Weer niet gelukt! Joan strandt in halve finale Songfestival

Het is helaas weer niet gelukt. Voor de achtste keer op rij strandt Nederland in de halve finales van het Eurovisie Songfestival. Joan Franka zette met haar liedje You and Me een prima optreden neer, maar haalde te weinig punten om zich te plaatsen voor de finale.

De exacte hoeveelheid punten en de eindplaats van Joan worden later bekend gemaakt. Dan zullen we ook de verdeling tussen de jurypunten en televotes te weten komen.

Nu barst onherroepelijk de discussie weer los over wat volgend jaar te doen. De TROS wil het volgend jaar in ieder geval nog betalen. Ze stoppen er echter hun eigen ledengeld in, geen belastinggeld. De TROS-directeur heeft al gehint dat vanwege de bezuinigingen voor 2014 andere omroepen mee zouden kunnen doen om zo de kosten te kunnen delen.

Een Nationaal Songfestival met meerdere artiesten en liedjes heeft bij veel fans de voorkeur. Een andere mogelijkheid is terugkeren naar de interne selectie door de omroep.

De topact Within Temptation zal het zelf niet doen, maar heeft eerder aangegeven wel een liedje te willen schrijven dat dan door een andere artiest vertolkt zal worden. Dat is op zich ook een interessante optie. Zij zouden hiertoe uitgenodigd kunnen worden.

Anouk heeft drie jaar geleden gezegd dat ze het onder de juiste condities ook wel wil doen. Ze zou dan bijvoorbeeld drie liedjes schrijven waaruit het Nederlandse publiek de inzending kan kiezen. Of Anouk nu nog steeds interesse heeft is niet bekend. Haar management zegt dat ze het in overweging neemt als ze gevraagd wordt.

Nick & Simon en X Factor-winnares Rochelle hebben ook weleens gezegd het eventueel te willen doen. Zo zijn er talloze mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan Freek Bartels of Nikki die momenteel veel aandacht krijgen door De Beste Zangers van Nederland.

De druk zal voor 2013 echter nog groter zijn. Het behalen van de finale begint voor ons land te lijken op een ware mission impossible. Maar goed, het team van de TROS zal eerst dit jaar gaan evalueren en het teleurstellende resultaat verwerken.

De verslagenheid in het Nederlandse kamp in Bakoe is natuurlijk groot. Maandenlang hebben ze gewerkt om in 3 minuten een originele performance neer te zetten. Aan Joan en haar team heeft het niet gelegen. Ze hebben hun uiterste best gedaan, en een optreden verzorgd waar we ons als Nederland niet voor hoeven te schamen.

Bekijk hier Joan’s optreden nog eens:

facebook share facebook share

53 Reacties // Reageer

53 thoughts on “Weer niet gelukt! Joan strandt in halve finale Songfestival

  1. Marcus Lucas Auteur

    Ik had nog wel zo’n tof stukje voorbereid voor als we wél de finale zouden halen :(

      /   Reply  / 
    1. Bart

      Het is erg jammer. Als ik het iemand gunde, dan was dat Joan.
      Ik ben wel benieuwd op welke plek ze is geeindigd. Ik hoop dan toch nummer 11 en niet nummer 18. We wachten het af.
      Volgende jaar weer positief op zoek naar een nieuw liedje. Het gaat vanzelf weer een keer gebeuren.

        /   Reply  / 
      1. Marcus Lucas Auteur

        Inderdaad jammer. Maar de manier waarop de TROS en John de Mol onze inzending dit jaar hebben aangepakt was wel een hele vooruitgang in vergelijking met voorgaande jaren. En laten we niet vergeten dat Joan veel meer kans had gemaakt als ze in de eerste halve finale had gestaan, of (zoals Litouwen) als laatste geloot had.

          /   Reply  / 
        1. BoycotIdols

          Tuurlijk. Nu ligt het weer aan de loting of aan de plek in de finale.
          Is het niet gewoon omdat het een slecht liedje en performance was?

