘echte’ hits.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Inderdaad het is nu meer een lijst met 8 Ball music label hits en hits dankzij lokale piratenzenders. Totaal niet geloofwaardig.

          /   Reply  / 
        1. Isaac

          Hallo, Jaloers? We leven in 2012/2013!

            /   Reply  / 
  2. Denn

    Itunes is toch wel een redelijk eerlijke lijst? Kan mij niet voorstellen dat die niet eerlijk is.

    Vanmij mag Floortje of Leona winnen!

      /   Reply  / 
  3. Denn

    Trouwens Marcus, Itunes valt niet bij te houden.

    Sandra met Venus nu op 1, leona op 2 en Floortje op 3

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      …en vanavond weer de single op 1 van degene die The Voice zal winnen.
      Als er een lijst hype gevoelig is, is het wel Itunes.
      Gelukkig geen echte hitlijst als bijv. de Top 40.

        /   Reply  / 
      1. Denn

        dat komt gewoon door de hele hype erom heen. Je zag dat toch ook bij shows als Idols en X Factor daar kwam de winnaar gelijk ook, bam op één. Dat is logisch. Zo gaat dat, niet alleen in Nederlands maar ook in de rest van de wereld als het om talentshows gaat.

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Ja duh. Nisk spontaans aan die nr 1 hits, dat zeg ik altijd al.
          Ook met de meeste Sandra singles zo. Oke met de Ben Howard cover in beide lijsten op 1, maar dat is toch een uitzondering denk ik.

            /   Reply  / 
          1. Denn

            niks spontaans? ik vind sommige versies wel goed uitgevoerd. En als je internationaal ga kijken al helemaal

              /  
        2. Ronald

          ben blij dat je eindelijk het inzicht hebt gekregen dat het om hypes gaat. Johannes, Floortje maar ook Sandra zullen dat toch met name blijven. En Ome John ook weer blij.

            /   Reply  / 
  4. Marcus Lucas Auteur

    Over de hype-gevoeligheid van iTunes en Single Top 100; dat geldt voor iedereen. Zie bijvoorbeeld ook Laura Jansen met haar Serious Request-single met Tom Chaplin. Vorige week op 1 in iTunes, nieuw op 22 in de Single Top 100, zakt deze week naar 47. Zo zijn er talloze voorbeelden. Het argument dat er kortstondige hypes zijn is misschien wel waar, maar de suggestie dat die enkel uit talentenshows komen niet. De singles die het vele tientallen weken in de chart volhouden (bijv Triggerfinger, Gotye, Ben Howard, Loreen, Ed Sheeran) zijn op de vingers van een hand (of twee) te tellen. In een lijst van 100. Nou, dan kan je de rest wel een hype noemen, maar het is gewoon de werkelijke verkoop in een snelle industrie. Het gaat ook steeds sneller, mede door het internet.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      ja artiesten als Ben Howard profiteren met name van de hypes bij The Voice. Hun nummers die gebruikt worden dus ook de originele songs blijven onder de aandacht. Mede door Internet kan je alles tegenwoordig een hit noemen ja.
      Dat wil nog niet zeggen dat het écht een hit is, eentje die breed wordt gedragen. De covers van the Voice zullen nooit breedgedragen worden. Velen zijn ook al na 2 weken verdwenen.

        /   Reply  / 
      1. Peterke!

        Wat ben jij toch ingewikkeld als het gaat om muziek. Niks lijkt voor jou goed genoeg te zijn. Alles wat maar genoemd wordt zeik je af. Vraag me langzaam af wat voor muziek jij eigenlijk wel goed vindt? En noem jij de singles van Sandra dan ook flops? En nou is het nummer op de radio geen hit geworden, maar “Alone” van Floortje staat inmiddels ook alweer 11 weken in de Single Top 100. Voor een single van The Voice vind ik dat toch best knap.

