Auditiesingles uit The Voice Kids halen de hitlijsten

Niet alle auditienummers beschikbaar als singles • Productie maakt voorselectie

In de charts is momenteel goed te zien dat het tweede seizoen van The Voice Kids is begonnen. Diverse auditiesingles halen de hitlijsten. Tegelijkertijd staan uit de volwassen Voice nog steeds Sandra van Nieuwland, Leona Philippo en Floortje Smit genoteerd.

Joep Reijnen haalt tot nu toe het beste resultaat. Met zijn uitvoering van Breakeven bereikt hij de 59e plek in de singles-chart, gevolgd door Piet Kroes op plek 77 met You Raise Me Up en Chloë Groen op plek 84 met I Don’t Believe You.

Anne Keizer met People Help The People en Jesse Pardon met Bohemian Rhapsody hebben allebei voor de tweede week een notering in de hitlijst van de best verkochte singles te pakken. Ik vind dat een hele prestatie voor covers gezongen door jongeren.

Hierbij moeten we wel aantekenen dat elke week maar van een paar talenten uit de uitzending de volledige nummers als single worden aangeboden. Zo zijn uit de tweede en derde auditieshow maar drie nummers als single beschikbaar voor download.

De productie bepaalt dus welke talenten (of welke liedjes) een singlerelease krijgen, en is op die manier sturend in het verloop van de zangwedstrijd. Wie krijgt wel een singlerelease en wie niet? Wie krijgt de kans te scoren in de charts? Volgens welke criteria producent Talpa deze voorselectie maakt is onduidelijk.

Het zal vermoedelijk te maken hebben met de potentie van een talent in combinatie met de beperktere vraag naar singles; een kleinere selectie vergroot de kans op een hit.

Veel sneller dan in de Single Top 100 zijn verschuivingen en nieuwe trends zichtbaar in de iTunes Top 100. Daar staat Jurre Otto nu op plek 15 met The Clown. Als hij dat een paar dagen kan vasthouden dan is een notering in de Single Top 100 van volgend weekend heel goed mogelijk. Verder zien we Emma Loeffen met Cry rond plek 85 in iTunes.

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Auditiesingles uit The Voice Kids halen de hitlijsten

  1. vinn

    Dit was bij de volwassen voice ook zo. Laurhie Browns – With out you was bijvoorbeeld nooit te downloaden.
    Het zal ook te maken hebben met de rechten enzo. Want dt nummer van Laurhie had echt wel een hit(je) kunnen worden

      /   Reply  / 
  2. Eva

    De singles halen niet alle hitlijsten,Marcus.
    Alleen genoteerd in Top 100, maar daar staat bijna alles in…

      /   Reply  / 
  3. Marcus Lucas Auteur

    Daar heb je gelijk in Eva. Ik behandel op NLpop hoofdzakelijk de GfK Charts en de iTunes Download Top 100. De keuze voor de GfK Charts is door mijn voorganger Herman gemaakt en diepgaand uitgelegd en behandeld, inclusief voor- en nadelen. Ik ben het met hem eens dus volg zijn eerdere werkwijze. Mbt mogelijk manipulatie ben ik iets minder uitgesproken. Als ik schrijf ‘charts’ of ‘hitlijsten’ doel ik dus voornamelijk op de GfK Charts en iTunes. Ik volg ze om nieuwe trends snel te zien. In retrospect over een bepaalde artiest of bepaald hitalbum noem ik soms de Top 40 ook. Maar dan zijn de gouden of platina statussen meestal noemenswaardiger. En die statussen zijn gebaseerd op verkoop zoals de GfK Charts en iTunes. Dus dan is de cirkel rond en komen we toch weer bij die charts uit.

      /   Reply  / 
  4. Eva

    Ik vind goud halen niet echt noemenswaardig meer, Marcus.
    Dat heb je al bij 20.000 downloads, dan kan je blijven posten, daar heb je een dagtaak aan.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Misschien dat de ‘goudgrens’ verhoogd zou kunnen worden, maar ik geloof niet dat alles en iedereen zomaar goud haalt, toch?
      Overigens, Marcus, ik vind het een beetje jammer dat mensen hier klaarblijkelijk onder verschillende namen posten (zoals Denn en deze Eva, bijvoorbeeld), Maar goed, Ik begrijp dat daar natuurlijk niet ecth iets aan te doen is.

        /   Reply  / 
      1. Isaac

        Johan, ik zeg toch ook niet dat jij Ronald Boycotjeweetwelwie bent…

          /   Reply  / 
        1. Johan van de Velde

          Als je mijn reacties goed leest, zie je dat daar ook geen enkele reden toe is, Isaac.

            /   Reply  / 
  5. Eva

    Johan. Ik ben gewoon Eva hoor.

      /   Reply  / 
  6. Denn

    hahahah lachwekkend dit!!! Ik lees nog wel de artikelen, maar reageren doe ik niet meer, maar dit kan ik niet laten. Hahahaha ik vind dit werkelijk geniaal van je Johan! Dus Isaac, Bart, Peterke, Eva, Geesje, Aussie, Henk en wij reageren allemaal onder één naam!! Omdat we dezelfde mening delen hahaha. Jij deelt toch ook bijna dezelfde mening als Ronald/boycotidols, Bé Té, kamper. Man houd toch op zeg!

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Ik begrijp niet dat reacties niet beter gelezen worden, zodat ze niet zo verkeerd worden geinterpreteerd, zoals nu weer door jou Denn.
      Ik zeg helemaal niet dat al die namen die jij noemt een en dezelfde persoon is (overigens zeg jij het in jouw reactie precies verkeerd om, maar ik begrijp wat je bedoelt).
      Gelukkig zijn de meningen van de namen die jij noemt niet altijd gelijkluidend. Daaraan kun je ook zien dat het om verscillende personen gaat.
      Echter, jij, Denn, bent identiek aan Inge en Eva is identiek aan een andere regelmatige bezoeker.
      Afijn, wat mij betreft genoeg hierover. Ik ga me weer concentreren op de muziek…

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>