Grote hits voor Loreen en Eva Simons in Single Top 100

This Is Love van will.i.am featuring Eva Simons stijgt deze week naar plaats 10 in de Single Top 100. Voor Eva nu al haar grootste hit tot nu toe, en het einde lijkt nog niet in zicht. In de iTunes Download Top 100 staat de track stevig verankerd in de Top 10. Balada, tot nu toe de grootste zomerhit van 2012, staat deze week wederom op nummer 1.

Ook opvallend is dat Euphoria van de Zweedse songfestivalwinnares Loreen de Top 5 weer in klimt. Er is inmiddels een officiële videoclip van het atypische songfestivallied gelanceerd. Loreen scoort sowieso wereldwijd een grote hit met het nummer. Ze laat de winnaar uit 2009, Alexander Rybak met Fairytale, inmiddels ver achter zich.

Vergelijkingen zijn moeilijk te maken, maar voor dergelijk Eurovisiesucces moeten we sowieso terug naar de jaren ’80 van de vorige eeuw. De laatste keer dat de winnaar van het Eurovisie Songfestival in Nederland zo’n grote hit scoorde was in 1986. De Belgische Sandra Kim, destijds een fenomeen van 13 jaar jong, deed bij ons toen veel promotie.

Of het Loreen lukt om de successen van legendarische Eurovisiewinnaars als ABBA en Céline Dion te evenaren zal afhangen van haar toekomstige materiaal. Haar tweede single wordt, in ieder geval in Groot-Brittannië, de track My Heart Is Refusing Me.

Het Songfestival was de afgelopen week weer het heetste gesprek in Nederpopland. Vooral door de onthulling van Anouk dat zij door de TROS afgewezen is als interne selectie voor het komende Eurovisie Songfestival in Zweden, en het daaropvolgende nieuws dat er maar liefst zes voorrondes komen voor het Nationaal Songfestival.

Iedereen die overweegt om deel te nemen aan de grote TROS, AVRO, Talpa-voorronde voor het Nationaal Songfestival, mag het huidige succes van Loreen goed op zich laten inwerken. Om te scoren op het Eurovisie Songfestival moet je dus een act sturen die vandaag de dag ook in de (internationale) charts kan scoren.

Dan moeten we volgens mij meer denken in de richting van Anouk, Afrojack en Eva Simons, en (met alle respect) minder in de richting van bijvoorbeeld Chris Hordijk. Zijn laatste single Jump From A Waterfall is geen slechte song, maar is in onze eigen chart al geflopt, laat staan hoe het internationaal zou verlopen met zo’n middelmatig nummer.

Dat wil overigens niet zeggen dat ik zo’n inzending uiteindelijk niet zou steunen. Als het liedje leuk genoeg is dan doe ik niet moeilijk. Maar laat ik nog een keer duidelijk zeggen dat we knettergek zijn als we Anouk’s aanbod van deze week afslaan.

Bekijk de hele Single Top 100 hier.

De Zweedse songfestivalwinnares Loreen stijgt deze week naar 4 in de Single Top 100 met haar atypische songfestivallied Euphoria. Hieronder de nieuwe, officiële clip:

Euphoria op iTunes


Video op Youtube

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Grote hits voor Loreen en Eva Simons in Single Top 100

  1. filip

    top!!!!

      /   Reply  / 
  2. megaman

    Marcus, ‘Euphoria’ stond zeven weken geleden al op #2, even hoog als Sandra Kim dus in 1986. Wat wel bijzonder is, dat een Songfestivalnummer het zolang, al die 7 weken, in de top 10 volhoudt. Daar is maar 1 reden voor: het is geen typisch Songfestival nummer, daarom scoort het!

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Met dat laatste heb je helemaal gelijk, Megaman. Mbt de vergelijking met Sandra Kim; J’aime la vie stond twee weken op 2 en een week op 3. Dat telt in de totale score (vooralsnog) zwaarder dan de score van Euphoria. De positie aller tijden voor J’aime la vie is 3674, en die van Euphoria (nu nog) 5183. Ik schat in dat Loreen minstens een week in de top moet blijven om Sandra Kim in te halen. Maar zoals ik al schreef: vergelijkingen zijn moeilijk te maken. 1986; een tijd zonder internet, zonder downloads. Daarnaast deed Kim gericht promotie in Nederland. Loreen’s werkelijke succes zal sowieso afhangen van de vervolgsingles en het uiteindelijke album, en dan kan het nog jaren duren. Bijvoorbeeld Céline Dion scoorde met haar songfestivallied niet zo’n gigantische hit. Hoewel ze natuurlijk al een succesvolle carrière had, kwam haar echt grote doorbraak pas jaren na het Songfestival. Dit alles heb ik ivm de leesbaarheid in het blog flink ingekort. Drie alinea’s over een buitenlandse release is voor mijn doen al heel ruim, haha.

        /   Reply  / 
  3. Henk

    Gaaf nummer hoor. En zo geweldig uitgevoerd tijdens het ESF. De beste inzending sinds jaren.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Hit of Shit: DJ San ft Nikki Ponte – Love’s Like Breathing | NLpop

  5. Pingback: Uitmarkt komt dit jaar met Songfestival Symfonia | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>