3voor12 Song van het Jaar 2014: Home van Dotan

Vier NL-producties in top 10 • Hozier tweede, Chef’Special derde

De hitsingle Home van Dotan is bij VPRO-muziekplatform 3voor12 verkozen tot Song van het Jaar 2014. Dat werd vrijdagavond drie minuten voor twaalf onthuld.

De luisteraars van 3FM en de bezoekers van 3voor12.nl stemden op hun tien favoriete liedjes van het aflopende jaar. Op de tweede plaats eindigde Take Me To Church van Hozier en derde werd In Your Arms van de band Chef’Special.

Top 10

1. Dotan – Home
2. Hozier – Take Me To Church
3. Chef’Special – In Your Arms
4. Blaudzun – Promises Of No Man’s Land
5. Kensington – Streets
6. London Grammer – Strong
7. George Ezra – Budapest
8. Fink – Looking Too Closely
9. Ed Sheeran – I See Fire
10. Stromae – Tous Les Memes

De hele Top 100 lees je op de site van 3voor12 en daar vind je ook veel mooie foto’s en video’s van de optredens. Plus een interview met winnaar Dotan.

Hele toffe uitslag, Dotan proficiat! Absoluut een terechte winnaar. Drie maanden geleden werd Home bij ons uitverkozen tot NLpop Zomerhit van het Jaar 2014.

3FM en 3voor12 hebben vaak ietsje meer een alternatieve inslag, dus het is best veelzeggend dat hetzelfde nummer zowel bij hen als op een blog over mainstream pop als beste beoordeeld wordt. Home is doelgroep-overstijgende topkwaliteit!

Vorig jaar won Get Lucky van Daft Punk de verkiezing bij 3voor12. Toen stond er slechts één Nederlandse act in de top 10 (Kensington met Home Again), maar dat is dit jaar anders: maar liefst vier Nederlandse producties, inclusief de winnaar.

Video: Home van Dotan (officiële videoclip)

Foto: 3FM / Ben Houdijk.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>