Review: Strijd in The Voice of Holland verhevigt zich

Uitgeschakeld: Sanne Klein Horsman, Matt Heanes, Annika Boxhoorn, Imelda, Darren van der Lek, Lizzy Ossevoort, Grant Scott, Fantine Tho

In de tweede liveshow van The Voice of Holland geen echt grote verrassingen of doorbraken. De afvallers waren vrijdagavond allemaal redelijk voorspelbaar.

Julia van der Toorn maakte de verwachtingen waar en overtuigde het publiek met haar eigen versie van een Alicia Keys-hit. Maar krijgen we nou tot en met de finale steeds hetzelfde concept van Julia, of gaat zij grotere risico’s nemen?

Doodverven en aftroeven

Wat bij Julia vrijdag erg opviel was de ‘voldongen feit’-redenaties bij de coaches. Zij is inderdaad heel goed, en een favoriet voor de eindoverwinning, maar voor de spanning in de competitie zou het fijn zijn als ze dat wat minder benadrukken.

In het profiel van Team Borsato voorzagen we al dat Gerrie Dantuma hoge ogen zou gooien. Zij heeft voor de komende shows de televote uit Friesland als troef, maar die was vrijdag nog niet van belang. Zij overtuigde meer dan Fantine.

Kwetsbaarheid met krediet

Mitchell Brunings is ook een publieksfavoriet. Zijn liedkeuze (Lady van Lionel Richie) was erg sterk, maar zijn uitvoering haperde. Wellicht kwam dat door de zenuwen. Het maakte zijn optreden wel mooi kwetsbaar en emotioneel.

De coaches waren het erover eens dat Cheyenne Toney in Team Ilse vrijdag het beste optreden gaf, maar zij moest toch gered worden door haar coach, want Mitchell heeft met zijn auditie al heel veel krediet opgebouwd bij het publiek.

Flirtend televotes binnenharken

Collin de Vries harkte met zijn gladde looks en geflirt de publieksvote in Team Ali binnen. Voeg er een nietszeggend One Direction-liedje aan toe, en je weet dankzij welk deel van het publiek hij nog lang in de strijd hoopt te blijven.

Dat Jennifer Lynn de derde liveshow zou gaan halen was vooraf ook al duidelijk. Haar vocale capaciteiten stijgen torenhoog boven die van Collin uit, maar zij moest door Ali gered worden ten koste van Imelda en Annika Boxhoorn.

Niets ten nadele van Collin. Het is cool dat hij in de competitie blijft. Ali speelt goed in op Collins sterke punten en dat maakt hem in dit deelnemersveld uniek.

Nog een wijziging in regels?

In Team Trijntje stoomde Steffen Morrison probleemloos door naar de volgende ronde. De show openen is meestal een nadeel omdat er dan relatief minder mensen kijken (en stemmen), maar daar had Steffen helemaal geen last van.

Nicole Bus is terecht door Trijntje gered. Zij is een sterke podiumpersoonlijkheid met een herkenbaar geluid. Hoe zij zich de komende weken in dit sterke team staande zal houden hangt af van de exacte regels in het vervolg.

Het is namelijk nog niet duidelijk of talenten vanaf volgende week naar huis gaan ongeacht in welk team zij zitten. Het is denkbaar dat die regel verandert, maar RTL heeft dit nog niet bevestigd. Dat zou zeker voor meer dynamiek zorgen.

Conclusie

De strijd verhevigt zich vanaf nu. De productie en de coaches moeten proberen om favorieten niet te opzichtig voor te trekken met liedkeuzes en in commentaren. Het ongemak dat zij daarmee bij de overige talenten veroorzaken spat negatief van het scherm. Skip alsjeblieft die ‘het is een uitgemaakte zaak’-houding.

Ali B doet dat tot nu toe het beste. Sommige andere coaches (laat ik geen namen noemen) negeerden zelfs talenten in hun eindoordeel. Dat is lomp. Zeg dan niks. Hopelijk wordt dit vanaf volgende week beter als er iets meer tijd is.

Teamprofielen: Team IlseTeam BorsatoTeam TrijntjeTeam Ali B
Review eerste liveshow: Nieuwe favorieten in The Voice of Holland

Het populairste optreden van vrijdag: Julia met Fallin’

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Review: Strijd in The Voice of Holland verhevigt zich

  1. tom

    het populairste optreden was van gerrie dantuma,en niet van Julia.weer zo,n eng voorbeeld van iemand naar boven duwen.ook de overdreven reacties van marco over Julia.kijk zingen kan ze heus wel,maar wanneer je naar diverse scoutings (padvinderij) gaat kijken kom je van dit soort kampvuur zangeressen bij bosjes tegen.dus niet zo overdrijven beste mensen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>