Anouk & Douwe Bob nieuw op 2 in Single Top 100

Rivals van Kensington verrassend terug bovenaan in Album Top 100

De nummer 1 in de Single Top 100 is net als vorige week de Cheerleader-remix van Omi. Er is wel een gloednieuwe nummer 2: Hold Me van Anouk & Douwe Bob!

Dat is een topprestatie want sinds streaming meetelt is het minder makkelijk om heel hoog in de Single Top 100 binnen te komen. De eerstvolgende nieuwkomer, Love Me Like You Do van Ellie Goulding, vinden we pas op de 49ste plaats.

Single Top 10

1. Omi – Cheerleader (Felix Jaehn Remix)
2. Anouk & Douwe Bob – Hold Me
3. Hozier – Take Me To Church
4. Ed Sheeran – Thinking Out Loud
5. Galantis – Runaway (U & I)
6. Mark Ronson ft Bruno Mars – Uptown Funk
7. Kygo ft Conrad – Firestone
8. Calvin Harris ft Ellie Goulding – Outside
9. David Guetta ft Sam Martin – Dangerous
10. Yellow Claw ft Ayden – Till It Hurts

Opvallend is dat Miss Montreal & Paskal Jakobsen met Ik Zoek Alleen Mezelf in hun tweede week zakken naar plaats 82 terwijl het nummer in de iTunes Top 30-weeklijst (enkel downloads) nog een hele behoorlijke 14de plaats pakt.

Die single wordt relatief veel minder vaak beluisterd via streamingdiensten. In de Nederlandse Spotify Chart staat Ik Zoek Alleen Mezelf op de 172ste positie.

Uit recent onderzoek blijkt dat Nederlandstalige muziek in streaming achterblijft. Van alle muziek die via streamingdiensten geluisterd wordt is 13 procent Nederlandstalig. Dat komt ook omdat jongeren meer streamen dan ouderen.

Het kán wel want bijvoorbeeld de zomerhit Sexy Als Ik Dans van Nielson staat in zowel iTunes als Spotify bij de populairste veertig tracks. Daardoor staat hij in de Single Top 100 deze week nog steeds op een hele goeie 30ste positie.

In de Album Top 100 is Rivals van Kensington terug op de eerste plaats. Rivals kwam in augustus vorig jaar op 1 binnen en is de afgelopen maanden tot buiten de top 25 gezakt, maar steeg daarna gestaag weer terug naar de toppositie.

Terugkijken: Anouk & Douwe Bob in DWDD

Links naar alle hitlijsten vind je onderaan in de rechterkolom.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Anouk & Douwe Bob nieuw op 2 in Single Top 100

  1. Johan van de Velde

    Prima prestatie van Anouk en Douwe.

    ‘Opvallend’ is misschien het verschil tussen de standen van iTunes en Top100 voor Sanne en Paskal, maar verrassend dat de single daalt, vind ik het niet.
    Het is niet echt een sterk liedje.

    Overigens vraag ik me af of en wanneer de streaming-charts zullen worden gemanipuleerd. Als dat al niet het geval is.

      /   Reply  / 
  2. defjam

    Grappig in de 538 top 40 “knalt ie binnen op nr 38″ in de eerste 30 van spotify nergens te vinden, maar gefeliciteerd met het knallende succes.

      /   Reply  / 
  3. Frankly

    Hold me stond afgelopen maandag 26 in de spotifychart dus wel degelijk in de bovenste 30.
    Na de DWDD uitzending is de track niet alleen flink gedownload ook flink geraadpleegd op social media . vandaar die 38ste plek

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>