Jan Smit wederom vanuit het niets op 1 in Single Top 100

Nog vijf nummer 1-hits en Jan Smit neemt het record van The Beatles over

Hoop, Liefde en Vertrouwen van Jan Smit komt deze week binnen op 1 in de Single Top 100. Dit markeert zijn 18e (!) nummer 1-hit. Wat een gigantisch fenomeen is die man. Een versteviging van zijn record als artiest met de meeste Nederlandstalige nummer 1-hits. Inmiddels zit hij The Beatles op de hielen, die in totaal 22 nummer 1-hits scoorden.

Danny de Munk komt nieuw binnen op plek 7, met het briljante nieuwe levenslied Tuig van de Richel, een bewerking van een nummer van Lil’ Kleine uit Ali B Op Volle Toeren. Lil’ Kleine komt op zijn beurt binnen op 73 met zijn nieuwe versie van Zo Verdomd Alleen. Danny de Munk is overigens ook op die single te horen. Danny is helemaal terug!

Ook zien we deze week dat Johannes Rypma de top 10 in stijgt met zijn debuutsingle Play Me, een flinke stijging, van 46 naar 20, voor De Liefde Leeft In Mij van Vinzzent, een nieuwe hit voor The Partysquad feat. Jayh, Sjaak en Reverse op 39 met Helemaal Naar De Klote, en verder veel The Voice Kids-singles en een fors aantal dalers.

Alle nieuwe binnenkomers deze week:

01 Jan Smit – Hoop, liefde en vertrouwen
07 Danny de Munk – Tuig van de richel
13 Rihanna feat. Mikky Ekko – Stay
16 Baauer – Harlem Shake
39 The Partysquad – Helemaal naar de klote
41 Justin Timberlake – Mirrors
62 Emma van Helsdingen – Right To Be Wrong
73 Lil’ Kleine feat. Danny de Munk – Zo verdomd alleen
85 Nick Cave & The Bad Seeds – We No Who U R
93 Passenger – Holes
94 Pearl Jozefzoon feat. Nick Schilder – Vivo per lei

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Jan Smit wederom vanuit het niets op 1 in Single Top 100

  1. PigBag

    Johannes blijft toch verrassen. Volgens mij heeft ie nu met Play Me al meer singles verkocht dan met al z’n Voice-singles bij mekaar. Zo zie je wat voor verschil ‘n goeie platenmaatschappij kan maken. Play Me is ‘n veel beter nummer dan alle troep die hij bij 8ball TV uit moest brengen. Wat dat betreft heb ik wel met Leona te doen. Zij heeft niet de vrijheid gehad om naar ‘n andere platenmaatschappij te gaan.

      /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

    Een andere platenmaatschappij zou voor Leona niets uitgemaakt hebben. Ze kan best zingen, maar als soloartiest was ze altijd al gedoemd te mislukken.

      /   Reply  / 
  3. PigBag

    Dat ben ik niet met je eens. Leona is ‘n complete artiest die veel uitstraling heeft en goed kan performen. Als ze goeie muziek krijgt om mee te werken dan zie ik geen reden waarom ze niet door zou kunnen breken. Maar dat zie ik nu niet gebeuren.

      /   Reply  / 
  4. Johan van de Velde

    Dan zijn we het toch ergens over eens, PigBag. Ik zie dat ook niet gebeuren.
    Ik heb dat ten tijde van Leona’s Voice optredens ook al geopperd, ze zing prima, beweegt prima, performt prima, maar ze mist ‘star quality’.
    Jij zegt het ligt aan de muziek die ze krijgt, het feit dat ze dus blijkbaar zelf niet (goed) kan kiezen zegt al wat over haar tekortkomingen.

      /   Reply  / 
  5. PigBag

    Of Leona wel of niet kan kiezen weet ik niet. Maar dat is ook niet ‘t punt dat ik wil maken. Een goeie platenmaatschappij met goeie producers is cruciaal voor iedere artiest.
    Johannes heeft dankzij z’n 2e plek kunnen kiezen voor ‘n platenmaatschappij die blijkbaar prima bij ‘m past.
    Leona zit vast aan 8ball TV en vooral na die afschuwelijke finale-singles van The Voice heb ik er erg weinig vertrouwen in dat ze daar goeie muziek voor haar kunnen produceren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>