Vanavond Joan’s halve finale Eurovisie Songfestival 2012

Update klik hier: Weer niet! Joan strandt in halve finale Songfestival

Vanavond is het eindelijk zover. Joan Franka vertegenwoordigt ons land in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Zal Nederland zich plaatsen voor de finale?

Gisteren vonden de laatste twee generale repetities (dress rehearsals) plaats. De eerste was toegankelijk voor pers en er mochten opnames worden gemaakt. Die opnames zijn soortgelijke amateurbeelden die we ook van eerdere repetities gezien hebben. Joan hield zich ’s middags duidelijk in voor de repetitie die ’s avonds zou volgen.

Op basis van die tweede dress rehearsal bepaalden de vakjury’s namelijk hun punten. Die zullen vanavond voor de helft meetellen. De andere helft van de punten wordt bepaald door televoting. Joan’s definitieve dress rehearsal was goed. Het camerawerk en de regie zijn vele malen beter dan voorgaande jaren. Inclusief mooie close-ups van Joan.

Screenshots van Joan’s belangrijke tweede dress rehearsal: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Het wordt hoe dan ook superspannend vanavond. Onze halve finale is sterker dan die van eergisteren. Grote favorieten vanavond zijn Servië en Zweden. Ook Turkije, Noorwegen en Estland staan hoog in de polls. Voor de overige finaleplekken zal de rest een flinke strijd moeten voeren. Alleen Georgië, Bulgarije en Kroatië lijken bij voorbaat kansloos.

We hopen dat het nu eindelijk eens gaat lukken… Dus zet ‘m op Joan! Tooi, tooi, tooi!

Songfestival op televisie en internet
De tweede halve finale wordt vanavond vanaf 21.00 uur uitgezonden op Nederland 1 en op songfestival.nl online. Voorafgaand is deel 2 van de docusoap te zien, en tijdens de show is er ook een tweede scherm op live.songfestival.nl Daarnaast zullen ook EenVandaag, Jeugdjournaal, RTL Boulevard en SBS Shownieuws vanavond voorbeschouwen.

Eerder op NLpop
Haalt Joan de finale van het Eurovisie Songfestival? (analyse van onze kansen en poll)
Songfestival: beelden tweede repetitie Joan Franka (videos van repetities)
Beelden eerste repetitie Joan Franka op Songfestival (videos van repetities)
Eerste halve finale Eurovisie Songfestival 2012 (vooruitblik vorige halve finale)

Studioversies van alle liedjes: Eurovision Song Contest Baku 2012: Light Your Fire

Een recap van alle liedjes van vanavond (uit de eerste dress rehearsal):

facebook share facebook share

38 Reacties // Reageer

38 thoughts on “Vanavond Joan’s halve finale Eurovisie Songfestival 2012

  1. Pingback: Eerste halve finale Eurovisie Songfestival 2012 | NLpop

    1. Henk

      Misschien ben ik het ontgroeid of klinkt nu echt zo beroerd? Ik vind het gewoon kattegejank hoe zij zingt. Ik vind het echt beroerd klinken, maar ik hoop dus voor haar en ook voor de Songfestivalliefhebbers dat dat aan mij ligt.

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Nee ligt niet aan jou,Henk.
        Op sommige momenten in het liedje zit het er gewoon net tegenaan, moet ze ‘persen’ om het nootje te halen.
        Beroerd liedje.

          /   Reply  / 
  2. Robin

    Ik verwacht wel dat NL eindelijk eens de finale haalt, we hebben voor het eens een echt goed nummer! Tooi tooi tooi Joan ;)

      /   Reply  / 
  3. Bastian

    Ik heb er een goed gevoel bij :P Het valt op, lied dat meteen blijft hangen, het is vrolijk, eigen stemgeluid, Joan heeft ook iets likeables. Het klinkt gek maar het zou mij verbazen als we de finale NIET halen :O

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Ach, ze doen iets op hun hoofd en het valt meteen op he, Bastian?
      Dat is eerder om je af te leiden van de beroerde zang in het liedje.
      En dit valt op? Aantal jaren geleden had je Lordi. Daar gaat niemand meer overheen…

        /   Reply  / 
      1. Bastian

        Iets op hun hoofd? Achter die hoofdtooi zit wel een verhaal. En ook zonder hoofdtooi zou het liedje opvallen. Het klinkt tussen al het balkangeweld fris en tijdloos. Joan is niet de beste zangeres maar dat is voor het ESF tegenwoordig niet nodig, zeker niet bij zo’n lied. En nee vals zingen wordt afgestraft, maar de gemiddelde kijker wil naar het ESF kijken om vermaakt te worden.

