Hit of Shit: DJ San ft Nikki Ponte – Love’s Like Breathing

De Nederlandse DJ San is bij het grote publiek nog niet zo heel bekend. Vorig jaar verscheen zijn debuutalbum, en zijn producties stonden op mixalbums van onder meer Armin van Buuren en Tiësto. Met de opkomende Griekse popster Nikki Ponte lanceert hij nu de housepop-track Love’s Like Breathing.

Producties van DJ San (Sander Jongerius) verschenen op mixalbums van onder anderen Armin van Buuren, Tiësto, Paul van Dyk, John Digweed, Deep Dish en Ferry Corsten. Hij remixte tracks van Marco V, Dash Berlin, Rui da Silva en vele anderen. In een opmerkelijke samenwerking is er nu Love’s Like Breathing met deze zinnelijke Griekse popster.

Nikki Ponte eindigde in februari 2011 als derde in de Griekse X Factor. Een maand later deed ze mee in de Griekse nationale voorronde voor het Songfestival met I Don’t Wanna Dance. Die won ze ook niet, maar dit alles lijkt haar carrière niet in de weg te zitten.

Love’s Like Breathing heeft qua stijl wel iets van Loreen’s Euphoria. Loreen is trouwens ook een voormalig deelnemer in een talentenshow. In 2004 werd zij vierde in de Zweedse Idols. Sindsdien heeft ze zich flink ontwikkeld. Destijds was zij een vrij onbeduidend meisje, nu is Loreen een ware popdiva met een eigen geluid en herkenbare stijl.

Het kan dus wel, Nederland. Voormalig talentenjachtdeelnemers die een mooie carrière in de popmuziek opbouwen. Dat het in Nederland vaak niet wil lukken lijkt niet zo zeer te liggen aan de talenten, maar meer aan de ‘twijfelachtige’ muziekcomposities waar zij na de talentenshow de boer mee op moeten. Daarover later meer.

DJ San ft Nikki Ponte - Love's Like Breathing

Loading ... Loading ...

Love’s Like Breathing op iTunes


Video op Youtube

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Hit of Shit: DJ San ft Nikki Ponte – Love’s Like Breathing

  1. Arno

    Of het ligt aan de radiostations die standaard de singles van ex talentenjachtdeelnemers niet draaien.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Onzin. Als je een goed plaatje hebt dwing je airplay af.

        /   Reply  / 
  2. Nico

    Met veel moeite heb ik het bijna 5 minuten durende werk beluisterd. Een saaie melodie met de overbekende synthesizersounds, filters open en dicht gaand, langdradige instrumentale tussenstukjes, vaak vertoond, een intro waar ik als luisteraar al bij afdwaalde (maar ik had me voorgenomen het helemaal te beluisteren).
    Ik neem aan dat het als danceteack (om op te dansen bedoel ik) wel o.k. Is, maar om overdag op de radio te draaien kan het niet, dat kost teveel luisteraars. De keus met betere composities is te groot.
    De stem opzich vond ik niet slecht, misschien is een 3 minuten radioversie een optie?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>