            /   Reply  / 
          1. Henk

            Goh laten we gewoon eens objectief blijven. Het was gewoon een beroerd liedje en dan klonk het ook nog eens beroerd. Ze zal echt niet als 11e zijn geëindigd. Ik ben het meestal niet met Boycotidols eens maar ik sluit me nu toch helemaal bij hem aan. Kijk die Joan is een leuke meid, maar kun je deze inzending serieus nemen? En trouwens ik vind het eigenlijk wel goed dat we niet door zijn naar de finale. En dan bedoel ik hoe de liedjes zijn geselecteerd. Iedereen mocht een lied in de box doen en uiteindelijk maakt John de Mol andere keuzes.Zeg dat dan meteen en bespaar de moeite van vele artiesten die hun hoop vestigen op. De opzet van zo’n voorronde zoals afgelopen jaar was helemaal goed. Dus dat mag volgend jaar wat mij betreft weer zo. Maar dan wel even een andere start maken.

              /  
          2. Bart

            Als ze op nummer 11 is geeindigd, had ze de finale in de 1e ronde gemakkelijk gehaald. Maar als ze op nummer 18 is geeindigd tja….
            Dus eigenlijk moeten we zaterdag even afwachten. Dan kunnen we echt de conclusie gaan trekken over de inzending. Feit blijft dat Joan een unieke persoonlijkheid is en het is volgens mij een goed liedje. Maar niet sterk genoeg om het internationaal goed te doen.
            Ik denk dat een sterke dance act ons naar de finale kan brengen.
            Maar hier hebben we het al veel vaker over gehad. Nu eens doorzetten volgend jaar, anders redden we het waarschijnlijk nooit meer tot de finale. Nog even zaterdag afwachten voor de eindconclusie.

              /  
  2. Pingback: Vanavond Joan’s halve finale Eurovisie Songfestival 2012 | NLpop

  3. Pingback: Eerste halve finale Eurovisie Songfestival 2012 | NLpop

  4. BoycotIdols

    Marcus. Inmiddels een fragmentje terug gezien.
    We hoeven hier ins niet voor te schamen?
    Marcus. Waarvoor schaam jij je in godsnaam wel dan?
    We zijn wederom het lachertje. Gelukkig zijn we beter in voetbal…
    En maar vol blijven houden dat het ooit goed komt.

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Tuurlijk. Het gaat om amusement. Het is geen vergadering van de Verenigde Naties, en inderdaad ook geen EK voetbal. Gewoon amusement voor een breed publiek met mooie liedjes, maar ook gekke acts, enz. Ik vind Joan met haar tooi en zelfgeschreven liedje vrij epic in dat geheel. Als ik onze inzending zou bepalen dan maakte ik ook andere keuzes, maar ik bepaal dat niet en ik had bij Joan geen zin om te gaan bashen. Ik vind haar verder een leuke jonge vrouw en ik zie het nut er niet van in om haar de grond in te schrijven.

        /   Reply  / 
      1. Henk

        Ik vind Joan ook een leuke griet, echt een leuke persoonlijkheid. Maar ze hadden haar gewoon moeten beschermen tegen zichzelf. Nogmaals heb ik het altijd een heel beroerd liedje gevonden wat gewoon niet klopte qua compositie. Die overgang naar dat hoge stukje klinkt gewoon echt beroerd. En daarnaast zong ze gisteravond ook nogeens heel slecht en onzeker. Maarja ik vond Noorwegen ook beroerd klinken en die gingen wel door. Dat zag er wel goed uit, maar dat refrein klonk ook niet. We moeten met z’n allen toegeven dat Joan gisteravond toch echt bij de laatste 4 hoorde.

          /   Reply  / 
  5. smk

    We hebben het natuurlijk ook wel een beetje aan ons zelf te danken. In de nationale finale werd ze iedere keer weggestemd door de internationale jury. Maar toch koos NL voor Joan.
    Overigens ben ik het wel met dit artikel eens. We moeten buiten de gebaande paden gaan en met iets echts verrassends komen. En dan het liefst iets muzikaals en niet dat je een grote verentooi op je hoofd hebt.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Eens. Maar in Nederland leeft nu eenmaal het idee dat een liedje waarvan de uitvoerster soms tegen het valse aanzit goed is om aan een corrupt liedjesfestijn mee te doen…
      Zo krijgen we nog heel vaak het deksel op de neus.

        /   Reply  / 
  6. Peterke!

