TVOH-finalist Jill Helena gaat Nederlandstalig verder

Zangeres ziet The Voice als springplank voor carrière in muziek

Eén van de verrassingen in dit seizoen van The Voice of Holland is de 26-jarige Jill Helena uit Eindhoven. Niet alleen omdat ze mooi kan zingen, maar vooral om haar repertoirekeus; uitsluitend Nederlandstalige pop. Die combinatie (en ze ziet er trouwens ook niet onaantrekkelijk uit) bracht haar uiteindelijk naar de finale.

‘Ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven’, vertelt Jill aan Omroep Brabant. De zangeres komt oorspronkelijk uit Eindhoven, maar reisde de afgelopen jaren de wereld al een beetje rond om ervaring op te doen in de muziekbusiness.

Zo heeft ze een tijdje in Los Angeles gewoond, waar ze samenwerkte met producers als Charlie Mason (o.a. Miley Cyrus) en King & White. In 2012 deed ze mee aan de geflopte SBS-talentenshow The Winner Is. Daarin werd ze tweede.

Nederlandstalig, daar is momenteel veel vraag naar

Ondanks die dappere pogingen kwam het nog niet tot een doorbraak. Jill wist vooraf niet of The Voice daar verandering in zou brengen: ‘Ik ben zó ongelofelijk blij dat ik deze waanzinnige reis tot het einde mag meemaken. Ik zie dit avontuur als een springplank voor een hopelijk prachtige carrière in de muziek.’

Die prachtige carrière zal de zangeres zoeken in het Nederlandstalige genre. ‘Dat is goed voor mijn ontwikkeling. Ik heb ook het idee dat daar momenteel veel vraag naar is’, aldus Jill. Daar heeft ze zeker een punt. Nederpop is en blijft populair.

Zoals alle deelnemers wil Jill The Voice of Holland natuurlijk graag winnen, maar dat is geen halszaak. ‘Het voelt voor mezelf alsof ik al gewonnen heb. Dankzij The Voice weet ik nu nog beter wat voor een artiest ik ben. Dat is heel wat waard.’

The Voice of Holland: Alle finalisten en hun singles

Video: Jill in de halve finale met Toen Ik Je Zag:

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “TVOH-finalist Jill Helena gaat Nederlandstalig verder

  1. Peterke!

    Als ik eerlijk ben denk ik dat zij er veel beter aan doet om The Voice niet te winnen! Als ze echt Nederlandstalig gaat zingen (wat trouwens heel leuk is) kan ze beter naar Cloud9Music. Leonie Meijer zit daar en met haar carrière gaat het ook voorspoedig.

      /   Reply  / 
    1. Henk

      Ik denk dat jij daar gelijk in hebt. Maar ze zou dan wel met eigen repertoire moeten komen. En Leonie Meijer doet dat natuurlijk heel goed.

        /   Reply  / 
    2. BéTé

      Jill heeft het aan haar uiterlijk en aan Ali B. te danken dat ze zover gekomen is. Haar stem is namelijk helemaal niet zo bijzonder; laten we eerlijk zijn.
      Haar coach laat haar elke week een Nederlandstalige (emo- ) klassieker zingen die een groot deel van het publiek raakt. Slimme zet van hem … want hij gaat voor de winst.

        /   Reply  / 
    3. Kamper

      Die carriere van Leonie Meijer verloopt bepaald niet voorspoedig hoor.
      Voor de meeste artiesten uis Nederlandstalig trouwens de enige mogelijkheid op een serieuze carriere voor een Nederlandse artiest(behalve in de dance sector dan), wat dat betreft is het een hele logische keuze.

        /   Reply  / 
  2. vinn

    Inderdaad de verassing van TVOH. Vond haar bij haar auditie waar ze nog engels zong erg goed en was ook verbaasd dat alleen Ali draaide. Maar dat is waarschijnlijk haar redding geweest mocht ze anders een andere coach kiezen.
    Ze zingt NL talig in iedergeval prachtig maar bij haar auditie en the winner is bewees ze ook Engels heel mooi te kunnen zingen. Ze zong o.a. Listen van Beyonce en ze deed niet onder voor Beyonce.

    Het zou mij niet verbazen als ze uiteindelijk wint. Al is mijn theorie dat het gaat tussen Gerrie en Mitchell.
    Dit omdat Gerrie altijd meer stemmen kreeg dan Julia & afgelopen liveshow Mitchell met ruim 75% van Jennifer won en Jennifer weer op haar beurt van Jill won steeds.

      /   Reply  / 
  3. Eva

    De enige verrassing van deze Voice editie vind ik Cheyenne Toney. Oeps, Johan, nu geef ik mijn mening. SHOCKING! :0

      /   Reply  / 
    1. BéTé

      Mee eens!! JA ECHT. Tenminste …. als jij de échte Eva bent :D

        /   Reply  / 
    2. vinn

      Ik vind Cheyenne ook de beste deelnemer dit seizoen. En ze veraste met Formidable maar het was geen verassing dat ze echt goed is, als je begrijpt wat ik bedoel. (Wel grappig dat Cheyenne nog steeds op 1 staat met dat nummer)
      Daarom vind ik Jill de verassing van de voice

        /   Reply  / 
  4. Yoshi

    Marjet van den Brand zong vorig seizoen ook alleen maar Nederlandstalig, dus ze is niet de enige

      /   Reply  / 
    1. Peterke!

      Marjet liet weliswaar meer variatie zien, maar ik vind Jill toch veel beter. Ik zou eerder naar haar muziek luisteren dan de muziek van Marjet. Moet er wel bij zeggen dat ik meer een ballade persoon ben.

        /   Reply  / 
      1. BéTé

        Ik lees net dat Jill nog maar 26 jaar is!! Bijzonder; ik had haar minimaal 10 jaar ouder geschat… Ben ik de enige??

          /   Reply  / 
  5. Henk

    Ik zag zojuist dat Jill op nummer 1 staat in de iTunes. Zij kan wel eens de verrassing worden as vrijdag.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>