          /   Reply  / 
        1. Peterke!

          Je moet ook niet letten op BoycotIdols. Joan heeft een ijzersterk nummer en hij kan het alleen niet hebben omdat Joan uit een talentenjacht komt. Ik denk echt dat NL kans maakt om door te gaan vanavond. Ik heb in de Sp!ts gelezen dat Duitsland & de UK ons land gevaarlijke outsiders vinden voor de winst. En gelukkig mogen die twee landen vanavond ook stemmen. Ik denk niet dat NL zal gaan winnen, hoewel ik het geweldig zou vinden. Maar als we de finale al halen ben ik hartstikke tevreden. Ik kijk het Songfestival sinds 2006 en heb ons land nog nooit in de finale gezien helaas. Hoop dat daar nu verandering in gaat komen. :)

            /   Reply  / 
          1. BoycotIdols

            Spreek jullie vanavond wel, als het weer op een mislukking is uitgelopen.
            Anders post ik zo snel mogelijk een bericht dat ik ongelijk had.
            Oke?

              /  
    2. Stan

      Hahahaha
      Je hebt er duidelijk verstand van Bastian lol

        /   Reply  / 
  4. Robin

    Leuke site om te lezen ! Maar wat word ik moe van die BoycotIdols. Wat kan een mens zeuren en zeiken. Laat mensen lekker doen wat ze willen doen. Altijd maar die kritiek. We leven in een vrij land maar mijn god heb je niet iets meer met je tijd te doen. Blijkbaar niet.

    Betreffende het songfestival. Ik vind het festival zelf er ouderwets. Als muzikant zelf zou het wel een fris sausje mogen gebruiken… altijd die zelfde opzet. Het verschil tussen Westerse muziek en Balkan muziek is ook te groot. En persoonlijk ben ik er weer klaar mee. En zou er van mij een wereldwijd nieuwe muziekshow mogen komen.

    Het wordt vrijwel elk jaar wel bepaald en ik moet zeggen dat ik persoonlijk de laatste jaren van Sieneke, 3J’s, Toppers nou niet echt dacht joh daar ga je nu ver mee komen. Maar ach als je er ook met goede inzendingen niet meer inkomt: Glennis Grace! Kan ik me voorstellen dat je dan gewoon iets stuurt wat nederland leuk vindt.

    In dit geval heeft Talpa en John de Mol het overgenomen. En kan je veel ervan zeggen. Maar dat optreden staat prima. Eigen sound, uitstraling en duidelijke mooie act. Of het nu doorkomt of niet. Het is erg goed. En wat zeiken we toch mooi met zn allen maar doe dat iemand eens na. Onder de druk en het oog van 75 miljoen mensen!

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Je staat ook voor lul voor 75 miljoen mensen als het weer eens op een fiasco uitloopt. Dat is de keerzijde. Poets dan dat smetje op je prille carriere maar eens weg…

        /   Reply  / 
    2. Nico

      Meestal ben ik het met BoycotIdols eens, maar deze keer zit hij er naast. Dat geeft niet, maar hij zal posten als hij ongelijk heeft. Hij moet dan wel minstens door het stof gaan.

      Natuurlijk zingen de meeste deelnemers wat onzuiver als het rechtstreeks is, maar we zijn ook heel verwend met de hedendaagse nabewerking van zangpartijen.
      En de liedjes die nu gezongen worden is nieuw geschreven materiaal en geen “oubollige” covers, die het publiek makkelijk aanspreken.

        /   Reply  / 
  5. Robin

    @boycotidols Voor lul staan zouden we doen met het sturen van Britt Dekker! Als je enige muzikale kennis heb of inzicht in show dan sta je hier verre mee voor lul. En dan nog wie je ook stuurt. Wie is iemand om daar continu op lopen te zeiken. Ik zal je persoonlijk zeggen dat ik dit liedje leuk vind maar niet geheel bij mij muzieksmaak aansluit. Dan nog kan ik wel zien of iets goed is. Smaak is smaak. Maar wij zijn een land waarin mensen heel veel zeiken. En vooral het allemaal o zo goed weten.

    Wel of niet in de envelopjes ! Noemen we dat een fiasco? Lieve mensen er zijn wel belangrijkere dingen dan het Eurovisie songfestival waar een paar omas met koekjes doorgaan een vals zingende man in een geel bananenpak en ik kan zo nog wel doorgaan. Een prima muzikale inzending met een mooi geregisseerde act. Niets meer en niets minder. En ik gun het Joan van harte.