    Joan had hier en daar wat last van zenuwen. Kan de beste gebeuren en ik ben hartstikke trots op haar. Nederland hoeft zich nergens voor te schamen. Ik ben er natuurlijk niet blij mee dat ze niet door is, want het is gewoon een geweldig goed nummer. Misschien denken jullie weer… komt hij weer, maar ik blijf hopen dat ze volgend jaar Floortje gaan sturen. Anders zou ik ook erg tevreden zijn met Nikki, Caro Emerald, Lisa Lois, Glennis Grace (die al afgezegd heeft btw) en zelfs Jennifer Ewbank. Een prachtige verschijning met ook eveneens een prachtige stem. Maar mijn stem zou absoluut uitgaan naar Floortje. Maar even terugkomend op Joan. Ze heeft het echt geweldig gedaan en ik heb er geen spijt van dat ik op haar gestemd heb tijdens het Nationaal Songfestival. :)

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Floortje zal hetzelfde bewerkstelligen.
      iemand sturen die tegen druk kan zich kan wapenen tegen zenuwen. Die al wat jaartjes ervaring heeft.
      Dat maakt iemand een ervaren atiest.
      Floortje is ook niet echt bekend door sterke composities, schieten we niks mee op.

        /   Reply  / 
    2. Henk

      Jij hebt het volgens mij vaker over Floortje. Weet je zij is best een aardige zangeres maar ze heeft een uitstraling zoals zo velen zangeresjes dus ook zij zal het zeker niet en nooit worden. Zie dat gewoon eens in. Dus kom met betere alternatieven.

        /   Reply  / 
      1. Peterke!

        Dus niet! Ik hoef niks in te zien, want ik geloof in Floortje. Ik weet dat zij het kan. Ze wordt alleen net zoals vele talentenjacht kandidaten behoorlijk onderschat. Floortje is een waanzinnig mooie verschijning met een zeer goeie stem. Up-tempo, ballade, het maakt niet uit. Ze maakt er wat van. Mensen mogen & kunnen denken wat ze willen. Ik respecteer de mening van anderen. Ik blijf hoe dan geloven in Floortje. Al ben ik de enige in Nederland.

          /   Reply  / 
  7. Lia

    Ach, er zijn slechtere liedjes en optredens die wél doorgaan naar de finale. Desalniettemin, ze zong op sommige momenten wel knettervals, hoor!

      /   Reply  / 
  8. ivo

    Volgens mij maken we zowiezo nooit kans zolang het oostblok geweld door blijft gaan bij het songfestival. Wat volgens mij een leuke combi zou zijn is Trijntje Oosterhuis en Do met een nummer geproduceerd door Anouk

      /   Reply  / 
  9. Marcus Lucas Auteur

    Ik denk dat dit niet slecht zal uitpakken voor Joan’s carrière. Ze werd iets van 15e of zo in The Voice toch? Nu is ze minstens zo bekend als Ben Saunders. Haar imago is ook heel sterk. Ze is een unieke artiest.

      /   Reply  / 
    1. Bart

      Dat denk ik ook echt niet. Haar imago is inderdaad erg sterk. Ze heeft echt een eigen sound. Ik ben benieuwd haar haar album.
      Leuk trouwens Marcus dat je zelf mee praat met allerlei onderwerpen. Dit deed Herman volgens mij stukken minder ( niets ten nadele van hem trouwens hoor ).

        /   Reply  / 
    2. BoycotIdols

      Denk je van niet?
      Voor Joan was dit haar tijdelijke roem.
      Waarom denk je in godsnaam dat het goed is voor Joan’s carrière?
      Van haar voorgangers is ook nooit meer wat vernomen.

        /   Reply  / 
  10. Danny

    Joan is vast een aardige meid maar Marcus zegt het goed, het is amusement. Mensen willen vermaakt worden….. Ik denk niet dat een indianentooi enige meerwaarde heeft voor de performance.
    Het liedje was simpel en op zich niet verkeerd maar mensen dit is het songfestival, niet een songwriters contest in paradiso waar je met je gitaartje een lief leuk liedje moet gaan zingen. Bovendien is het 2012 dus mag het best meer knallen.
    Een ding is duidelijk dit was een brug te ver zelfs voor de grote John de Mol. Hij heeft hiermee toch een klein beetje zijn hand overspeeld vind ik. Lekker tv programma’s blijven maken en niet de muziekindustrie verpesten met al die niks zeggende downloads van The Voice kandidaten. Elke noot die ze zingen in het programma kun je kopen via download. Ik vind dat echt te ver gaan.
    Songfestival volgend jaar kan voor Nederland alleen maar slagen als we professionals aan het werk laten gaan en geen ali b’s in de jury neerzetten.

