Blind meisje verovert harten in The Voice Kids

Anne maakt diepe indruk • ‘Iedereen in Nederland snapt dat dit heel mooi was’

De 12-jarige Anne is visueel gehandicapt, maar ze heeft ook een absoluut gehoor. Dat betekent dat als ze iets hoort, ze het meteen kan naspelen op de piano. Vrijdagavond vertolkte ze het liedje People Help the People tijdens haar auditie in The Voice Kids.

Ze was een beetje zenuwachtig, maar bracht het liedje gevoelig en puur. Vooral Anne’s reactie tijdens het applaus na haar auditie is buitengewoon ontroerend. Meeslepend. Dit moet zelfs de grootste criticaster van talentenshows naar het hart grijpen.

Marco Borsato: ‘Soms gebeurt er iets bijzonders in de zaal, en dit zijn van die zeldzame momenten waar we op zitten te wachten. Dat er iets gebeurt wat je ontroert.’

‘Als je visueel gehandicapt bent dan mis je een stukje, in communicatie soms ook. Jij compenseert dat op een ongelofelijke manier, door op deze leeftijd muzikaliteit ten toon te spreiden die voor jouw leeftijd echt heel bijzonder is’, aldus haar coach Marco.

Ook goed om te zien hoe integer de coaches omgaan met het feit dat Anne blind is. Niet doen alsof ze zielig is, of alleen maar focussen op haar handicap, maar er wel respect voor opbrengen. Het programma vindt volgens wat dat betreft mij de juiste balans.

Coach Angela verwoordde het moederlijk: ‘Of je nou blind bent of niet, je gaat gewoon in die battle. Je zult je net zo moeten bewijzen als de anderen, maar daar ben jij volgens mij helemaal klaar voor.’ Anne reageerde met een volmondig: ‘Ja hoor!’

Mooi. Dit werkt ook geweldig emanciperend voor jongeren met een handicap, richting de vele kids die de show volgen. Gisteravond keken 2,5 miljoen mensen. Het is uitstekend dat er in The Voice Kids geen eenzijdig beeld wordt neergezet van wat populariteit is.

Voor Anne zelf was dit overduidelijk een prachtmoment in haar jonge leven. En datzelfde geldt voor iedereen die er getuige van was. Naast alle response in sociale media, heeft de video van haar auditie op de site van The Voice Kids, al meer dan 100 reacties.

Je kan Anne’s auditie hier terugkijken op thevoicekids.nl

facebook share facebook share

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Blind meisje verovert harten in The Voice Kids

  1. Arjan Hensens

    Nou zou goed vond ik haar niet zingen. Ze lispelt… en haar uitspraak was zeker niet goed.

      /   Reply  / 
  2. The Voice Fan

    Soms gebeuren er heel bijzondere dingen bij talentenjachten.
    Soms is de jury erg streng voor volwassenen en kinderen; maar soms gebeurd er een wonder op het podium; dat weten de kijkers en dat weet de jury. Ik heb een link toegevoegd waarin kinderen en volwassen volledig worden afgebrand tijdens de auditie. Maar in dezelfde video is ook te zien hoe het grootste talent ooit uit een talentanjacht is voortgekomen tussen de andere auditanten op het podium verschijnt. En ze is nog maar in helft leeftijd als deze Anne.
    Ik hoop dat Anne ook dezelfde weg op gaat als dit meisje wat nu ook 12 is.
    Klik op mijn naam voor de video

      /   Reply  / 
  3. Music

    Sandra van Nieuwland daalt dramatisch in de Itunes lijst, dat bewijst maar weer wat dat ook Sandra geen blijver is. Venus is van 1 naar 20 gezakt, en het suffe Ajax lied op één?

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Niks anders dan een hype inderdaad. The Voice plaatjes zakte altijd al flink nadat de show afgelopen is. Dit is heus geen uitzondering. Maar sommigen hier gewoon in de waan laten dat ze eindelijk iemand gevonden hebben die een blijvertje is…

        /   Reply  / 
      1. geert

        Geweldig voor je! Hoera!

          /   Reply  / 
      2. Geesje

        ”Zucht”
        Was jij maar geen blijvertje Ronald, maar dat geluk hebben ze hier dan weer niet!

          /   Reply  / 
        1. Music

          Vind ik leuk

            /   Reply  / 
          1. Bart

            Wat een interesse altijd over een plaat van The Voice zeg. Pfffffffff. Dat Venus zakt heeft natuurlijk gewoon te maken met het feit dat haar album er nu is. Als een andere plaat zakt, wat niet met the voice te maken heeft, hoor ik daar nooit iemand over. Sandra verbreekt het ene record na het andere, dus ze zal vast iets goed doen. IK gun het haar van harte. En wat de toekomst zal brengen is natuurlijk afwachten en dan beseft Sandra ook wel. Gun haar toch gewoon dit succes.

              /  
        2. Eva

          Jij plaatst wel heel zielige reacties Geesje.
          Geen respect voor andere meningen, dat is duidelijk.

            /   Reply  / 
          1. geert

            Eva, je weet niet waar je het over hebt. Ronald verziekt hier de boel altijd!

              /  
          2. Eva

            Stel je niet zo aan, geert. Ik heb commentaren van hem terug gelezen en het enige wat ik zie is dat hij niet zo geloofd in shows als The Voice. Kijkt er anders tegenaan. Volgens mij mag dat nog steeds in Nederland. De enige die dit blog verzieken zijn types als jij een Geesje bijv. die menen gelijk op de man te spelen. Je bent niet zielig als je een andere mening is toegedaan over een programma. Daarbij, hij hoeft maar te reageren en de artikelen worden druk bezocht…fijn voor Marcus dus.

              /  
          3. geert

            Jsus meid doe eens niet zo gek

              /  
  4. Music

    Haar album staat anders wel mooi op één en laat o.a. Bruno Mars, The Script en Robbie Williams achter zich

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Auditiesingles uit The Voice Kids halen de hitlijsten | NLpop

  6. Willem

    Het gaat hier toch over the voice kids??

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>