Op naar de finale in The Voice of Holland 2014

#TVOH Voorbeschouwing: Crossbattles en gloednieuwe singles

Update klik: de finalisten in The Voice of Holland 2014 met poll

Singles klik: Guus Mulder • Emmaly Brown • Sjors vd Panne • O’G3NE

Het wordt vanavond een aantrekkelijke en spannende halve finale in het vijfde seizoen van The Voice of Holland. We krijgen crossbattles en nieuwe singles van alle talenten, en dan ook nog Trijntje live met haar Songfestivalnummer.

In onze grote NLpop-poll is meidengroep O’G3NE overduidelijk de topfavoriet met zo’n 35 procent van de stemmen. Daarna wordt het ingewikkelder. David Dam (14 procent), Sjors van der Panne (13 procent), Duncan de Moor (13 procent) en April & Dr. Rum (12 procent) liggen in onze peiling heel dicht bij elkaar.

Een internetpoll is beperkt en niet representatief, en die paar procenten verschil zijn verwaarloosbaar. We zien vanavond de volgende crossbattles:

April & Dr. Rum ↔ Sjors van der Panne
O’G3NE ↔ Megan Brands
Duncan de Moor ↔ Emmaly Brown
David Dam ↔ Guus Mulder

Wagen we ons aan een behoedzame voorspelling, dan zullen O’G3NE, David Dam en Duncan de Moor vermoedelijk de finale bereiken. Maar de crossbattle tussen April & Dr. Rum en Sjors van der Panne is een stuk minder voorspelbaar.

Op basis van zijn sterke iTunes-scores lijkt Sjors in dit duel de beste kaarten in handen te hebben, maar er zou zich een Van Nieuwland-twist kunnen voltrekken. Scoren in de iTunes-chart is iets anders dan stemmen trekken in de liveshow.

Een indicatie dat April & Dr. Rum een forse fanbase hebben opgebouwd vinden we terug in de aantallen views voor de video’s. De liveshow-optredens van het duo worden ongeveer drie keer meer teruggekeken dan die van Sjors.

Originele singles

Alle halvefinalisten zullen met een eigen, originele single komen. Onder de noemer The Story Of My Life, naar een idee van Pharrell Williams die coach is in de Amerikaanse Voice, zijn deze liedjes speciaal voor hen geschreven. Voor de vier finalisten begint morgen een week lang promotie richting de finale.

Dat wordt vet! We gaan al die singles uiteraard afzonderlijk op NLpop bespreken, inclusief Hit of Shit-polls, dus dat wordt nog een aardige kluif dit weekend!

Maar eerst vanavond genieten van de halve finale, met daarin ook een eerste live-uitvoering van Songfestivalliedje Walk Along door Trijntje Oosterhuis.

Video: promo crossbattles (2 minuten)

facebook share facebook share

27 Reacties // Reageer

27 thoughts on “Op naar de finale in The Voice of Holland 2014

  1. Henk

    Van mij mag David deze editie winnen omdat ik toch wel vind dat hij the Voice van al deze deelnemers. Maar ik vrees het ergste voor hem omdat hij de sympathie niet heeft van het publiek. Hij kwam iets arrogant over in het begin. Maar als je echt naar zijn stem luistert heeft hij het toch wel hoor. Luister nog eens naar: https://www.youtube.com/watch?v=axmmcGOGCUo

      /   Reply  / 
  2. Rasta

    is gewoon allemaal doorgestoken kaart jamai zei in de redroom al dat sjors gewonnen heeft Door te zeggen dat we zijn nummer zo gaan horen think about it Verspreid het let people know bijna alles op tv is fake jammer maar waar

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Alle acht singles worden uitgebracht.