      /   Reply  / 
    1. Nico

      En er zeker niet weer een TROS Muziekfeest van maken.

        /   Reply  / 
    2. Peterke!

      Waarom wist Tom Dice dan wel zo goed te scoren op het Songfestival paar jaar geleden voor België? Hij zat op een krukje en zat er met zijn gitaar. Voor de rest was er niks. Het gaat ook heus wel om het nummer. Ik blijf er echter wel bij dat mensen als Glennis Grace, Edsilia Rombley & ook Joan door hadden moeten gaan naar de finale.

        /   Reply  / 
  11. Cees

    Brandi Russell was in de race om dit jaar mee te doen. Zij had er internationaal klinkende nummers (vooral ‘Drug of Oblivion’ zou het erg goed hebben gedaan). Zij trok internationaal veel interesse en bovendien heeft ze in Zweden ook al grote naamsbekendheid.
    Zij zelf zou het volgend jaar weer zien zitten, dus ze moeten haar kiezen. Brandi heeft de looks, de stem en kan de performance geven van internationale klasse! Zij heeft het in zich om sowieso de finale te bereiken en om zelfs te winnen. Zij is de enige die Nederland nu nog op de kaart van zetten bij het songfestival!

    Bovendien zie je, als je kijkt naar de afgelopen inzenidngen van Nederland, Dat ze het steeds een beetje in dezelfde hoek zoeken; kleinere liedjes. We moeten opvallen; een mooie vrouw met een nummer met een lekkere beat (helemaal van nu!) en een goeie performance. Ik zelf: Brandi!

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Was zij niet van zo’n compleet mislukt talentenjachtgroepje?

        /   Reply  / 
      1. Cees

        Ja dat was zij idd, maar dat imago heeft ze helemaal van zich afgeschud; luister haar debuutalbum ‘Electronic Porno Pop’ maar eens. Internationale klasse!

          /   Reply  / 
  12. Inge

    Nederland moet maar stoppen om mee te doen. Scheinheilige Europeanen wel een beetje naar ons land komen voor de Molens en de wiet maar ondertussen.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Onzin. Complete onzin. Ga eens naar een festival in Oost Europa en je zal zien dat mensen daar best los kunnen gaan op muziek uit ons land.
      Ik heb toch echt, Go Back To The Zoo, Within Temptation, Kraak en Smaak op zo’n festival gezien waar ook mensen uit Oostbloklanden op los gingen. Dan heb ik nog niet eens over de sets van Junkie XL, Sander van Doorn en Armin van Buuren gehad.
      Op desbetreffend festival (Sziget in dit geval) staan dit jaar van Nederlandse bodem o.a. Caro Emerald en Heideroosjes geprogrammeerd.
      Nederland moet gewoon eens goed naar zichzelf kijken en niet iemand sturen omdat het zo’n schattig meisje of jongetje is.
      Zijn we echt zo diep gezonken onze muzieksmaak te laten bepalen doro John de Mol. Ook in dit geval. Hij probeerde wederom zijn zgn. talenten door onze strot te douwen, gezien het heel toevallig allemaal mensen van The Voice waren…

        /   Reply  / 
      1. Nico

        Wel makkelijk, een paar grote namen noemen die toch niet gaan.
        Een paar grote hits erbij fantaseren, dat zou ik ook wel willen.
        Maar wie schrijft het meest geschikte nummer en wie beoordeelt dan dat dit het juiste nummer is?
        De Tros? Of een jury van Sterren.nl?

          /   Reply  / 
        1. BoycotIdols

          Eh… volgens mij heb je dit antwoord ergens anders voor bedoeld Nico? ;-)

            /   Reply  / 
          1. Nico

            Ik heb dit aan jou gericht, omdat ik heel goed snap wat je bedoelt, maar ik zou graag een realistische suggestie willen horen.

              /  
          2. Nico

            Nee, natuurlijk moeten we niet stoppen!

