Gordon stopt als jurylid, wie moet hem opvolgen?

Welke prominente, grappige persoonlijkheid kan deze leegte vullen?

Gordon stopt als jurylid in de talentenshows X Factor en Holland’s Got Talent. Hij sluit niet uit dat hij het ooit nog doet, maar nu houdt hij het voor gezien. ‘Het is tijd voor een nieuwe generatie’, aldus de 46-jarige tv-persoonlijkheid en zanger.

In 2007 begon Gordon als jurylid in het laatste Nederlandse seizoen van Idols waarna hij in 2008 overstapte naar X Factor. Sinds 2010 is hij ook jurylid in Holland’s Got Talent. Die show werd toen door RTL 4 overgenomen van SBS 6.

Een aantal grote successen die voortkwamen uit de talentenjachten waar Gordon aan meewerkte zijn: Lisa Lois (winnares X Factor in 2009), Aliyah (winnares HGT in 2010), B-Brave (derde in X Factor in 2013) en Amira (winnares HGT in 2013).

‘Ik wil altijd stoppen op een mooi hoogtepunt. De spanning is er wel af, en het is een moment van bezinning denk ik ook’, zegt Gordon tegen RTL Boulevard.

‘Ik heb natuurlijk ontzettend gelachen, heel veel mooie hoogtepunten beleefd en de meest krankzinnige dingen meegemaakt’, aldus Goor. ‘Ook minder leuke kanten ervan meegemaakt. Dat nekschotverhaal, de Chinese kwestie, dus ik heb genoeg reden tot een heel mooi terugkijken op negen jaar lang jurylid.’

Gordons opvolger?

Rest de vraag: wie moet Gordons opvolger worden? Dat is nog niet zo makkelijk. Zoals Gordon is er maar eentje. Het moet een prominente persoonlijkheid zijn, met humor, die weet hoe de industrie werkt en geen vast contract heeft bij een andere omroep. Al zijn tv-transfers volgend jaar natuurlijk ook mogelijk.

Misschien Carlo Boszhard, Najib Amhali, Jeroen van Koningsbrugge, Jamai Loman, Paul de Leeuw, Jandino Asporaat, Karin Bloemen, Tijl Beckand, Richard Groenendijk, Harm Edens of Albert Verlinde? Die vallen niet allemaal onder ‘een nieuwe generatie’ maar zij lijken mij wel redelijk voorstelbare mogelijkheden.

Het zijn willekeurig wat namen. NLpop zet de mogelijkheden op een rijtje. Meer ideeën? Plaats ze in de reactieruimte, dan maken we daarna een poll!

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gordon stopt als jurylid, wie moet hem opvolgen?

  1. Vinn

    Als suggesties noem je vooral grappige mannen/homos maar op Jamai na zijn het niet bepaald zangers. Geen echt serieuze naar mijn idee. Jeroen en Paul doen het natuurlijk wel goed op gebied van zang maar is niet hun “vak”. Ze zouden wel bij Hollands Got talent kunnen! Geen Jandino svp . Xfactor zou bijv wel kunnen met Jamai, Stacey, Angela en Ruud de wild of Edwin Evers. Geen Ali B meer!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>