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Peterke. Nog eenmaal. De Top 100 vind ik allang niet geloofwaardig meer. Wat ik goed vind? Heel veel. Kom eens kijken in mijn CD collectie zou ik zeggen.
          Een van mijn favo bandjes heeft in de tijd dat ze bestaan inmiddels ruim 100 miljoen geluidsdragers wereldwijd verkocht en stuk of 10 succesvolle wereldtoernees. In The Voice werd pas een nummer van hun gebruikt. (Nothing Else Matters).
          Maar ook acts als The Prodigy, Faithless en Pendulum luister ik graag.

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            O ja en mijn favo bandje uit eigen land is dit jaar na 23 jaar actief te zijn geweest uit elkaar gegaan. Ik was onlangs bij een van de uitverkochte afscheidsconcerten.

              /  
          2. Denn

            Met uitzondering van Metallica, zijn die andere bandjes net zo bekend als Iris Kroes, Jaap Reesema of Rochelle

              /  
          3. Ronald

            The Prodigy en Faithless ook ja. Moehahahaha. Dat is duidelijk jouw gebrek aan muziekkennis. The Prodigy staat al jaren aan de top (hits o.a. ‘Smack My Bitch Up’ en ‘Firestarter’ en Faithless kennen we van bijv. Insomnia, God is a DJ, en We come 1. Wereldwijd grote hits. Verdiep je eens meer in muziek, dan voorkom je dit soort flaterberichten, Denn. Wat spreidt jij een onkunde ten toon nu zeg, ongelofelijk.

              /  
          4. Bart

            Oei!! dat is inderdaad wel erg jammer. Deze bands kun je uiteraard niet vergelijken met mensen uit een talentenjacht. Een nummer wat nog steeds erg lekker is is No Good ( start the dance ) topplaat!

              /  
          5. Denn

            bij jou andere post, heb ik werkelijk Faithless ook neer gezet.

            Smaken verschillen Ronald! Misschien moet je dat een keer doorslikken!

              /  
          6. Ronald

            We zijn het eens eens met elkaar, bart. Als je die namen vergelijkt met mensen als Iris Kroes heb je de ballen verstand van muziek.
            No Good is een prima nummer, zeker maar ik heb toch voorkeur voor nummers als Voodoo People en van de laatste CD bijv. Omen.
            Firestarter en Smack My Bitch Up zijn hun klassiekers. Het knappe van die band is dat ze twee werelden bij elkaar gebracht heeft, zowel rockers als dence/techno liefhebbers zijn bij de concerten te vinden.

              /  
  5. Kamper

    Ondertussen in de echte wereld: Zwarte Pieten Stijl van Pablo Piet scoorde meer dan 5 miljoen kliks (in 6 weken tijd), terwijl Leona niet boven de 20.000 views kwam. Ja ik weet het, Pablo is óók een hype, maar wel een die epische proporties aanneemt. Op 5 december bv werd de plaat 450.000 maal bekeken. Een absoluut record.
    Waarom Leona dan wel en Pablo niet in sommige charts staat? Pablo Piet heeft geen contract met een grote platenmij. En de top40 lijstjes zijn hooguit nu eenmaal marketinglijstjes.
    Leona maakte overigens 10 jaar geleden al een plaatje. Een wijsneus zette deze gisteren weer even netjes online:
    http://www.youtube.com/watch?v=szjPdhIcbHE

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Goeie tip, bedankt Kamper! Ik gooi ‘m meteen op Twitter.

        /   Reply  / 
      1. Denn

        Je merkt dat ze qua stem, enorm vooruit is gegaan. Ze had het misschien beter Engels kunnen doen ala The Summer Is Magic

          /   Reply  / 
  6. Nadine

    Ik ben erg gelovig, en heb net gebeden dat Floortje moet winnen

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Zijn er geen belangrijkere dingen om voor te bidden, Nadine?

        /   Reply  / 
  7. Inge

    Afschuwelijk nieuws uit de VS! Ik krijg er een brok in mijn keel van!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>