Hit of Shit: Johannes Rypma – Play Me (video)

Eerste single Johannes Rypma uit in zowel het Engels als het Fries

De eerste single van de grote hype uit het afgelopen seizoen van The Voice of Holland, de Friese Johannes Rypma is uit. Zoals beloofd is het een onvervalste rocksong geworden.

Play Me is geen onaardig nummer, geschreven door producer Gordon Groothedde en Allan Eshuijs, samen met de uit Nashville afkomstige songwriter Andrew Dorff. De single verschijnt in twee versies: een Engelstalige en een Friese versie getiteld In libben Yn’e Rock n Roll. De Friese tekst is geschreven door Syb van der Ploeg van De Kast.

Download Play Me op iTunes

Johannes Rypma - Play Me

Loading ... Loading ...


YT

facebook share facebook share

20 Reacties // Reageer

20 thoughts on “Hit of Shit: Johannes Rypma – Play Me (video)

  1. Johan van de Velde

    Inderdaad, geen onaardig nummer. Een hit is het ws niet echt. Althans, de Engelstalige versie dan. Die moet concureren met echte (usa) rock en legt het daartegen af.
    Ik hem em nog niet gehoord, maar wellicht dat de Friese versie meer kans maakt?

      /   Reply  / 
    1. Kamper

      Daar heb je natuurlijk gelijk in. Altijd zo kansloos als een Nederlander Engelstalige mainstream-rock maakt. De Friese versie is veel interessanter. Er wordt helaas al zo weinig in het Fries gemaakt.

        /   Reply  / 
      1. BéTé

        De Friese versie is echt nog beter dan de Engelse. Slimme zet dus van het team om Johannes heen.

          /   Reply  / 
  2. PigBag

    Ik moet toch bekennen dat Johannes z’n zaakjes prima op orde heeft. Mooi contract bij Artist & Company. Weg uit de klauwen van John de Mol. Als eerste finalist van The Voice met ‘n eigen single. En ‘t is nog niet eens ‘n slechte plaat. Beter dan de rotzooi die hij bij The Voice uit heeft gebracht in ieder geval.
    Maar ik zie dit geen hit worden. De fans van Johannes staan er niet om bekend dat ze z’n muziek massaal kopen en ik denk ook niet dat de hit-stations dit nummer op gaan pikken. Het blijft natuurlijk toch Johannes Rypma.

      /   Reply  / 
  3. Ron

    Nederland is toch niet zo belangrijk voor hem, want hij wil gewoon doorbreken in Amerika?
    Een doorsnee stem, een doorsnee uiterlijk en daarnaast vindt hij zichzelf momenteel een beetje te geweldig.

    Ik zit meer te wachten op nieuw materiaal van Floortje, Ivar en leona.

      /   Reply  / 
    1. PigBag

      Alsof Floortje en Ivar niet doorsnee zijn… En natuurlijk droomt Johannes er van om door te breken in Amerika. Wie niet? Hij weet echt wel dat hij eerst moet proberen om in Nederland voet aan de grond te krijgen en dat gaat nog lastig genoeg worden.

        /   Reply  / 
      1. BéTé

        Klopt… als er iemand al jarenlang bewezen heeft om – meer dan – doorsnee te zijn dan is het Floortje wel. Ze zingt prima, ziet er goed uit & ik bewonder haar doorzettingsvermogen … vraag me daarom niet wat er ontbreekt.

          /   Reply  / 
        1. Yoshi

          een herkenbare stem? Toch vind ik haar een geweldige zangeres

            /   Reply  / 
          1. Peterke!

            Ik heb gelezen dat Floortje druk bezig is met het kiezen van een nieuwe single. 1 maart ga ik naar een optreden van haar in Eindhoven. Dan ga ik haar wat meer informatie vragen. Ik vraag me vooral af bij welke maatschappij ze zit en of er misschien een tweede album komt. Ben benieuwd 1 maart! :)

              /  
  4. BéTé

    Johannes en zijn team laat met deze eerste single duidelijk zien dat het niet voor niks is dat hij (terecht) doorgedrongen is tot de finale van de Voice 3. Net als Sandra heeft hij een herkenbare, bijzondere en daarom interessante stem. Ik denk dat een heleboel deelnemers van de Voice 3 & hun fans – die Johannes niet zo hoog hadden ingeschat – wel even met hun oren staan te klapperen :)

      /   Reply  / 
  5. Ron

    De Friezen zullen hier wel massaal reacties plaatsen om hun Johannes te steunen.
    Ik durf hierbij te wedden dat dit gaat floppen.
    Hoop voor hem dat hij in de toekomst bij interviews wat dieper nadenkt voordat hij bepaalde uitspraken doet, want dit komt wat lachwekkend over.

      /   Reply  / 
  6. Bart

    Of het nu een hit gaat worden of niet. Dit plaatje is vele malen beter dan de meeste singles die na The Voice worden uit gebracht.

      /   Reply  / 
  7. Yoshi

    voor hem zo weer 10 andere…

      /   Reply  / 
  8. BéTé

    De enige twee deelnemers van the Voice 3 die ik wérkelijk op een herkenbare stem én op een eigen stijl (lees eigen identiteit) heb kunnen betrappen zijn Sandra en Johannes. Dat is tenslotte waar de Voice om draait.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      The Voice draait om kijkcijfers en wie het meeste winst opbrengt…

        /   Reply  / 
      1. BéTé

        Ik bedoelde: dat is waar de Voice éigenlijk om zou moeten draaien. Eigen stijl en herkenbaar stemgeluid. Alleen gedurende de Blind Auditions worden de coaches niet gehinderd door uiterlijk, algehele presentatie en het vermogen een show weg te kunnen geven.

          /   Reply  / 
  9. Eva

    Aangezien naar mijn idee m.n. rockliefhebbers erg kritisch zijn zal Johannes juist weinig aftrek vinden in dat genre. Sowieso krijgt hij het heel moeilijk om door te breken denk ik.

      /   Reply  / 
  10. Johan van de Velde

    Weet niet of rock liefhebbers kritischer zijn dan anders gestemden, Ronald, maar muziekliefhebbers kopen niet wat ze niet echt leuk vinden en tenzij de Friese versie opvallender is, zal dit lied geen hoge ogen gooien.

      /   Reply  / 
    1. Eva

      Eva bedoel je. Geeft niet hoor…

        /   Reply  / 
    2. Yoshi

      dat doet het nou al niet, gezien het nummer in de charts. Opvallend is dat Nielson ook als maar verder zakt met Zo Kan Het Dus Ook

        /   Reply  / 
  11. Pingback: Johannes Rypma hoogste binnenkomer in Single Top 100 | NLpop

  12. Pingback: Jan Smit wederom vanuit het niets op 1 in Single Top 100 | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>