        /   Reply  / 
      1. Rasta

        Alle 8 nummers worden uitgebracht ja, maar niet alle 8 nummers krijgen wij in de show te horen. Jamai verkondigde van tevoren aan dat wij sjors zijn nummer straks gaan horen wat wil zeggen dat het al bekend was dat sjors zou winnen anders hadden wij zijn nummer niet in de show te horen gekregen en konden we het alleen downloaden. Dussssss

          /   Reply  / 
  3. Rasta

    Alle 8 nummers worden uitgebracht ja, maar niet alle 8 nummers krijgen wij in de show te horen. Jamai verkondigde van tevoren aan dat wij sjors zijn nummer straks gaan horen wat wil zeggen dat het al bekend was dat sjors zou winnen anders hadden wij zijn nummer niet in de show te horen gekregen en konden we het alleen downloaden. Dussssss

      /   Reply  / 
    1. ArjanH

      Alle 8 singles kregen we te horen in de show maar van de verliezers maar n stukje.

        /   Reply  / 
  4. jelco

    David eruit…. dit gaat allang niet meer om de voice …. wat slecht

      /   Reply  / 
  5. ellen

    WTF!!!! david eruit!!!!
    als dat geen doorgestoken kaart is….
    die guus heeft een bereik van een centimeter
    WAARDELOOS

      /   Reply  / 
  6. Johan van de Velde

    Qua singles vond ik (na 1x horen) die van Guus het beste. Lijkt een sterk liedje te zijn.

    Hij was sowieso verrassend goed.

      /   Reply  / 
  7. Robert

    Wat ook wel bijzonder was… Duncan stond voor bij de tussenpeiling en krap 10 min later verliest ie met 37%. Dat heeft Emmaly snel gedaan

      /   Reply  / 
    1. BéTé

      Ik vind dan ook dat ze moeten stoppen met die tussen peilingen. Dat zet alleen maar stemmers aan om te gaan stemmen op degene die achter staat. In dit specifieke geval kwam het vermoedelijk ook door fans van Anouk.

      Daarentegen vind ik ook dat Duncan na zijn spectaculair goede auditie niet meer heeft kunnen imponeren. Tijdens de auditie stond hij er zo relaxed bij … onbevangen en zonder zenuwen. Dat hebben we (helaas) niet weer kunnen zien.

        /   Reply  / 
    2. jossie

      Daarom klopt ‘t ook niet! David stond ook voor en die verloor maar net aan 51/49, Ze konden natuurlijk niet 2 x achter elkaar zoiets flikken! Erg zonde allemaal, de finale wordt zo een eitje voor Ogene maar misschien was dat ook wel de bedoeling….

        /   Reply  / 
  8. Kevin

    David hoorde eigenlijk wel in de finale te staan, maar uiteindelijk maakt het niet zo veel uit. Denk dat er in Nederland al zo veel artiesten zijn in zijn genre. Het is niet voor niets dat twee eerdere Voice winnaars Ben Saunders & Leona Philipo die ook de soul-kant opgingen uiteindelijk zijn mislukt. En zelfs Alain Clark heeft tegenwoordig alle moeite om een hit te scoren.

    Ben daarom wel blij dat Guus door is met overigens een te gekke single. Als hij singersong popliedjes maakt in de stijl van Ed Sheeran, Gavin deGraw & James Morisson kan het wel een blijvertje worden. De gunfactor heeft hij iig.

    Sjors heb ik niet zo veel mee, maar hij heeft wel iets eigens. Had persoonlijk liever April & Dr. Rum in de finale gezien. Een goede engelstalige Hiphop/Rnb duo van Nederlandse bodem hebben we nog niet echt.

    Emmaly Brown heeft een enorm bereik en een aparte uitstraling. Wel erg schreeuwerig. Vond Duncan beter.

    En dan tot slot O’g3ne. Dat zij gaan winnen, dat lijkt me wel een zekerheidje. Ongelooflijk goed, altijd spatzuiver en heerlijke harmonieën. Eigenlijk zijn deze drie meiden geen kandidaten meer, maar staat er al echt een act die op elk podium kan staan om iedereen weg te blazen. Wellicht volgend jaar songfestival?

      /   Reply  / 
  9. cor van dalen

    Doorgestoken kaart de laatste battle,
    anders had Ali B geen kandidaat in de finale gehad.
    Vind sowieso dat hij als jury lid moet stoppen,
    geen verstand van muziek, moet naar de kapper en op taal les

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Gezien jouw taalfouten, is het misschien niet zo verstandig om het over vermeende taalfouten van een ander te hebben, cor.

