Johannes Rypma hoogste binnenkomer in Single Top 100

Joling voor tweede week op 1 • Maar liefst 11 singles uit The Voice Kids in de lijst

In de nieuwe Single Top 100 is Play Me (In libben yn’e Rock & Roll) van Johannes Rypma de hoogste nieuwe op plek 18. Dit is meteen zijn grootste hitlijstsucces tot nu toe.

De covers die Johannes tijdens The Voice uitbracht deden niet veel. Een goede debuutsingle dus! Dat het een origineel, nieuw geschreven nummer is, en dat het op het juiste moment is uitgebracht, speelt vast en zeker ook een positieve rol in dit resultaat.

Nog meer The Voice-succes in de charts deze week. We vinden maar liefst 11 singles uit The Voice Kids in de lijst. Met de finale in aantocht loopt de spanning op, en de productie van de show werkt toe naar een hoogtepunt. Sandra van Nieuwland staat ook nog steeds in de lijst. Haar singles More en Keep Your Head Up stijgen weer een paar plekken.

Het was een vrij rustige week qua nieuwe releases van grote artiesten, en de meeste carnavalsnummers dalen alweer. The Voice-gerelateerde singles profiteren van die relatieve windstilte, maar we zien bijvoorbeeld ook stijgingen van dance-singles van Showtek, Avicii vs Nicky Romero, Bingo Players en Armin van Buuren.

Alle nieuwe binnenkomers van deze week:

18 Johannes Rypma – Play Me / In libben yn’e Rock & Roll
20 Duke Dumont feat. A*M*E – Need U (100%)
51 Ruth Jacott – Hou me vast – Live 2013
58 Irene Dings – I’ll Be There
70 Amy van de Weem – Son Of A Preacher Man
77 Irie Wangari – I Wish I Didn’t Miss You Anymore
78 Laura van Kaam – I Will Always Love You
79 Outlandish – Warrior//Worrier
87 Silvana Plaisier – Greatest Love Of All
90 Eva Wijnen – Shelter
96 Joost Marsman & Leonie Meijer -Wacht tot ik bij je ben

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Johannes Rypma hoogste binnenkomer in Single Top 100

  1. Bart

    Sandra van Nieuwland stijgt gewoon weer terug naar nummer 1 in de album top 100. Is dat ooit eerder gebeurd met een talentenjacht deelnemer?

      /   Reply  / 
  2. Yoshi

    Lisa Lois, Nielson, Sandra en Nick en Simon, Wildstylez ontbreken wederom in je lijst

      /   Reply  / 
  3. Marcus Lucas Auteur

    Dat zijn geen nieuwe binnenkomers. Aan die singles heb ik eerder aandacht besteed. Ik probeer opvallende verschuivingen en een globale trend te melden. Bijvoorbeeld de hoogste nieuwe binnenkomer of de nummer 1, en zoals deze week 11 singles uit The Voice Kids.

      /   Reply  / 
  4. José

    The hype van The Voice is voorbij, dus wat doet Sandra nog in de hitlijsten? Misschien kan boycot-Ronald hier antwoord op geven? Ben benieuwd welke smoes hij nu weer verzint haha.. Niels Geusebroek van The Voice weer op 3 in de top 40. En dat na 10 weken..

      /   Reply  / 
  5. José

    Ook Lisa Lois van 37 naar 32 in de top 40. Begin is er!

      /   Reply  / 
  6. Peterke!

    Het is sowieso al opmerkelijk dat een ex idol met een lied in de Nederlandse Top 40 terecht komt. Ze blijven meestal hangen in de tipparade. Vooral met een tweede album. Nou moet ik wel ook gewoon zeggen dat ‘Silhouette’ een prachtig nummer is. Hoort ook in de Top40 te staan.

      /   Reply  / 
  7. Yoshi

    daar ben ik het met je mee eens. Ik koop of luister niet naar alle muziek wat een ex-idol uitbrengt maar Lisa, Waylon en Nielson maken een uitzondering

      /   Reply  / 
  8. Yoshi

    het is gewoon niet zijn smaak José, dat kan. Overigen zakt Sandra in de lijst en is ze er met 2 weken denk uit verdewenen.

      /   Reply  / 
  9. José

    Logisch dat ze binnenkort uit de lijst is. Uiteindelijk doen alle platen dat :p. En mag ze na 22 weken? Dat is super lang! Overigens had ik het nu over haar nummer 1 positie in de album top 100. De stelling van Ronald luidt toch altijd dat het slechts van korte duur is vanwege de hype van het programma.. Daar is bij Sandra echt geen sprake meer van!

      /   Reply  / 
  10. BéTé

    Goh… Lisa Lois kondigt optredens aan!! Lees ik net. Poeh hé :)

      /   Reply  / 
  11. Johan van de Velde

    En, BėTė, je punt is…?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>