              /  
        2. BoycotIdols

          De Tros en sterren.nl niet in ieder geval.

            /   Reply  / 
          1. Nico

            Nee, dat is natuurlijk een nachtmerrie scenario. Maar geef jij nou eens een haalbare suggestie.

              /  
        3. BoycotIdols

          Wie/Wat bedoelde je trouwens met een paar hits erbij verzinnen?

            /   Reply  / 
          1. Nico

            In mijn fantasie weet ik precies hoe de winnende song moet klinken, maar hoe kunnen we bereiken dat die gecomponeerd wordt. En door wie? Graag hoor ik jouw idee hierover.
            Natuurlijk vind jij bijna alles kudt en dat vind ik ook. Maar hoe moet het beter en wat is een oplossing?

              /  
          2. BoycotIdols

            Nico, Tja, hoe het klinkt in jouw hoofd weet ik natuurlijk niet. Is het iets met beats of met gitaren? Rap?
            Over het algemeen genomen wat ik al zei, ik denk dat je het dan moet zoeken in de dance of de (gothic) metal. Of misschien wel zp iemand als Gers Pardoel, een song met rap-elementen.

              /  
          3. BoycotIdols

            Overigens dat ik alles zwaar ‘kudt’ vindt is overdreven. Ik heb een brede muziekcollectie, varierend van obscure jaren 60 blues tot snoeiharde metal…

              /  
      2. Nico

        Ik weet dat er in het verleden goede songs zijn geschreven, met een filosofie om de Oost Europese landen in te palmen. Maar helaas vond dat geen gehoor bij de Nederlandse commissie, die geheel op AngelSaksische muziek georiënteerd was. En het gewoon niet snapte.
        Deze schrijvers/producers met know how, moesten nu persoonlijk hun ideeën in een brievenbus bij de Tros stoppen. Niet zo gek, dat daar niet veel soeps bij zat. (Hoewel, wie zal dat ooit weten?).

          /   Reply  / 
  13. Peterke!

    Ik ben het met BoycotIdols eens dat het nergens op sloeg dat er zoveel artiesten bij zaten van The Voice. Hoewel ik wel moet zeggen dat zij wel de beste nummers hadden. Het nummer van Tim was niks en ook Ivan wist geen potten te breken vond ik persoonlijk. Toch denk ik dat er ook gekeken moet worden naar andere talenten dan alleen de talenten die John de Mol ‘groot heeft gebracht’ zo gezegd. Ik had al een kort lijstje neergezet en ik blijf dan toch met Floortje aanzeilen, maar naast haar zijn er ook nog andere artiesten die ik graag zie gaan. Ik denk dan vooral aan:
    Caro Emerald, Glennis Grace, Nikki, Lisa Lois, Within Temptation (of alleen Sharon den Adel), EliZe en dan toch ook nogmaals Jennifer Ewbank. Ik weet… het zijn alleen maar vrouwelijke zangeressen, maar ik vind het vrouwelijk talent in Nederland groter dan het mannelijk.

    En dan misschien inderdaad met een up-tempo nummer met ook een lekkere uithaal tegen het eind. Ik hoop alleen echt dat we het Songfestival niet gaan opgeven.

      /   Reply  / 
  14. Amber

    Ik blijf er bij dat we een jonge artiest met een up-tempo nummer moeten sturen, ook moet er wat meer met de act gebeuren en tot slot moet er niet te veel naar de artiest zelf geluisterd worden. Ik had dit jaar namelijk sterk het gevoel dat Joan er voor zichzelf stond i.p.v voor Nederland.
    Zelf denk ik dat Jeronimo of Freek Bartels het wel een goed zouden kunnen doen op het songfestival.

      /   Reply  / 
    1. Henk

      Waarom niet gewoon Freek Bartels sturen met een vet nummer van Armin van Buuren of van Tiesto?

        /   Reply  / 
      1. Jelle

        Idd, dat zie ik ook wel zitten. Bijna alle nummers waren nu uptempo met (Inna) Oost Europa invloeden.. Een vette Hollandse beat a la Van Buuren zou zeker niet verkeerd zijn!

