Tame Impala wint 3voor12 Song van het Jaar 2015

Langste winnaar ooit: 7:48 minuten • Kensington hoogste NL-act

Let It Happen van de Australische psychedelische rockband Tame Impala is verkozen tot 3voor12 Song van het Jaar 2015. Dat werd vrijdagavond onthuld.

Tijdens een liveshow in het Utrechtse TivoliVredenburg werd bekendgemaakt dat bijna 8000 mensen hebben gestemd. Let It Happen kreeg veruit de meeste stemmen. Het nummer duurt acht minuten en bevat een bizarre break.

Hoogst genoteerde Nederlandse act is Kensington met War op de vierde plaats. 3voor12-publiek is vaak wat alternatief en eigenzinnig. Zo eindigden Lil Kleine & Ronnie Flex met Drank & Drugs op 25 en Kenny B met Parijs op plek 32.

Top 10

1. Tame Impala – Let It Happen
2. Paolo Nutini – Iron Sky
3. Muse – Psycho
4. Kensington – War
5. Adele – Hello
6. Major Lazer & DJ Snake ft. MØ – Lean On
7. Dotan – Hungry
8. Mark Ronson ft. Bruno Mars – Uptown Funk
9. Typhoon – Liefste
10. Kendrick Lamar – King Kunta

Check hele top 100 bij 3voor12

De Song van het Jaar wordt sinds 1985 gekozen. Voor de tweede keer gaat een Australische act er met de titel vandoor. In 2011 won Gotye – in België geboren maar woont al vanaf jonge leeftijd in Australië. Vorig jaar won Dotan met Home.

De show werd vrijdag live uitgezonden op 3FM en NPO 101. Je kan fragmenten en optredens terugkijken op de website van 3voor12. Daar vind je ook allerlei facts and figures over de lijst van dit jaar en de Song van het Jaar-historie.

Video: Bekendmaking winnaar

Video: Let It Happen van Tame Impala

Foto: 3FM/Ben Houdijk

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>