MainStreet met Breaking The Rules op 1 in Album Top 100

Metalband Epica nieuw op 8 • Luister Maar van Leonie Meijer komt binnen op 10

Nils, Daan, Owen en Rein van MainStreet, en hun fans kunnen een feestje bouwen. Het is de boyband gelukt om vanuit het niets op 1 binnen te komen in de Album Top 100.

Op de tweede plek vinden we deze week The Next Day van David Bowie. Dat album kwam drie weken geleden binnen op 1. Racoon’s verzamelaar The Singles Collection, die de lijst de afgelopen twee weken aanvoerde, zakt deze week naar de derde positie.

Het is een bijzondere prestatie van MainStreet. Het gebeurt zelden dat een Nederlandse tieneract de nummer 1-positie in de album-chart bereikt. Hier op NLpop was eerder veel discussie over de houdbaarheid van de boyband. Uit deze nummer 1-notering voor Breaking The Rules blijkt in ieder geval dat het succes van MainStreet geen lege huls is.

De jubileumeditie van Epica’s debuut The Phantom Agony (uit 2003) komt binnen op 8. Leonie Meijers Luister Maar komt binnen op 10. Dat is nu al drie plaatsen hoger dan waarop haar debuut Los in 2011 piekte. Een heel sterk begin. Lees hier de recensie.

Andere nieuwe binnenkomers in de bovenste helft van de Album Top 100 deze week zijn California Sounds van Stevie Ann op 27, With Skin Attached van Beans & Fatback op 33, Victim of Love van Charles Bradley op 37, en Hopscotch van Ruben Hein op 48.

facebook share facebook share

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “MainStreet met Breaking The Rules op 1 in Album Top 100

  1. Ronald

    Daar staan ze volgende week absoluut niet meer. Hoezo geen lege huls, Marcus?

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      In ieder geval wel een lege hoes.
      7 (ws korte) liedjes, dat is toch geen album te noemen.
      Mag dat wel meetellen voor de charts dan?

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        In dit geval natuurlijk weer wel, want het moet wel even populair blijven natuurlijk, de hype moet volledig zijn…
        Weekje of 10 max. en we zien het album niet meer terug in de albumlijst.

          /   Reply  / 
  2. Amanaemonesia

    Dat dit mogelijk is geeft maar weer aan hoe laag de huidige verkopen zijn.

      /   Reply  / 
  3. Ronald

    Volgende week waarschijnlijk voorbij gestreefd door The Beatles of André Rieu of misschien zelfs Epica. De oudjes/klassiekers die zoals vaker de laatste tijd de hypes als Mainstreet gewoon weer de baas zijn. Nog steeds vind ik het een hype dat Mainstreet, Marcus.

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Als we jouw logica consequent zouden volgen dan zou alles dat één week op 1 staat een hype zijn. Maar je lijkt het te baseren op muziekstijl, imago, persoonlijke voorkeur.

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Dat maak jij ervan, Marcus. De muziekmarkt is zoveel in beweging dat albums bijna nooit meer langer dan een week op 1 staan, zeker niet met acts als Mainstreet. Die moeten het hebben van de piek in de eerste weken van het verschijnen. Als het volgende week uit de top 10 keldert (grote kans) heeft het gewoon alle verschijnselen van een hype. Kan je het mooier voordoen dan het is, maar daar verander je niks aan. Dit album wordt heus geen ‘Caro Emeraldje’

          /   Reply  / 
  4. Peterke!

    Ik ben nu het album van Leonie aan het luisteren. Wat een waanzinnig mooi album. Ik ben het ook helemaal eens met de recensie van Marcus. Hoop dat die voorlopig nog even in de Top10 blijft. Ik denk dat ik hem deze week nog ga kopen. Krijg ik absoluut geen spijt van.

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

      dan moet je dat plaatsen bij de recensie van Leonie Meijer en niet bij Mainstreet.. Overigens ga ik verder inhoudelijk er niet meer op in (op Mainstreet dan)

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Dat laatste had ik me ook voorgenonem, maar ik kon het toch weer niet laten…

          /   Reply  / 
        1. Peterke!

          Dit bericht gaat over de Album Top 100. Ze komt binnen op #10, dus waarom dan niet hier neerzetten. Ik ga niks zeggen over Mainstreet, want aan die discussies doe ik niet mee.

            /   Reply  / 
          1. Ronald

            Hoezo niet? Heb je er niks over te melden?

              /  
  5. Ronald

    Inmiddels vast op 1 in Itunes: The Beatles en daaronder Beans & Fatback met hun album. Het moet raar lopen (of erg gemanipuleerd worden) wil het album van Mainstreet volgedne week nog op 1 staan…

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Hebben de oude Beatles de nieuwe Beatles van de nr1 positie afgeschopt? 😄
      Ik denk trouwens dat ook de Beatles het niet lang op 1 zullen uithouden.

        /   Reply  / 
  6. Ronald

    Offtopic: De Nederlandse harpiste Lavinia Meijer heeft een platina onderscheiding ontvangen voor haar album ‘Metamorphosis/The Hours-Philip Glass’-. Misschien een berichtje daarover, Marcus? Of te onbekend voor je? Toch een hele prestatie voor zo iemand, nietwaar?

      /   Reply  / 
  7. Mainiac

    PROUD TO BE A MAINIAC!!!!!!!!!!!!!!!!! WE WILL NEVER FORGET MAINSTREET!!!!!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>