#TVOH: Media pushen Julia als topfavoriet in tweede liveshow

Julia van der Toorn gaat strijd aan met ‘echte Julia-versie mét gitaar’

Vanavond de tweede liveshow in het vierde seizoen van The Voice of Holland. Wat opvalt is dat verschillende media zich nu al storten op Julia van der Toorn.

Op basis van een BuzzE-bericht (de entertainmentrubriek van het ANP) wordt zij neergezet als topfavoriet voor de eindoverwinning. In Team Borsato neemt zij het vanavond op tegen Gerrie Dantuma, Grant Scott en Fantine Tho. Julia spreekt:

‘We hebben gezocht naar een lied dat bij mij past. Daar heb ik vervolgens een echte Julia-versie van gemaakt, mét gitaar. Meer mag ik niet verklappen.’

‘Gerrie en ik zijn volgens mij de favorieten van het publiek. De kijker gunt het haar dat ze deze keer wel in de liveshows zit. Grant en Fantine moeten hun stem vooral van de coaches hebben, denk ik. Eén ding weet ik zeker: het wordt een heel zware competitie. Al mijn tegenstanders zijn op hun eigen manier heel goed.’

Het is opmerkelijk dat Julia op de dag van haar halve finale zo prominent in de grote media verschijnt. Zij is inderdaad een topfavoriet om de finale te halen, maar dat zijn Mitchell Brunings en Steffen Morrison uit Team Trijntje ook.

We weten dat mediaoptredens van de talenten stevig gecontroleerd worden door RTL en Talpa. Waarom deze opwarmer voor vanavond? Vermoedelijk zal het optreden van Julia weer bijzonder zijn. Wellicht is ze de showstopper.

Maar we weten ook dat het Nederlandse publiek recalcitrant kan zijn en van een underdog houdt. Zie Johannes vorig seizoen. Op de site van het AD stemt nu 48 procent ‘ergerlijk’ tegen 35 procent ‘hartverwarmend’ bij het stukje over Julia.

Dat is uiteraard niet representatief voor de publieksstemming in de show, maar het maakt wel duidelijk dat het allemaal nog lang geen uitgemaakte zaak is.

Teamprofielen: Team IlseTeam BorsatoTeam TrijntjeTeam Ali B
Review eerste liveshow: Nieuwe favorieten in The Voice of Holland

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>