Hozier alsnog naar 1 in Single Top 100?

Kerstklassiekers van Mariah Carey en Wham terug in de hitlijst

Een hele opmerkelijk verschuiving deze week in de Single Top 100. Niet zozeer de nummer 1-positie, want die wordt net als vorige week bezet door Ed Sheeran met Thinking Out Loud, maar de nieuwe nummer 2. Die single is al maandenlang uit.

Het prachtige Take Me To Church van Hozier stijgt in zijn 24ste week van de vijfde naar de tweede plaats. Zijn hoogste notering tot nu toe. Het wordt spannend: lukt het Hozier om volgende week alsnog de nummer 1-positie te pakken?

Het is geestig om even terug te kijken. Take Me To Church kwam de Single Top 100 binnen toen Nederland nog volledig in WK-voetbalsferen verkeerde. Het zou toch wel cool zijn als hij uiteindelijk met Kerstmis de nummer 1 pakt.

Single Top 10

1. Ed Sheeran – Thinking Out Loud
2. Hozier – Take Me To Church
3. Mr. Probz – Nothing Really Matters
4. David Guetta ft Sam Martin – Dangerous
5. Yellow Claw ft Ayden – Till It Hurts
6. Sam Smith – I’m Not The Only One
7. Sam Smit – Stay With Me
8. Aronchupa – I’m An Albatraoz
9. Mark Ronson ft Bruno Mars – Uptown Funk
10. Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

De hoogste binnenkomer is Firestone van de Noorse dj en producer Kygo met Conrad op de 51ste plaats. Ook leuk: Last Christmas van Wham (een nummer uit 1984) komt de Single Top 100 opnieuw binnen op de 39ste plaats en All I Want For Christmas Is You van Mariah Carey (uit 1994) stijgt zelfs de top 10 in.

Voice-sensatie O’G3NE komt met Change Will Come binnen op de 62ste plaats. In de iTunes Top 30 komen de dames binnen op de derde plek, maar voor een topnotering in de Single Top 100 moeten ze ook in streaming sterk scoren.

Het (vooral om de bijbehoren videoclip) veelbesproken Kerstmis Vier Je Samen van Eenmaal Voor Allen debuteert op de 68ste plaats, en de nieuwe kerstsingle van Alain Clark en zijn vader Dane Clark is nieuw op de 86ste plek.

Video: Kygo ft Conrad met Firestone, lekker nummer!

Links naar alle hitlijsten in de rechterkolom onderaan.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>