Songfestival: Douwe stijgt naar 15 bij bookmakers

Nederlandse inzending populairder • Halve finale wordt zware kluif

Over exact een maand vindt de finale van het Eurovisie Songfestival 2016 plaats. Dat zal zijn op zaterdag 14 mei. Voordat Douwe Bob daarin voor Nederland kan schitteren moet hij eerst strijden in een zware halve finale op dinsdag 10 mei.

Afgelopen weekend vond in de Amsterdamse Melkweg het jaarlijkse Eurovision In Concert plaats. 27 deelnemers traden daar live op voor Songfestival-fans. Niet alleen Nederlanders. Fans reizen vanuit heel Europa naar het evenement.

De extra publiciteit en zijn overtuigende live-kwaliteiten lijken Douwe Bob goed te hebben gedaan. Tot voor kort stond Nederland bij de bookmakers bescheiden 22e, maar in de afgelopen dagen zijn we gestegen naar 19, 17, 16 en nu de 15e plaats. Sterke trend! Er doen dit jaar in totaal 43 landen mee aan het festival.

Top 20 voor eindoverwinning
(bookmakers op dit moment)

01. Rusland
02. Frankrijk
03. Zweden
04. Australië
05. Malta
06. Oekraïne
07. Armenië
08. Letland
09. Servië
10. Spanje
11. Bulgarije
12. Italië
13. Kroatië
14. Polen
15. Nederland
16. Tsjechië
17. Hongarije
18. Cyprus
19. Azerbeidzjan
20. IJsland

Hieronder volgen nog: Duitsland, Noorwegen, Oostenrijk, Israël, Litouwen, België (nu dus op 26), Ierland, Denemarken, Estland, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, Macedonië, Finland, Griekenland, Roemenië, Bosnië & Herzegovina, Albanië, Georgië, Moldavië, Montenegro, San Marino, Slovenië en Zwitserland.

Douwe Bob moet met zijn liedje Slow Down uiteraard wel eerst door de halve finale komen. Dat wordt een zware strijd; 18 liedjes waarvan er 10 doorgaan.

Maar liefst 9 landen uit bovenstaande top 20 (Rusland, Malta, Armenië, Kroatië, Tsjechië, Hongarije, Cyprus, Azerbeidzjan en IJsland) staan in dezelfde halve finale als Nederland. Het is een potentieel bloedbad in onze halve finale.

Kwalificatie uit eerste halve finale
(bookmakers op dit moment)

01. Rusland
02. Armenië
03. Malta
04. Azerbeidzjan
05. Kroatië
06. Cyprus
07. Nederland
08. IJsland
09. Hongarije
10. Tsjechië
————-
11. Estland
12. Bosnië & Herzegovina
13. Griekenland
14. Oostenrijk
15. Finland
16. Moldavië
17. San Marino
18. Montenegro

Als er gewed wordt op welke landen zich uit de eerste halve finale kwalificeren is Nederland gestegen van een twijfelgeval naar een meer solide 7e positie.

Maar ja, kijk naar de landen die er nu buiten vallen. Estland is in polls en lijstjes ook een favoriet, Bosnië kan vermoedelijk rekenen op hoge punten uit Kroatië en Montenegro, Griekenland heeft zich tot nu toe altijd geplaatst voor de finale en krijgt vast wel weer 12 punten van Cyprus, en Oostenrijk is een underdog.

Sterke punten Douwe Bob

Bookmakers voorspellen nooit alles. Zeker niet in dit stadium. Het wordt dus superspannend in een van de meest competitieve halve finales ooit. Laten we vooral niet te pessimistisch doen. Bosnië en Griekenland sturen bijvoorbeeld liedjes die rap bevatten, en dat scoort meestal niet goed op het Songfestival.

Douwe Bob heeft veel sterke punten. Een catchy liedje in een genre waarmee hij zich onderscheidt van de rest, wordt gezien als échte muziek, sterke live-vocals, veel podium-charisma, en hopelijk een memorabele staging op beeld.

Over die staging. Er gaat een gerucht dat ze iets willen doen met het bar-thema. Douwe heeft een eigen bar thuis, te zien in de clip, en die neemt hij mee naar Stockholm. Nu wordt er gespeculeerd: gaan ze misschien straks ook op het podium een bar creëren? En hoe dan? Het blijft giswerk. We zullen zien!

Positieve reacties

Scores bij bookmakers zijn veranderlijke momentopnames, maar Douwe Bob zit in een veelbelovende opgaande lijn. De reacties zijn overwegend erg positief.

Zo kreeg Douwe Bob in een preview-show op televisie in IJsland van een panel deskundigen een 8 en drie keer een 9 als rapportcijfers. Zij betitelen de Nederlandse inzending als ‘eerlijk, onpretentieus, ouderwets’ en ‘geweldig’.

Dat zijn de betere berichten! IJsland zit in onze halve finale en gaf The Common Linnets destijds de volle 12 punten. Ze houden daar van folk-achtige muziek. Hopelijk zet deze goede trend zich door tijdens de komende repetities!

Recap: bekijk compilatievideo’s van alle deelnemers

Video: Douwe Bob zaterdag live op Eurovision In Concert

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Songfestival: Douwe stijgt naar 15 bij bookmakers

  1. BéTé

    Toppie !!!

      /   Reply  / 
  2. Adam

    Raar dat Denemarken niet erbij staat. Veel beter dan de meeste nummers !

      /   Reply  / 
    1. BéTé

      Smaken verschillen. En gelukkig maar ;)

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>