      /   Reply  / 
    1. BoycotIdols

      Britt Dekker en Joan Franka. Het maakt dus geen verschil, kenner Robin.
      Je geweldige inzicht voor show en muziek heeft je danig in de steek gelaten, is het niet?
      Ik gok met mijn onkunde dat ze misschien een puntje of 10 heeft gehaald. Dan mag ze nog in dr handen klappen.
      Ik zou mijn ongelijk toegegeven hebben, kijken of jij ook zo flink bent…

        /   Reply  / 
  6. Robin

    En nogmaals even hoe oppervlakkig jij berichten stuurt.

    ‘BoycotIdols:
    24 mei 2012 om 19:06

    Spreek jullie vanavond wel, als het weer op een mislukking is uitgelopen.
    Anders post ik zo snel mogelijk een bericht dat ik ongelijk had.
    Oke?’

    In jouw ogen betekent het dus dat je een succes hebt als NL in een envelopje zit en een fiasco als dat niet zo is. Hoe oppervlakkig en wat voor kudde beest ben je dan juist zonder mening. Iets is goed omdat iets goed in elkaar steekt. Dat heeft weinig te maken meer met welke act er door naar de finale gaat. Dat zouden WIJ ons als Nederlanders eens moeten beseffen.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Natuurlijk is het een fiasco als Nederland weer niet doorgaat naar de finale.
      Het feit dat dat al (ook door mij….) als succesvol wordt gezien is al ‘n beetje treurig eigenlijk.
      @Boycot, de definitie van “mislukking” is: niet doorgaan naar finale. Eens?

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Dan is er nu sprake van een fiasco. Wederom.
        Tja, als we dit al als goed gaan bestempelen…

          /   Reply  / 
  7. Johan van de Velde

    Auw!
    Net Joan’s optreden gezien.
    Het was niet al te best. Onzuiver en niet overtuigend.
    Jammer.

      /   Reply  / 
    1. Stan

      Onzuiver? Ongelooflijk vals!
      Wel grappig om al die reacties te lezen van mensen die overtuigd waren dat ze de finale ging halen met dat derderangs lied.
      Ze zingen op de talentenjacht van de lagere school nog niet zo vals.

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Ook grappig om al die reacties achteraf te lezen, Stan
        Lekker makkelijke, laf en vals….

          /   Reply  / 
        1. Johan van de Velde

          *makkelijk

            /   Reply  / 
        2. Johan van de Velde

          Even voor alle duidelijkheid: met “reacties achteraf” bedoel ik natuurlijk reacties zoals die van Stan.

            /   Reply  / 
  8. Eric

    Ik kan n bepaald persoon hier horen lachen…
    Hey gelijk is weer aan zijn zijde…

      /   Reply  / 
  9. Bart

    Jammer dat Joan niet door is. Het was inderdaad wat onzuiver. Je kon zien dat ze erg zenuwachtig was. Laten we nou met zijn allen gewoon trots zijn dat ze er heeft gestaan. Joan is een leuke meid en ze heeft haar best gedaan. Helaas weer niet gelukt. Gewoon volgend jaar weer positief er tegenaan. Trots zijn op Nederland. We wonen we tenslotte allemaal. Er is negativiteit genoeg.

      /   Reply  / 
    1. Henk

      Ja helaas weer niet. Maarja ze klonk ook wel heel erg beroerd vond ik. Net zoals in de repetities.

        /   Reply  / 
  10. Anis Bouali

    Weer zo’n flater, madam met een praaltooi op d’r hoofd en een liedje van niks…Dat is Nederland ten top en het goede talent komt niet aan bod, ik walg van deze vertoning en alsof het niet genoeg is, weer zo’n eikel uit Volendam, die het gehele RTV gebeueren in Nederland overheerst, zelfs is walgelijke reclamespotjes. Strontziek word je hiervan, grote bezem door de showbizz in Nederland, ik bedoel Volendam!
    En ach, we weten toch inmiddels zoals de uitslag liet zich dat al die oostbloklanden elkaar volledig steunen. Vakjury terug en zingen. Hebben jullie trouwens gehoord hoe vals de laatste vijf winnaars de Abba medley zongen en dat winnen het songfevistal

      /   Reply  / 
  11. BoycotIdols

    Nu ben ik benieuwd na de commentaren van de ‘kenners’hier.
    Ik had begrepen dat zelfs Jan Smit zei dat het niet al te best was. Jan Smit dat ook geen topzanger was.
    Al die kenners. Als je dit al niet slecht vind, wat dan wel?