        /   Reply  / 
  10. Marcus Lucas Auteur

    Het is geen doorgestoken kaart. Er zit een notaris bij die alles controleert. Dit zijn de stemmen die echt zijn uitgebracht. Het Nederlandse publiek houdt nu eenmaal vaak van een underdog, zo is in vorige seizoenen ook gebleken. En David komt er sowieso wel, finale of niet. De stemomroep van Ilse (en feit dat zij Guus’ liedje schreef) zal ook geholpen hebben.

    Ze hebben ook geen reden om de stemmen te manipuleren want het is een commerciële show. Het publiek bepaalt. Verondersteld voordeel dat ze uit het manipuleren van stemmen zouden halen (dat is er niet echt) weegt sowieso niet op tegen het risico op imagoschade als het uitlekt.

      /   Reply  / 
    1. Henk

      Toen Ogene hun nieuwe single gepresenteerd hadden werd hier in huis al meteen gezegd dat zij met dit liedje zo het Songfestival zouden kunnen winnen. Goh wat zijn zij goed. Overigens vind ik het lied van Trijntje na een paar keer horen wel steeds minder catchy vinden. Zal toch nog een hele klus worden voor haar. Ik vind haar een geweldig goede zangeres en een zeer oprechte coach, maar haar optreden gisteravond was niet helemaal top. Ik vind dat dat lied toch niet helemaal goed lopen live.
      Ik vond Sjors wat tegenvallen met het nummer van Boeijen maar wel zeer terecht gewonnen.
      En ja Emmaly’s optreden was inderdaad fantastisch, zij was terecht de winnaar.
      Van de arrogante houding van David is al een tijdje niets te zien. Ik denk dat die houding toch echt verlegenheid was. Zeer onterecht dat hij geen plaats in de finale heeft, want hij was wederom gisteravond weer fanatastisch. Maarja Sjors is wel een leuk mennenke en heeft de sympathie van het publiek. En hij deed het ook goed, maar is toch duidelijk de mindere van David. Daarnaast werd hij wel ontzettend gepromoot door Ilse. Overigens vind ik dat Ilse en Ali B maar het veld moeten ruimen als coaches. Ik vind Ilse soms ontzettend dom overkomen als ze op haar Achterhoeks gaat praten en zo dom gaat lachen. Zo fake vind ik het dan worden, terwijl ze absoluut niet dom is. Nee ik heb haar lang genoeg nu bij de Voice gezien.
      Verder is het natuurlijk een mooie show om te kijken op vrijdagavond.

        /   Reply  / 
    2. Henk

      Ik geloof ook zeer zeker niet dat het doorgestoken kaart is en het niet eerlijk gaat met de stemmen.
      Toen Ogene hun nieuwe single gepresenteerd hadden werd hier in huis al meteen gezegd dat zij met dit liedje zo het Songfestival zouden kunnen winnen. Goh wat zijn zij goed. Overigens vind ik het lied van Trijntje na een paar keer horen wel steeds minder catchy vinden. Zal toch nog een hele klus worden voor haar. Ik vind haar een geweldig goede zangeres en een zeer oprechte coach, maar haar optreden gisteravond was niet helemaal top. Ik vind dat dat lied toch niet helemaal goed lopen live.
      Ik vond Sjors wat tegenvallen met het nummer van Boeijen maar wel zeer terecht gewonnen.
      En ja Emmaly’s optreden was inderdaad fantastisch, zij was terecht de winnaar.
      Van de arrogante houding van David is al een tijdje niets te zien. Ik denk dat die houding toch echt verlegenheid was. Zeer onterecht dat hij geen plaats in de finale heeft, want hij was wederom gisteravond weer fanatastisch. Maarja Sjors is wel een leuk mennenke en heeft de sympathie van het publiek. En hij deed het ook goed, maar is toch duidelijk de mindere van David. Daarnaast werd hij wel ontzettend gepromoot door Ilse. Overigens vind ik dat Ilse en Ali B maar het veld moeten ruimen als coaches. Ik vind Ilse soms ontzettend dom overkomen als ze op haar Achterhoeks gaat praten en zo dom gaat lachen. Zo fake vind ik het dan worden, terwijl ze absoluut niet dom is. Nee ik heb haar lang genoeg nu bij de Voice gezien.
      Verder is het natuurlijk een mooie show om te kijken op vrijdagavond. En fantastisch dat de deelnemers nu met eigen liedjes komen.

