Genee & Derksen maken slechtste album van het jaar

Onlangs verscheen het nieuws dat Afghaanse gevangenen gemarteld werden met muziek uit Sesamstraat. Nou zijn we principieel tegen martelen, maar voor het geval dat kennen we een veel effectievere methode: De Helden van Oranje & Friends, het album dat Wilfred Genee & Johan Derksen speciaal opnamen voor het komende EK-voetbal.

We vinden Johan Derksen een schitterende persoonlijkheid en kunnen zijn droge humor zeer waarderen. Bovendien weet hij ook nog eens heel veel van voetbal. Zijn intelligentie en relativeringsvermogen zijn ook machtig mooi. Dus daar gaat het allemaal niet om.

Die eerste single, Nederland is helemaal Oranje, trokken we ook nog wel. Leuke grap. Daarbij gaat het inderdaad vooral om de gimmick en niet om de kwaliteit van de muziek.

Maar een heel album vol met die troep is ons echt een paar stappen te ver. Tot nu toe is dit met stip op 1 het slechtste album van het jaar. Het enige goede aan deze plaat is dat alle andere voetbalsongs ineens als briljante meesterwerken klinken. Toch een prestatie.

Als de kwaliteit van ons elftal op het EK gelijk is aan de kwaliteit van dit album, dan moeten we onze spelers al na een kwartier van lamlendigheid van het veld dragen.

De gastbijdragen van Bennie Jolink, Edwin Evers, Gerard Joling en Kees Jansma doen niets af aan het ultieme stuk muziekpulp dat dit album is. Al hadden ze Christina Aguilera, Michael Bublé en Barbra Streisand gestrikt, dan nog was er geen redden aan geweest.

In het belang van de mentale stabiliteit van ons team zouden we bij deze graag een algeheel verbod willen uitvaardigen op het draaien van deze plaat in de directe omgeving van het Nederlands elftal. Want echt, hier kan geen balansbandje tegenop.

Voor het lef en het karakter van Johan Derksen hebben we een ster over, maar verder zouden we dit vreselijke gedrocht van een album graag zo snel mogelijk willen vergeten.

NLpop geeft 1 ster.
Eens of oneens? Laat het weten in de comments.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Genee & Derksen maken slechtste album van het jaar

  1. Pingback: Mediaoorlog tussen Roelvink en Derksen (video) | NLpop

  2. Nico

    Artistiek gezien wil ik er niet op ingaan, maar de professionele hand van Ferry Bolland valt duidelijk te herkennen. En 25000 albums is benijdenswaardig. Goed gezien dus. Mijn complimenten.

      /   Reply  / 
    1. Nico

      Ferdi

        /   Reply  / 
  3. Pingback: EK hit-battle Nederland – Duitsland (poll) | NLpop

  4. Pingback: Bekijk het positief: voetbaltroep verdwijnt uit Single Top 100 | NLpop

  5. Pingback: JAAROVERZICHT: Best of NLpop in 2012 (video) | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>