Media trappen in glitterpakken-grap Douwe Bob

Sommige redacteuren hebben blijkbaar geen idee wie Douwe Bob is

Enkele media ‘onthullen’ het ‘nieuws’ dat Douwe Bob van plan zou zijn om tijdens het komende Eurovisie Songfestival ‘extreem kleurrijke’ pakken te dragen. Maar wie Douwe aandachtig volgt weet dat dit een grap moet zijn.

‘Denk aan rood-wit-blauw en oranje, maar ook aan glitters en pailletten’, zo is het Algemeen Dagblad op de mouw gespeld door Chris van Luxemburg van Pakkend, het Amsterdamse bedrijf waar Douwe zijn outfit heeft laten maken. Ook de redactie van De Telegraaf twijfelt niet en neemt het bizarre bericht over.

Het kan niet waar zijn. We kunnen uitsluiten dat Douwe een of ander glitterpak aantrekt. Hij heeft zich herhaaldelijk uitgesproken over zijn kledingstijl en inzet voor het Songfestival. Bijvoorbeeld eind januari in een 3voor12-interview met Atze de Vrieze tijdens showcasefestival Eurosonic Noorderslag in Groningen.

Glitterpakken? Douwe: ‘Ik hou er niet van’

‘De eerste keer dat ik het Eurovisie Songfestival zag, zag ik De Toppers. En dat was voor mij.. hehe.. dat was voor mij niet een eh.. weet je.. ik had niet een hele goeie eerste impressie’, aldus Douwe Bob toen. Atze vroeg waarom niet.

‘Spektakel ja, glitterjasjes prachtig’, antwoordde Douwe met de nodige ironie. ‘Ja, nou ja, als je ervan houdt is het fantastisch. Ik hou er niet van. Ik was aan het luisteren naar Gram Parsons en Willie Nelson… niet echt in dat straatje.’

Vervolgens legde Douwe uit hoe de deelname van Anouk het denken over het Songfestival heeft veranderd. Dat was volgens hem: ‘bijna een middelvinger naar het establishment daar, naar dat hele circus. Dat vond ik heel erg gaaf.’

De rest van het interview is ook een aanrader. Zeker voor de redacteuren van sommige media die blijkbaar nog geen benul hebben van wie Douwe Bob is.

Songfestival: Douwe stijgt naar 15 bij bookmakers

Terugkijken: Interview Douwe Bob bij 3voor12

Foto: 3FM/Bullet-ray

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>