        /   Reply  / 
  11. Rasta

    Zo dom ik leg je al uit dat ik het niet denk maar weet jamai heeft het veraden maar het blijkt uit Veel meer dingen en wat voor baat hebben ze erbij dat is ook duidelijk als je ff nadenkt het is een feit doe ermee wat je wilt geloof de notaris maar simpele mensen zien altijd wat ze willen zien
    The media is owned so know where you get you’re news from

      /   Reply  / 
  12. ArjanH

    Sjors kregen een minutenlang applaus en steeg ook echt boven zichzelf uit. Hij deed zijn eerste song ook zo onwijs goed terecht dat hij won.
    Ogene was ook weer onwijs goed ze zijn zo stabiel. Met hun single zouden ze zo naar het Songfestival kunnen en daar winnen. Hoop dat ze de volgende keer mogen gaan!
    Emmaly’s optreden was zo spectaculair! Hier stond echt een act! Het grote videoscherm er achter als kathedraal en het koor er bij maakte het magisch. En ze heeft gewoon een song met Anouk gemaakt! Duncan’s optreden was gewoon niet bijzonder.
    Guus heeft misschien geen uitstekende stem maar David was gewoon te arrogant en mensen hadden er weinig feeling mee. David was zichtbaar verrast en teneergeslagen door de uitslag.
    Ik ben voor O’gene als winnaar. Emmaly zou ook mogen.

      /   Reply  / 
  13. Rasta

    Jullie zijn gewoon blind ga nog 1x terug naar het moment redroom waar jamai sjors al zegt dat we zijn nummer zo gaan horen geplande shit tv ik laat het rusten me vrouw is in ieder geval overtuigd en kijkt niet meer gelukkig ik dacht meschien kon ik meer mensen

      /   Reply  / 
  14. Rasta

    Dat jullie zo blind zijn ga ff terug naar het moment of spoel terug waar jamai in redroom tegen sjors zegt we gaan je nr zo horen dan weet je tog genoeg ik had wel verwacht dat het meer mensen was opgevallen gelukkig is me vrouw overtuigd en kijkt niet meer slaat nergens op terwijl er toen nog gestemd werd euro’s rollen Door maar uitslag was al bekend noem een acteur notaris en klaar is John believe it or not

      /   Reply  / 
    1. Kevin

      Dat zegt niks. Ze lieten ook de nummers van de afvallers horen, alleen mochten zij er niet mee optreden. Beter opletten kerel.

        /   Reply  / 
  15. Rasta

    Toen hadden we hem al een x gehoord maja blijf maar geloven wat je wilt het is gewoon doorgestoken kereltje jij werkt Cker voor ze

      /   Reply  / 
  16. BéTé

    De singles van de finalisten zijn best goed…. daarom echt jammer dat ze maar 2 minuten duren. Zijn de originele uitvoeringen wel langer??

      /   Reply  / 
  17. sus

    guus finale nummer is super goed.
    hij mag zeker winnen.
    die drie meiden hebben hun kans vroeger al gehad sorry hoor.
    guus top

      /   Reply  / 
  18. Niza

    Alles wat hiervoor gezegd wordt, telt allemaal mee in het geheel. Ik ben al heel lang geen stemmer meer. Er wordt teveel op emotie gespeeld en persoonlijke drama’s die zieltjes moeten winnen voor de gunfactor. Hierdoor gaat het teveel weer richting Idols helaas. Ik neem het programma zelf daarom op, spoel alle blablablabla door en probeer alleen de liedjes zelf te luisteren. Je ontkomt er in het dagelijks leven echter niet aan om via je sociale contacten toch nog aardig wat blablablabla te ontvangen. Het gaat om de stem, en niet om de blablablabla. Ieder jaar twijfel ik meer of ik nog wel moet gaan/blijven kijken. Zo, en nu hou ik op met mijn eigen blablablabla

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>