      /   Reply  / 
    1. Nico

      De eerste 10 seconden zag ik het nog zitten, toen schoot ze over de toon heen en het bleef daar niet bij. Het slechts gezongen van alle deelnemers.

        /   Reply  / 
      1. Marcus Lucas Auteur

        Nou de slechtste vocals waren natuurlijk van de Noorse Tooji, maar hij had een sterkere stage-act en meer backing vocals die hem overstemden.

          /   Reply  / 
        1. Johan van de Velde

          Nou, vlak ook het optreden van de diverse songfestival winnaars na de 2e halve finale niet uit….

            /   Reply  / 
    2. Johan van de Velde

      Wat dan wel? Jouw Nederlands, Boycotidols (of degene die zich voor hem uitgeeft).

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Wat is er mis met mijn Nederlands dan, Johan van de Velde?
        (Of degene die onder zijn naam post…)

          /   Reply  / 
  12. suus

    De songfestival blues

    In 2004 waren het de jongens van re-union die voor het laatst mochten aantreden in de grote finale. Waarschijnlijk waren ze zeer op hun ego getrapt toen ze Nederland opriepen de aankomende jaren niet meer mee te doen. De volgende jaren stuurden we Glennis Grace, een goeie zangeres maar wat een k*t nummer. Nee in 2006 toen gooide we het over een andere boeg, de 3 trommelende meiden van treble met hun eigen taaltje mochten het proberen. Succesvol? Nee hoor, we eindigden als 20e in de halve finale van de 23 landen die daarin aantraden. In 2007 en 2008 sturen we weer zangeressen met een dijk van een stem, Edsilia Rombley en Hind. Laat dit nu juist de 2 jaren zijn waar het vooral ging om lollige acts en niet om een ijzersterke stem. Het kwartje valt zoals gewoonlijk laat in Nederland. In 2009 Sturen we de toppers, als dat geen lollige act is, dan weet ik het ook niet meer. Als klap op de vuurpijl sturen we in 2010 Sieneke, een jong meisje die er waarschijnlijk nog helemaal niet aan toe was om op zo’n groot podium te staan, en dat was aan haar te zien. Zelf het oer Hollandse orgel kon haar niet helpen. En dan in 2011, de 3J’s, tsja laat ik daar maar geen woorden aan vuil maken, eindigen als allerlaatste met maar 3 punten. Joan Franka, beter bekend als Indiana Joan moest onze trots van 2012 worden. En hoewel het liedje goed was, stoorden veel Nederlanders zich aan haar mooie tooi. Reacties als wauw wat een mooi nummer als je het op de radio hoort, maar het wordt een irritant k*t nummer wanneer je Joan met haar tooi erbij ziet. Reacties die ik niet snap, het nummer veranderd toch niet? Het is toch niet zo dat het op de radio klinkt als een artiest als Glennis Grace, Edsilia Rombley of Hind en zo gauw je Joan met haar tooi erbij ziet als een lied van de Toppers, Sieneke of de 3J’s.

    Een of andere mafkees, die uit medelijden (of omdat we van hem af willen) een hitje scoort genaamd Dries Roelvink noemt Joan de slechtste inzending ooit. Naar mijn mening is het veruit het beste nummer dat we in de laatste 4 jaar gestuurd hebben. Want zeg nou eerlijk veel slechter als De toppers, Sieneke en de 3J’s kunnen we toch nooit steuren…….. oh wacht, behalve als we Rinus sturen met Debora als sexy achtergrond danseres. Waarschijnlijk is Dries gewoon jaloers dat hij nooit op dat podium zal mogen staan. Ach laat hem de hoop houden, misschien zoeken ze ooit iemand als bezem act om al die mensen zo snel mogelijk naar buiten te krijgen wanneer het festival als zo’n 2/3 uur afgelopen is.

    Naar mijn mening is het daar al fout gegaan, bij die negativiteit bij de Hollanders, want zo iets straal je als land uit. De andere landen zullen ook wel geweten hebben wat voor een sfeer hier in Nederland hing wat betreft Joan, en eerlijk gezegd ik zou ook nooit stemmen op een land waar zo’n sfeer om heen hangt.

