Edison-rel: Bennie wil niks met de broodrooster van De Jeugd doen

Anouk en NormaalMeesterlijk! RTL Boulevard heeft de rel van de voorspelbare Edison-uitreiking van gisteren boven tafel weten te krijgen. Vlak voordat het festijn begon, wilde de organisatie de band Normaal – winnaar van de oeuvreprijs – een optreden met De Jeugd van Tegenwoordig aansmeren. Onder het mom van lekker spontaan. Maar zanger Bennie Jolink werd woest, en noemt het voorstel ‘een belediging’.
Bennie houdt van echte muziek, met een echte gitaar, een echte bas en echte drums. Niet zo’n ‘kapot broodrooster’ als de DJVT gebruikt, waarmee hij doelt op een drumcomputertje. Dat heeft hij altijd gezegd, en dat had de stichting Edison dus moeten weten, dunkt Jolink. Hij dreigde zelfs zijn beeldje in het Amsterdam-Rijnkanaal te flikkeren, aldus de kwade zanger in Boulevard.

Maar de stichting wilde toch een ludiek optreden, en confronteerde rockdiva Anouk op het podium met een voorstel tot duet. Ze kon weinig anders dan daarmee akkoord gaan, wat resulteerde in één van de opmerkelijkste optredens van dit jaar.

Lees ook:
- Edisons: geen verrassingen en geen grote winnaar
- Oerend Hard & Co beloond met Edison Oeuvreprijs

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Edison-rel: Bennie wil niks met de broodrooster van De Jeugd doen

  1. Eric

    Go Bennie!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>