Uitmarkt komt dit jaar met Songfestival Symfonia

Alweer Songfestival-gerelateerd nieuws. De Uitmarkt, de traditionele opening van het culturele seizoen, staat dit jaar in het teken van het Eurovisie Songfestival. Cornald Maas presenteert op het Museumplein in Amsterdam het speciale Songfestival Symfonia.

Begeleid door het Holland Symfonia Orkest zingen Loes Luca, Annet Malherbe en Jeroen Willems songfestivalklassiekers. Ook oud-deelnemers Lenny Kuhr en Edsilia Rombley doen mee. Zij zullen hun eigen Songfestivallied ten gehore brengen.

Dat maakte de AVRO vandaag bekend. De omroep zendt het evenement op zaterdag 25 augustus live uit op Nederland 2. Ik vind de keuze voor Loes Luca, Annet Malherbe en Jeroen Willems origineel. Een elitaire versie van Muziekfeest op het Plein?

Overigens deed Simone Kleinsma op de Uitmarkt 2009 al eens een Songfestivalmedley (filmpje). Voor liefhebbers van al die klassiekers wordt het dus sowieso een leuke show. Ik ben benieuwd of Loes, Annet en Jeroen zich ook durven te wagen aan Euphoria.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>