    Wil Nederland die finale ooit weer bereiken moeten we er denk ik eerst voor zorgen dat Nederland weer wat positiever wordt tegenover het songfestival. Want ondanks dat de gemiddelde Nederlander denkt dat die ‘oostblok’ landen de finale alleen maar halen door vriendjespolitiek, zorgt het songfestival in die landen wel voor een saamhorigheidsgevoel en dat stralen ze ook uit.
    En daarbij eindigen de laatste jaren de West Europese landen ook hoog, in 2010 won Duitsland zelfs, Denemarken werd 4e en België eindigde als 6e . En dan 2011, Italië werd 2e, Denemarken 5e, Ierland 8e, Duitsland 10e, en Engeland viel net buiten de top 10 en eindigde als 11e. Dit jaar staan er 11 van de 18 West Europese landen in de finale, dit betekend dat 25 overige Europese landen in de finale staan van de 24 die er mee deden. Procentueel betekend dit dat er van de West Europese landen 61,1% in de finale staat en van de overige Europese landen 62,5%. Totaal gezien is 42,3% van de finalisten West Europees en 57,5% is afkomstig uit de overige Europese landen. Deze percentages geven inderdaad aan dat er meer overige Europese landen in de finale zitten, maar zijn die landen niet gewoon in de meerderheid? Volgens mij wel……
    Nogmaals het ligt aan de andere deelnemende landen dat we die verdomde finale niet halen, het ligt voor namelijk aan Nederland zelf.

    En hoewel er inderdaad jaren zijn geweest dat sexy zangeressen in veel te korte jurkjes met een slechte stem makkelijk de finale hebben gehaald, zie je de laatste 2/3 jaar toch weer dan ondanks ze nog steeds heel knap kunnen zijn er zo’n 95% toch wel aardig goed kan zingen. Vergeet daarbij niet dat in die jaren ook de lollige acts doorgingen en het die jaren eigenlijk niet om zang ging.
    Al hoewel er, met uitzondering van 2006, altijd goede en serieuze nummers hebben gewonnen.

    Ik durf te wedden dat wij over een jaar of 2 een nummer sturen met een uptempo, dance-beat.
    Een soort nummer dat nu, dit jaar, de overhand heeft in de finale. Alleen zijn we dan weer te laat, want tegen die tijd zijn het bijvoorbeeld weer de rustige nummers die de finale halen.

    Het grote probleem wat betreft het inzenden van een liedje is dat wij altijd voor of achter de feiten aan lopen, wij sturen nooit het soort liedjes die dat jaar de overhand hebben in de finale.
    Misschien is het een idee om volgend jaar om 10 artiesten en liedje coveren zonder dat wij ze zien en vervolgens Joan (omdat ze de laatste inzending is) 5 liedjes laten zingen, die we mogelijk inzenden. Vervolgens stemmen we op een artiest en op een liedje. Uiteindelijk sturen we het liedje met het minst aantal stemmen samen met de artiest met de meeste stemmen naar het Eurovisie songfestival. Het is zelfs geen probleem om de top 3 van de artiesten eerst te zien en ze nog een keer te horen zingen voordat de definitieve keuze wordt gemaakt. Goede looks helpen het liedje namelijk ook een handje.

    Ik ga zaterdag, ook zonder onze lieve Joan, genieten van de finale. Waarin goede liedjes te horen zijn en waarvan zo’n 95% van de artiesten goed kunnen zingen.

      /   Reply  / 
  13. Nico

    10 Artiesten “een liedje coveren” Dan bedoel je een nieuw geschreven nummer? Vaak is dat dan nog niet volledig uitgewerkt.
    Waarvan Joan er 5 als voorbeeld zingt? Ik begrijp het niet helemaal, maar ben wel echt geïnteresseerd. Leg het nog eens uit.
    Zaterdag wordt het inderdaad genieten van artiesten met goede liedjes.

      /   Reply  / 
    1. suus

      ik bedoel idd coveren maar gewoon om te kunne beoordelen hoe goed ze kunnen zingen en dan ook nog zonder dat je ze ziet.
      vervolgens zingt joan (of iemand anders) de vijf liedjes die kans maken om ingezonden te worden. en vervolgens wordt er een artiest gekozen en een liedje. waardoor je iemand krijgt die goed kan zingen en een liedje dat het meeste kans maakt om die finale te halen. desnoods kun je de top 3 het winnende lied laten zingen voordat de definitieve keuze wordt gemaakt.

        /   Reply  / 
      1. Nico

        Dus:
        1. Bewijzen door het zingen van covers, dat je kunt zingen.
        2. Een neutrale artiest zingt de liedjes, waaruit men het liedje kan kiezen.
        De beste van deze beide wordt dan de deelname.
        Ok, ik snap het.

          /   Reply  / 
        1. suus

          Ja dat klopt helemaal ;)
          misschien moeten we dan het minst populaire liedje sturen aangezien onze laatste inzendingen waarvan een hoop mensen er van overtuigd dat het finale materiaal was, onsuccesvol bleken

            /   Reply  / 
  14. Pingback: Homepage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>