          /   Reply  / 
  15. BoycotIdols

    Peterke. Ik wil geen taalpurist zijn, maar deze fout is wel heel opvallend ‘vrouwelijke zangeressen’ is dubbelop.
    Ontopic: Ik zeg. Willen we ooit nog gaan meetellen op zoiets als het Songfestival, artiesten uit de (gothic) metal hoek of dance gerelateerd.
    Dat hardrock of metal heeft kunnen winnen bewees Lordi wel…
    Maar een band als Within Temptation heeft een te grote carrière en te goede naam om zich met zoiets in te laten als het ESF. Dat kost je eerder je goede naam.
    Wel prachtig natuurlijk dat de grote arrogante mond van John de Mol “Ik pak het Songfestival anders aan, maken we echt kans’ eventjes gesnoerd is. Helaas zal zijn geldzucht met het voorschotelen van complete bagger wel weer op gaan spelen…

      /   Reply  / 
    1. Peterke!

      Ik bedoelde natuurlijk vrouwelijke artiesten. XD
      Ik weet ook dat Within Temptation niet gaat en ook Glennis Grace & Caro Emerald zien het niet zitten. Ik heb gewoon effe wat artiesten genoemd die ik graag zie gaan. Wetend dat het waarschijnlijk met ze allemaal niet zal gaan gebeuren. Hoewel ik nog even mijn twijfels trek rondom Floortje, Lisa & Nikki. Ik denk dat zij het wel zouden doen. :)

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Dat zijn mensen met een ingekakte carrière dus uitermate geschikt voor het Songfestival dus…

          /   Reply  / 
      2. S

        We moeten eens echte artiesten sturen. Wouter Hamel? Giovanca? Sabrina Starke? Om een paar suggesties te noemen.

          /   Reply  / 
        1. BoycotIdols

          Ja. Maar dat soort mensen hebben de tijd niet voor iets als het Songfestival, daar ze waarschijnlijk veel boekingen hebben e.d.
          En wat ik al zei, je zal gek zijn als serieus artiest je naam op die manier te grabbel te gooien. Want dat is het toch een beetje. Althans wb Nederland.

            /   Reply  / 
  16. Marcus Lucas Auteur

    Qua mijn eigen smaak, zou ik graag zien dat een nummer als Nostalgia van Stream of Passion (http://www.youtube.com/watch?v=5nFF17-JlY4 maar dan eventueel in het Engels) of Roses in June van Wende Snijders (http://www.youtube.com/watch?v=hk52NPsfd4k) in onze voorselectie mee zou doen. Maar ik hou ook van meer mainstream pop zoals jullie weten. En rock en dance. Het liedje van Jeronimo (Sacrifice) had volgens mij voor het Nationaal Songfestival geselecteerd moeten worden. Cees noemde ook Brandi Russell, en zo waren er nog een aantal inzendingen die best de strijd aan hadden kunnen gaan. Maar er is voor 2012 gekozen voor een Talpa-format dat sterk leek op het format van The Winner Is. Dat was een keuze van de TROS en De Mol. Ik denk dat een Nationaal Songfestival in deze tijd beter werkt als de liedjes niet tot het laatste moment geheim blijven en er een andere vorm van double check in zit. Twee halve finales en een finale (dus in 3 weken tijd) zou goed kunnen. Waarbij de studioversies van alle liedjes ook al gereleased zijn zodat het publiek aan de liedjes kan wennen, de chart performance bekeken kan worden en er voorafgaand aan de finale van het Nationaal Songfestival meer promotie en discussie mogelijk is.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Stream of Passion, een van de symphonische metalprojecten rond Arjen Lucassen. Ja zoiets. Maar iemand met de status van Lucassen zie ik er niet aan meedoen. Misschien componeren Maar dat soort muzikanten is te serieus om zich daarmee in te laten.
      Wel een prachtig liedje overigens.

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Overigens, Marcus. Zou zoiets wel kunnen. Stream of Passion heeft een Mexicaanse zangeres. Moet een act niet geheel uit Nederland komen om mee te doen?

          /   Reply  / 
        1. Johan van de Velde

          Nee. Zo kwam Celine Dion bijv. ooit uit voor Zwitserland.

            /   Reply  / 
          1. BoycotIdols

            O ja, dat is waar.
            Maar blijft het zo dat ik een artiest als Arjen Lucassen niet zie meedoen aan het songestival. De man heet 3, 4 projecten. Heet simpelweg de tijd niet.

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>